پس از بارها ابراز نگرانی کارشناس‌ها و متخصص‌ها نسبت به روند توسعه هوش مصنوعی در کشور، به نظر می‌رسد این نگرانی‌ها بار دیگر با انتشار نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس بر کلیات طرح ملی توسعه هوش مصنوعی تشدید شده است. بر اساس ارزیابی کارشناسان این مرکز تاسیس صندوق خصوصی ۱۰ هزار میلیارد تومانی مغایر با قانون اساسی است. همچنین برای تدوین دستورالعمل تامین تجهیزات پردازشی مورد نیاز کشور نیازی به مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیست.

تحدید فناوری

به گزارش اقتصاددان به نقل از دنیای اقتصاد  ،  روند توسعه و سیاستگذاری هوش مصنوعی در کشور به خصوص از سال گذشته تاکنون همواره مورد انتقاد کارشناسان بوده است. به اعتقاد آنها توسعه این فناوری پیش و بیش از هر چیزی به یک سند جامع، مدون و اصولی نیاز دارد. در ادامه هم با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی می‌توان نسبت به پیشرفت به‌کارگیری هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف کشور امیدوار شد. این در حالی است که قانون‌گذاری و تولی‌گری این فناوری همچنان مبهم، نابسامان و غیر شفاف است. از یک طرف، دولت سازمان هوش مصنوعی را کنار گذاشت و در دولت ستاد توسعه این فناوری را تشکیل داد. از طرف دیگر، نمایندگان مجلس کلیات طرح ملی هوش مصنوعی را با تمرکز بر تشکیل و فعالیت سازمان هوش مصنوعی تصویب کردند.

همین عملکرد مبهم و غیرشفاف مسوولان در سیاستگذاری و ریل‌گذاری برای توسعه استفاده و به‌کارگیری از هوش مصنوعی، نگرانی کارشناسان و فعالان حوزه را برانگیخته و به اعتقاد آنها در سال‌های اخیر نه تنها در مسیر توسعه این فناوری در کشور حرکت نشده است، بلکه به نظر می‌رسد بیشتر در جهت تضعیف نقش هوش مصنوعی عمل شده است. کارشناس‌ها معتقدند که روند اخیر سیاستگذاری‌ها در این حوزه نشان می‌دهد که توسعه هوش مصنوعی بیش از پیش کند شده است؛ زیرا یک نابسامانی و آشفتگی در این خصوص وجود دارد. یک زمان سازمان هوش مصنوعی راه‌اندازی می‌شود و پس از مدتی کنار گذاشته می‌شود.