جنگ ۱۲ روزه به پايان رسيد، اما همچنان بازار سرمايه تبعات اين جنگ را به جان ميخرد. توقف دو هفتهاي معاملات بورس به دستور سازمان بورس كه با هدف حمايت از سهامداران و كاهش آسيبهاي احتمالي انجام شد، نتوانست مانع از ريزش دوباره شاخصها و كاهش ارزش سهام در نخستين روزهاي بازگشايي بازار شود، بازار سهام حدود يك هفته كاري را پشت سر گذاشت، اما اين هفته سرخپوش بود.
در روزهاي ابتدايي پس از تعطيلات، بورس تهران به سرعت وارد مدار نزولي شد و بسياري از سطوح حمايتي مهم خود را از دست داد؛ سهامداران را نسبت به آينده بورس نگرانتر كرد. در اين شرايط، ميزان خروج سرمايه كاهش اعتماد سهامداران را شاهد بوديم و اين موضوع به جايي رسيد كه بخش قابل توجهي از سرمايهگذاران خرد و حتي عمده ترجيح دادند سرمايههاي خود را به بازارهاي موازي همانند طلا و دلار منتقل كنند.
به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل ، بررسي رفتار بازار و واكنش سهامداران نشان ميدهد بسياري از فعالان بازار انتظار داشتند كه سازمان بورس در زمان تعطيلي بازار، برنامهاي جدي و قاطع براي دوران پس از بازگشايي تدوين كند و تدابير حمايتي لازم را به موقع به اجرا بگذارد. اما برخلاف اين انتظارها، پس از دو روز متوالي ريزش شاخصها و عميقتر شدن زيانها و خروج سنگين نقدينگي، تازه برنامههاي حمايتي از سوي نهاد ناظر اعلام شد. بر اساس اطلاعيههاي رسمي، قرار است از ابتداي هفته جاري اقدامات ويژهاي براي تزريق نقدينگي و بازگرداندن تعادل به جريان معاملات سهام انجام شود. براساس اعلام سازمان بورس پيرو جلسات متعدد و فشرده ميان بانك مركزي و سازمان بورس و اوراق بهادار طي دو هفته اخير، در اولين گام ۶۰ همت براي ثبات بازار سرمايه تخصيص يافت.
عدم حمايتهاي به موقع باعث شده كه اعتماد عمومي سهامداران نسبت به بازار سهام خدشهدار شود و روزهاي تلخي براي سهامداران رقم بزند. اين واكنش ديرهنگام نه تنها خروج سهامداران را در پي خواهد داشت، بلكه باعث ميشود تا مدتها سهامداران ازترس نوسان و آشفتگيها توان بازگشت به بازار را نداشته باشند.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع