شرکت دولتی «سه دره چین» (CTGC) اعلام کرد که دورترین پروژه انرژی بادی فراساحلی چین برای نخستین بار به شبکه برق متصل شده است؛ اقدامی مهم در جهت توسعه انرژی تجدیدپذیر در آبهای عمیق این کشور.
این شرکت روز یکشنبه در گفتوگو با خبرگزاری شینهوا تایید کرد که ساعت 3:12 بامداد جمعه، در دوره اوج تقاضای برق تابستانی، نخستین گروه از واحدهای پروژه 800 مگاواتی انرژی بادی فراساحلی دافنگ در استان جیانگسو (شرق چین)، با راهاندازی چرخش پرههای واحد 9، با موفقیت به شبکه برق متصل شدند.
پروژه دافنگ که در شمالشرقی شهر یانچنگ قرار دارد، از چهار سایت فرعی تشکیل شده است. سایت فرعی H8-1 دورترین آنها است؛ مرکز آن در فاصله 80 کیلومتری و دورترین نقطه آن در فاصله 85.5 کیلومتری از ساحل قرار دارد. این پروژه را به دورترین مزرعه بادی فراساحلی متصل به شبکه در چین تبدیل کرده است.
بر اساس اعلام CTGC، این مزرعه بادی شامل 98 توربین و سه ایستگاه تقویت فشار فراساحلی است و مجموع ظرفیت نصبشده آن به 800 مگاوات میرسد.
شی شوایشوای، مدیر پروژه، درباره دشواریهای ساخت گفت که فاصله زیاد از ساحل باعث شده است که رسیدن به محل ساختوساز با قایق 6 تا 7 ساعت زمان ببرد.
وی توضیح داد: با چالشهایی مانند امواج بلند، شرایط سخت آبوهوایی و فرسایش بستر دریا مواجه بودیم.
شی افزود که تیم ساختوساز جلسات متعددی را در محل برای حل مسائل جاری برگزار میکرد.
وی ادامه داد: ما از پلتفرم هشدار هواشناسی اختصاصی خود برای شناسایی دقیق زمانهای مناسب جوی استفاده کردیم. در دوره اوج، بیش از هزار کارگر بهصورت همزمان در دریا مشغول کار بودند.
لیو یو، یکی دیگر از مدیران پروژه، گفت که انتظار میرود این مزرعه بادی تا پایان دسامبر بهطور کامل به شبکه برق متصل شود.
وی افزود که این نیروگاه قادر خواهد بود سالانه حدود 2.6 میلیارد کیلوواتساعت برق پاک تولید کند؛ میزانی که برای تامین نیاز سالانه تقریبا 1.1 میلیون خانوار سهنفره کافی است.
طبق گزارش اداره ملی انرژی (NEA) که در ژانویه منتشر شد، طی سال گذشته میلادی ظرفیت انرژی بادی جدید چین به 79.82 میلیون کیلووات رسید که در مقایسه با سال 2023 رشدی 6 درصدی داشته است. از این میزان، 75.79 میلیون کیلووات مربوط به انرژی بادی ساحلی و 4.04 میلیون کیلووات مربوط به انرژی بادی فراساحلی بوده است.
تا دسامبر 2024، ظرفیت تجمعیی انرژی بادی متصل به شبکه در چین به 521 میلیون کیلووات رسید؛ یعنی رشدی 18 درصدی نسبت به سال 2023. سهم انرژی بادی ساحلی 480 میلیون کیلووات و سهم انرژی بادی فراساحلی 41.27 میلیون کیلووات اعلام شده است.
CTGC اعلام کرد که در سطح جهان، ظرفیت منابع انرژی بادی فراساحلی از 71 میلیارد کیلووات عبور کرده که بیش از 70 درصد آن مربوط به مناطق عمیق دریاست. با وجود پتانسیل بالاتر به دلیل سرعت میانگین باد بیش از 9 متر در ثانیه و ساعات تولید بیشتر، کمتر از 0.5 درصد آن توسعه یافته است.
این شرکت تاکید کرد که پروژه دافنگ نشاندهنده امکانپذیری انرژی بادی فراساحلی در اعماق دریاست و افزود این طرح نهتنها برق سبز بیشتری را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی استان جیانگسو فراهم میکند، بلکه گامی مهم در مسیر پیشرفت چین به سوی استفاده گستردهتر از انرژی بادی در آبهای عمیق بهشمار میرود.
ز