بررسی تاثیر گردشگری بر رشداقتصادی

محمد عبدالهی الوان با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت :گردشگری و اقتصاد پیرامون آن، روند گذار از سنت به مدرنیته و پسامدرن را در عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تسهیل کرده و عملاً در همه موارد موجب ساختار شکنی شده است. به عبارتی برخی مناطق جهان که در اقتصاد و فرهنگ سنتی قرار دارند و باید مرحله به مرحله و در یک روند نسبتاً طولانی از سنت عبور کرده، به مدرنیته و سپس به پسامدرنیسم برسند به دلیل آنکه جزء مقاصد و اهداف گردشگری قرار می‌گیرند، به صورت جهشی از عصر سنت وارد مرحله پسامدرنیسم می‌گردند. هیچ فعالیت اقتصادی دیگری نمی‌تواند این چنین سریع جهش اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ایجاد کند .

امروزه گردشگری به مهم‌ترین فعالیت اقتصادی جهان تبدیل شده است، به طوری که شمار گردشگران خارجی و داخلی و میزان درآمدزایی آن در سطح جهانی پیوسته رو به افزایش است. امروزه توسعه گردشگری در تمامی عرصه‌ها، چه در سطح ملی و منطقه‌ای و چه در سطح بین‌المللی مورد توجه برنامه‌ریزان دولتی و شرکت‌های خصوصی قرار گرفته است. روند حرکت گردشگری در سطح جهانی کاملاً بیانگر میزان رشد سریع گردشگری بین‌المللی در طی 6 دهه اخیر می‌باشد و در حال حاضر صنعت گردشگری به یکی از بخش‌های اقتصادی با رشد بالا در جهان تبدیل شده است. جریانات ناشی از گردشگری بین‌المللی، پویاترین مبادلات اقتصادی را که ممکن است بین کشورها اتفاق افتد به وجود می‌آورد. شمار گردشگران بین‌المللی با متوسط نرخ رشد سالانه 5/6 درصد، از 25 میلیون گردشگر در سال 1950 به 1035 میلیون گردشگر در سال 2012 افزایش یافت. بر اساس گزارش‌های منتشره از سازمان جهانی گردشگری، در سال 2011 میلادی درآمدهای حاصل از گردشگری در جهان از مرز 1 تریلیون دلار گذشت و بر اساس پیش‌بینی‌های رسمیاین سازمان تا سال 2020 میزان ورودی گردشگران بین‌المللیو درآمدهای حاصل از آن در سطح جهان به ترتیب به1561 میلیون نفر و به ارزش تقریبی 2 تریلیون دلار در هر سال خواهد رسید .

آگاهی جوامع از اینکه گردشگری بین‌المللی منبع درآمدی ارزی بسیار مناسب و قابل ملاحظه‌ای در اختیار اقتصاد یک کشور قرار می‌دهد، باعث شده که گردشگری مفهومی بسیار گسترده در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیدا کند و به عنوان یک صنعت تلقی شود. از این رو بسیاری از کشورها این صنعت پویا را به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال‌زایی، رشد بخش خصوصی و توسعه ساختار زیربنایی قلمداد می‌کنند. اگرچه در مناطق مختلف، شرایط متفاوت است اما گردشگری همواره عامل مهمی برای توسعه اقتصادی به حساب می‌آید .

لطفاجهت مطالعه  مطلب روی لینک زیر ضربه بزنید :

بررسی تاثیر گردشگری بر رشداقتصادی در کشورهای منتخب در حال توسعه

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + دو =

پربازدیدترین ها