ناصر کاظمی با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : پیرو یادداشت بخش نخست مقاله یاد شده ، در این بخش در زمینه مخاطبین شعار سال جدید مقام معظم رهبری مواردی را یاد آور میشوم؛ در فصل نخست اشاره گردید بنظر میرسد شعار سال جدید را مقام معظم رهبری حسب بحران معیشتی اقشار آسیب پذیر و تورم افسار گسیخته و سقوط ارزش پول ملی،بعنوان سال “سرمایه گذاری برای تولید” نام نهادند.
درفصل نخست ، چهار کانال تامین منابع سرمایه گذاری برای تولید برشمرده شد که عبارت بودند از:
۱- بانکهای عامل ۲- استقراض داخلی و خارجی۳- سرمایه گذاری داخلی و خارجی ۴-فعالسازی دارائیهای منجمد دولتی و بویژه بخش خصوصی.
در فصل دوم بنا داریم چنانچه مخاطبین اصلی شعارمقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۴ را “مسولین” و در مرحله بعد “مردم” در نظر بگیریم ، در دو بخش به تحلیل چگونگی عملیاتی نمودن استراتژی “سرمایه گذاری برای تولید” و همچنین بازخوانی منابع و ثروتهای راکد و محبوس مردمی و دولتی می پردازیم.
بخش اول – نقش مسولین در عملیاتی نمودن شعار سرمایه گذاری برای تولید؛
همانگونه که در یادداشت قبلی اشاره گردید بزرگترین و مهمترین عامل بازدارنده تولید و تکریم کار و کارگری و فعالان اقتصادی، اشاعه عملیات ربوی سیستمی و غیر رسمی و متعاقب آن تورم افسارگسیخته که فضای آینده را بویژه برای اقشار آسیب پذیر مشوش نموده و انگیزه کار و تلاش را گرفته و جامعه را به سمت دلالی و سوداگری اقلام پرکشش بازار طلا و ارز و مسکن و اتومبیل سوق داده و در ادامه با افزایش قیمت مثلا دلار یا طلا ، جهش قیمتی در کلیه کالاها و خدمات اتفاق افتاده و خلاصه آینده را همواره بصورت تیره و تار تصویر کشیده و سیکل باطل:
تزریق پول نامشروع به بازار، شک قیمتی به بازار و تورم مشدد و افزایش قیمتها تکرار شده است.
لذا باطل السحر این جریان مخوف اقتصادی برانداز! و همچنین اولین اقدام برای حمایت از تولید و سرمایه گذاری، اجرای استراتژی “بهره صفر درصد “بانکها می باشد!
در غیر اینصورت بابت شعار امسال هم عاقبت بهتری نسبت به شعارهای سنوات گذشته متصور نمی باشد!!!
لذا مخاطب اصلی در این بخش مسولین تقنینی و اجرایی می باشند:
یک – متاسفانه نمایندگان محترمی هستند که با پرچم و شعار “ضد ربوی” به جایگاه مجلس و جاه و جلال و شهرت و… حاکمیتی می رسند ولی وقتی پای عمل به این اندیشه تابناک “حذف ربا” میرسد، دچار لکنت زبان و توجیهات و به خیالبافی و خودشیفتگی عقلی، با برچسب
” تحلیل علمی” موضوع را کلا نفی و یا فراموش و یا تحقق یکباره آن را تدریجی و غیر ضروری می پندارند!
یقین بدانیم چنانچه در این صراط مستقیم “بهره صفر درصد” بانکی، سنگ اندازی و اما و اگر بیاریم بدون تردید نه تنها هیچ مشگلی از مشگلات تلنبارشده اقتصادی حل نخواهد شد! بلکه هرتصمیمی غیر از “حذف ربا ” از جامعه، بر مشگلات قبلی افزوده و نهایتا نیز خسر الدنیا و خسر الاخره خواهند شد!
مثالش روشن است تا خون الوده در بدن وجود دارد احتمالا بلایای سخت و تومورهای متعدد بدخیم وجود دارد و هر اقدامی (جدا از پاکسازی خون) ممکن است آلودگی خون را تشدید و عفونتهای خطرناکتری را رقم بزند!
اول ای جان دفع شر موش کن
وانگهان در جمع گندم جوش کن
دو – دل اعضای کمپین ضدربوی پس از توکل به خدا و توسل به امام زمان عج، به نمایندگان محترم انقلابی مجلس شورای اسلامی گرم است. انتظار است نسبت به تشکیل “فراکسیون یکساله بهره صفر درصد ” اقدام و در تریبونها و هر امکان و فرصتی (بعد از بای بسم الله)، موضوع تعطیلی جنگ با خدا را به علامت بندگی و اطاعت پذیری تکرار و موج آفرینی نمایند!
که جز این طریق شریعت ، بقیه بیراهه و آدرس غلط دادن و تشریفاتی و تحریف واقعیتهای اصلی است!
سه – اخیرا در رسانه ملی درخصوص ضرورت اخذ مالیات از “طلاداران انبوه” مباحثی مطرح شده است که بنظرم برغم ظاهری منطقی و قابل فهم، اما یک فرصت سوزی از موقعیت اطلاع رسانی در رسانه ملی در جهت “حذف ربا” از سیستم بانکی بود. ضمن اینکه اگر قانون “مالیات از عایدات سرمایه” اجرایی شود، صنف طلا و جواهر را نیز مشمول خواهد شد.
لذا شایسته است در راستای نهادینه نمودن ابواب اقتصاد اسلامی، نمایندگان محترم تلاش نمایند تا در کنار هدفمندی نظام مالیاتی، مالیاتهای اسلامی( خمس و زکات و…) را نیز قانونمند و عملیاتی نمایند .
آنچه مسلم است با قانونمند سازی “بهره صفر درصد” و حذف ربا ، انقلاب اقتصادی شگرفی ایجاد خواهدشد که صدالبته بقیه موارد فرعی هم از جمله: مالیات و ارزش پول ملی و پشتوانه و خلق نقدینگی و …. نیز دومینو وار اصلاح خواهد شد.
چو صد آمد نود هم پیش ماست!
چهار – برخی از نمایندگان بزرگوار مقید بر حذف تدریجی بهره صفر درصد هستند که از سه منظر استراتژی “حذف تدریجی ربا” کلا مطرود و منتفی است:
اولا حذف بهره و ربا از اقتصاد ج.ا.ا یک دستور متنبهانه الهی است و بایستی به یکباره از بازار مسلمین قطع گردد.
معنای دیگر کاهش تدریجی ربا، کاهش تدریجی جنگ با خدا و رسول خداست که جز نابودی و هلاکت انتظار دیگری نمی توان داشت!.
شهید مظلوم آیت اله دکتر بهشتی در همین زمینه فریاد می کشند:
” نتيجه، اينكه از هيچ چيز نترسيم، سر راست و مستقيم و قاطع بگوييم؛ ربا( بهره) با همه اقسامش حرام است و از ابتلاى به هيچ مشكلى نهراسيم، اين مشكلات را كم بهرگى ما از دورانديشى، در پيش نظرمان مجسم كرده، كم بهرگى ما از ابتكار و راه حل يابى بر سر راه زندگيمان آورده است و تسليم آن شده ايم و به دنبال هر تسليمى، مشكلاتى تازه تر، سهمگين تر، و زهرآگين تر به دست خودمان براى خودمان ساخته ايم و با هستى خود خريده ايم.”
ثانیا- ممکن است دولت و بانک مرکزی تحت فشار مجلس شورای اسلامی و یا مطالبه عمومی چند درصد نرخ بهره را ( مثلا از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد) کاهش دهند؛
اما آیا مجلس بعدی هم براین فرضیه پایبند است که دوره بعد پنج درصد یا ده درصد بکاهد؟
بعنوان نمونه ، در سال ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی قانونی گذراند تا با افزایش سالانه ۲۰ درصدی بنزین ، منابع موردنیاز هدفمندی یارانه ها را تامین و مازاد هم به حل ناترازیهای انرژی تخصیص یابد! آیا اجرا شد؟ اجرا میشود؟ و اجرا خواهد شد؟
آیا دولت فعلی و یا دولت آینده مقید به اجرای تصمیمات دولتهای گذشته خواهندبود؟
همانگونه که الان برای اجرای برخی قوانین از جمله “قانون حجاب” و قانون محرومیت اشخاص دو تابعیتی در مشاغل حساس، انقلت وارد می نمایند!
ثالثا- بزرگواران فرهیخته و مخاطبین گرامی، به قول دوست عزیز مبارز و سخت کوشم ، مهندس انوری نژاد ، بهره و ربا، شیر مادر نیست که بخواهی نوزاد را تدریجا از شیر بگیرید!
بلکه باور بفرمایید بهره و ربا در اقتصاد، “سم مهلک” است!
اگر به یکباره قطع نگردد؛ آثار کشندگی و هلاکت آن برداشته نخواهد شد!
پنج – عزیزان نماینده و دولتیان محترم، چه بسیار مسولین و کارگزاران ج.ا.ا بودند که از فرصتهای تریبونی و شهرتی و شخصیتی در طول تاریخ و یا چهل سال گذشته (بجای خادمی و خدمتگذاری بیشتر و نهادینه نمودن احکام اسلامی در جامعه) ، دچار خودشیفتگی و یا حجاب علم و علوم اقتصادی غربی شدند و هیچ اثر کاری قابل توجهی در حل مشگلات مردم نداشتند!
فلذا در بطن تاریخ به گونه ای محو شدند که انگار هیچگاه نبوده اند!
و بودند و هستند افرادی که با تمام وجود جان و مال و آبروی خود را وقف برداشتن موانع رشد و ایجاد گذرگاهها در بن بستهای اقتصادی و اجتماعی نموده و می نمایند که جان و مال و آبرویشان را در همین جهت تقدیم کردند و با پرواز و عروج آنها، نام و یادشان در جان و دل مردم حکاکی و جاودانه ماندگار شدند. نظیر شهدای مقاومت بویژه سردار دلها شهید سلیمانی و شهید سید حسن نصراله و همچنین دانشمندان هسته ای شهید مانند: شهید شهریاری و شهید احمدی روشن و…
روحشان شاد و راهشان پر رهرو باد!
بخش دوم – بهره برداری از داراییهای منجمد( مردمی و دولتی)
در زمینه نحوه لبیک گویی مردم عزیزمان در عملیاتی نمودن شعار امسال “سرمایه گذاری برای تولید” نیز اشعار می دارد:
ابتدا لطفا به حجم چند قلم کالای راکد و محبوس نزد مردم و دولت (بر اساس آمارهای موجود در شبکه های اجتماعی)، دقت فرمایید:
۱- حجم طلای موجود نزد مردم: بالغ بر ۳۰۰ تن طلا( به استثنای سایر فلزات قیمتی) برآورد شده است. حدود ۳۰ میلیارد دلار.
۲- حجم اسکناس دلار نزد مردم: حدود ۷۰ میلیارد دلار(به استثنای سایر ارزها) برآورد شده است.
۳- تعداد خانه های خالی مردم حدود ۵۰۰ هزار واحد برآورد شده است. حدود ۲۵ میلیارد دلار.
۴- میزان داراییهای منجمد شده دولت و یا
غول داراییهای منجمد دولت عبارتست از :
خزانهداری برآورد کرده تعداد رکوردهای داراییهای منجمد تا یک میلیون افزایش مییابد(البته در سال ۱۳۹۶).ارزش تقریبی امروز آن به ۱۴۰ هزار همت خواهد رسید. این عدد نزدیک به ۱۴ برابر نقدینگی کل کشور و ده برابر کل بودجه کشورکه حدود ۱۲ هزار همت است و حجم ارزی آن بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
مجموع سرانگشتی سه قلم طلا و دلار و مسکن فریز شده نزدمردم و دولت، حدود ۱۳۲۵ میلیارد دلار است!!! این مبلغ را مقایسه کنید با مبلغ ۶۰ میلیارد دلاری درآمدی کل بودجه کشور که بالغ بر ۲۲ برابر بودجه درآمدی کشور در سال ۱۴۰۴ می باشد.
۱۳۲۵ میلیارد دلار دارایی اشاره شده به استثنای داراییهای منجمد شده سایر قوای حاکمیتی و سایر اقلام و داراییهای محبوس شده اشخاص حقیقی و حقوقی است که حجم عظیم آن آمار گیری نشده است؟!
شایان ذکر است حجم منابع طبیعی (برآورد جهانی) ایران عزیز نیز حدود ۲۷ هزار میلیارد دلار است.
چه دم مسیحایی می خواهد تا اولا آثار و برکات این ارقام و اعداد نجومی ظرفیت اقتصادی کشور را درک تحلیل و تبیین نماید!
ثانیا لگام اسب متوحش تورم را کشیده و رام نماید .
ثالثا بساط غیررسمی و تاریکخانه های مضنه زنی بازار مشوش طلا و ارز را جمع نماید.
و بویژه آنکه تولیدکننده و فعالان اقتصادی را تهییج و امیدوار به آینده نموده و فروش و صادرات محصولات تولیدی آنها را تضمین و هزینه های قیمت تمام شده را نیز به گونه ای تعدیل نماید که حداقل بازدهی سرمایه انگیزشی بوده و تقریبا سود ۲۰ درصدی درپی داشته باشد.
لازم به ذکر است سقف وام بانک جهانی برای کشورها، حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است با پرتکلهای استعماری و سرمایه داری و پیش نیازها و بازرسی های متعدد و خاصه سفارش قدرتهای جهانی است از طرفی ثروت راکد و محبوس و بی منت جامعه ما که متاسفانه هیچ ارزش افزوده ای هم در پی ندارد( به استثنای منابع طبیعی ۲۷ هزار میلیارد دلاری بکر و دست نخورده) ۱۳ برابر سقف وام بانک جهانی است که هیچ وقت بانک جهانی به ما نداده و نمیدهد و نخواهند داد!!!
آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم!!!
آنچه مسلم است وضعیت اقتصادی و اجتماعی و شکاف طبقاتی موجود به مدد!دشمنان باطل و دوستان جاهل از مرز بحرانی عبور کرده و به ظاهر تسطیح و تثبیت شرایط آن بسیار سخت و نشدنی و بلندمدت باشد!
اما چنانچه به مدد و اعجاز الهی واقف و ایمان داشته باشیم، با یک کرشمه و عنایت الهی، همه آلایندگیها و پلشتیها به یک روزه برطرف خواهد شد!.
لذا تنها و تنها راه بایسته و شایسته، اعلام آشتی و بندگی و تسلیم در جنگ باخدا و رسول خدا از طریق حذف یکباره ربا و استراتژی بهره صفر درصد است و هر راه و رویکرد دیگر نیز در کشور محکوم به فنا بوده ، هست و خواهد بود!.
دو – این جمله اگر چه تکراری است اما بنا به اهمیت موضوع مجددا یادآور میشوم:
بهترین و معتبرترین مرجع علمی که حقه ها و نسخه های منسوخ شده اقتصادیون غرب گرا را پنبه نموده است! کتاب شریف “فریب بزرگ” پرفسور مسعود درخشان می باشد.
و صادق ترین رهنمایان و رهپویان مکتب الهی نبوی ،علوی ،فاطمی و مهدوی نیز، “مراجع بزرگوار تقلید” هستند که چندین سال است فریاد تعطیلی جنگ باخدا را ( بهره صفر درصد) فریاد می کشند.
انتظار است نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و سایر مسولین قوای حاکمیتی( دولت و قوه قضاییه) با الهام از این بزرگان و آیات و روایات مصرحه، این پرچم ضدربوی و انقلاب اقتصادی بزرگ را محکم و با اقتدار بر دوش کشند که مایه مباهات و سرازیری خیرات و برکات و نعمات معجزه گونه خداوندی بر این ام القرای جهان اسلام خواهد بود. ان شاالله.
در همین خصوص علامه آیت اله جوادی آملی می فرماید:
«اگر ما اقتصاد مقاومتی را خواستیم از معبر بانک های ربوی بگذرانیم، این شدنی نیست. کسی وام بگیرد وام ربوی از بانک ها ربوی، از کانال و مسیر بانک ربوی بخواهد به اقتصاد مقاومتی برسد، این شدنی نیست. با وسیله حرام نیل به مقصد صحیح ممکن نیست. مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیَةِ اللَّهِ، کَانَ أَفْوَتَ لِمَا یَرْجُو، وَ أَسْرَعَ لِمَجِیءِ مَا یَحْذَرُ.»
لذا به نظر میرسد با تجربه ناموفق
“اقتصاد مقاومتی” که نتوانست از کمند بانکداران بگریزد!
برای رهایی و خلاصی ” سرمایه گذاری برای تولید” از بانکها، چاره ای نیست تا بانکها را با بهره صفر درصد خالص سازی و تطهیر نموده و متعاقب آن نقدینگی و پس انداز مردم را در جهت سرمایه گذاری برای تولید هدایت نمود. عکس قضیه به هیچ وجه صادق نیست!
ارادتمند ناصر کاظمی
۲۵ فروردین ۱۴۰۴
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع