افزایش معنادار تورم فصلی مصالح ساختمانی

تازه‌ترین آمارها از شاخص قیمت و تورم نهاده‌های تولید ساختمان حاکی از این است که قیمت مصالح ساختمانی در فصل بهار سال جاری اگر چه به‌طور نقطه‌ای و سالانه دچار کاهش شده است اما نسبت به فصل زمستان ۱۴۰۲ رشد قابل توجهی را تجربه کرده، به گونه‌ای که تورم فصلی مصالح ساختمانی از حدود ۶درصد در زمستان سال گذشته به بالای ۱۲ درصد در بهار سال جاری رسیده است.

بی گمان رشد قیمت مصالح ساختمانی در فصل بهار که به نوعی تحت تاثیر تعطیلات دو هفته‌ای نوروز فعالیت‌های ساختمانی و طبعا تقاضا برای مصالح ساختمانی از سایر فصل‌ها کمتر است، ناشی از تحولات خارج از این بازار و تحت تاثیر عوامل کلان اقتصادی و غیر اقتصادی بوده است. در بهار سال جاری، بازار ارز نوسان قابل توجهی را تجربه کرد به گونه‌ای که در مقطعی از زمان نرخ دلار امریکا به ۶۳ هزار تومان نیز رسید. این ریسک سیستماتیک عامل تحریک انتظارات تورمی بود و از همین رو، روی قیمت اغلب کالاها اثر گذاشت. در این حال، با استناد به آمارهای تازه منتشره از سوی مرکز آمار ایران می‌توان علت اصلی جهش تورم مصالح ساختمانی در بهار سال جاری را در تورم ۴۱ درصدی «خدمات» و همچنین در تورم ۱۷ درصدی «تاسیسات برقی» (دو گروه اجرایی دارای بیشترین تورم فصلی) جست‌وجو کرد. طبق اعلام مرکز آمار ایران، شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۲.۲ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل ۴.۹ واحد درصد کاهش داشته است.

   به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل  ،  بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران ۲۶۴۷.۰ محاسبه شده که نسبت به فصل قبل ۱۲.۷ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۲.۷ درصد و در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۲.۲ درصد افزایش داشته است.

افزایش تورم فصلی

در فصل بهار ۱۴۰۳ درصد تغییرات شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱۲.۷ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۶.۶ درصد) ۶.۱ واحد درصد افزایش داشته است.

در این فصل، در بین گروه‌های اجرایی، بیشترین تورم فصلی با ۳۸.۹ درصد مربوط به گروه اجرایی «خدمات» است، این در حالی است که گروه اجرایی «آهن آلات، میلگرد، پروفیل درب و پنجره و نرده» با ۵.۳ درصد کاهش نسبت به دوره قبل مواجه شده است.

کاهش تورم نقطه به نقطه

در فصل بهار ۱۴۰۳ درصد تغییرات شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۲.۷ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۲۳.۸ درصد) ۱.۱ واحد درصد کاهش داشته است.

در این فصل در بین گروه‌های اجرایی، بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۵۸.۹ درصد مربوط به گروه اجرایی «گچ و گچکاری» و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۰.۸ درصد مربوط به گروه اجرایی «آهن آلات، میلگرد، پروفیل درب و پنجره و نرده» است.

کاهش تورم سالانه

در فصل بهار ۱۴۰۳ درصد تغییرات شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۲.۲ درصد بوده است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۳۷.۱ درصد) ۴.۹ واحد درصد کاهش داشته است. در این فصل در بین گروه‌های اجرایی بیشترین تورم سالانه با ۵۸.۵ درصد مربوط به گروه اجرایی «گچ و گچکاری» و کمترین تورم با ۱۸.۱ درصد مربوط به گروه «آهن آلات، میلگرد، پروفیل درب و پنجره و نرده» بوده است.

شاخص قیمت  به تفکیک گروه‌های اجرایی

گروه سیمان، بتن، شن و ماسه: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۳۱۶۱.۵ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۲۲.۲ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۳.۵ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۴۲.۹ درصد افزایش داشته است.

گروه گچ و گچ کاری: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۲۷۹۷.۸ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۵.۶ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۵۸.۹ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۵۸.۵ درصد افزایش داشته است.

گروه انواع بلوک، سفال و آجر: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۲۵۱۳.۶ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۹.۶ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۴۳.۵ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۴۴.۳ درصد افزایش داشته است.

گروه موزاییک، کاشی و سرامیک: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۲۶۱۱.۷ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۱۲.۳ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۸.۷ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۴۰.۴ درصد افزایش داشته است.

گروه سنگ: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۲۴۹۶.۳ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۹.۱ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۰.۰ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۵.۶ درصد افزایش داشته است.

گروه آهن آلات، میلگرد، پروفیل درب و پنجره و نرده: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۲۳۹۰.۶ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۵.۳ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۰.۸ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۱۸.۱ درصد افزایش داشته است.

گروه چوب: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۲۹۴۳.۸ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۶.۷ درصد افزایش داشته است. و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۲.۹ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۶.۶ درصد افزایش داشته است.

گروه ایزو گام، قیرگونی و آسفالت: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۲۹۷۶.۴ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۴.۶ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۳.۹ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۰.۸ درصد افزایش داشته است.

گروه شیر آلات بهداشتی: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۳۳۶۰.۲ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۱۴.۴ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۹.۲ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۹.۹ درصد افزایش داشته است.

گروه تأسیسات مکانیکی و انواع عایق حرارتی: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۳۸۵۹.۴ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۶.۹ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۹.۸درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۳.۵ درصد افزایش داشته است.

گروه یراق آلات درب و پنجره: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۳۶۶۵.۷ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۱۰.۰ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۱.۵ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۴۷.۲ درصد افزایش داشته است.

گروه نقاشی ساختمان: در این فصل عدد شاخص قیمت به ۳۳۲۳.۳ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۸.۴ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۶.۸ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۶.۰ درصد افزایش داشته است.

گروه تأسیسات برقی: در این فصل عدد شاخص به ۴۱۳۸.۷ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۶.۹ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۷.۴درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۳.۸ درصد افزایش داشته است.

گروه شیشه: در این فصل عدد شاخص به ۲۸۹۴.۵ رسیده است که نسبت به فصل قبل ۱.۴ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۸.۲ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۹.۳ درصد افزایش داشته است.

گروه خدمات: در این فصل عدد شاخص به ۱۹۴۴.۵ رسیده است که نسبت به فصل ۳۸.۹ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۴۱.۵ درصد افزایش داشته است. همچنین، متوسط شاخص چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۶.۱ درصد افزایش داشته است.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =