بیش از ۹۰ درصد از پروژههای مقیاس بزرگ تجدیدپذیر نسبت به جایگزینهای خود با سوخت فسیلی، مقرون به صرفهتر بودهاند.
در کنفرانس اقلیمی «کوپ ۲۸» سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳، سه برابر کردن میزان انرژیهای تجدیدپذیر مانند بادی و خورشیدی، هدف گذاری شد تا افزایش گرمایش جهانی در قرن جاری، در ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود بماند.
به گزارش اقتصاددان به نقل از بازار ، طی سال گذشته، ۵۸۲ گیگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر جدید مانند برق آبی، خورشیدی، بادی و زمینگرمایی، در سطح جهان اضافه شد. این رقم تقریبا ۲۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ بود. در گزارش IRENA آمده است که حدود ۹۱ درصد از پروژههای مقیاس بزرگ راهاندازی شده، نسبت به جایگزینهای سوخت فسیلی، مقرون به صرفهتر بودند.
فتوولتائیک خورشیدی به طور متوسط ۴۱ درصد ارزانتر از ارزانترین جایگزینهای سوخت فسیلی مانند گاز بود، در حالی که پروژههای بادی ساحلی، ۵۳ درصد ارزانتر بودند. همچنین، طبق گزارش IRENA، هزینه سیستمهای ذخیره انرژی باتری از سال ۲۰۱۰، به میزان ۹۳ درصد کاهش یافته است.
هزینههای فناوریهای تجدیدپذیر از سال ۲۰۱۰، به دلیل پیشرفتهای فناوری و اقتصاد ابعاد، در حال کاهش بوده است. این آژانس اعلام کرد که کاهش مداوم هزینهها پیشبینی میشود، اما چالشهای کوتاهمدت، به مسائلی مانند تنشهای ژئوپلیتیکی، تعرفههای تجاری و موانع در تولید و تهیه مواد اولیه مرتبط است که میتواند به طور موقت هزینهها را افزایش دهد.
بر اساس گزارش رویترز، فرانچسکو لا کامرا، مدیر کل IRENA گفت: با نگاهی به تمام انرژیهای تجدیدپذیری که در حال حاضر در حال فعالیت هستند، هزینههای اجتناب شده سوخت فسیلی در سال ۲۰۲۴، به ۴۶۷ میلیارد دلار رسیده است. برق تجدیدپذیر جدید از نظر هزینه با سوختهای فسیلی رقابت میکند و مسیر روشنی را برای انرژی مقرون به صرفه، ایمن و پایدار ارائه میدهد. وی افزود: با این حال، این پیشرفت تضمین شده نیست. افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی، تعرفههای تجاری و محدودیتهای عرضه مواد، تهدیدی برای کند شدن روند و افزایش هزینهها است.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع