ضرورت بازنگری در دستورالعمل محاسبه قیمت خوراک و فرآورده های نفتی

دکتر حسین پارسیان کارشناس و پژوهشگر مسائل مالی و اقتصادی و حسن جهانفر کارشناس بازار سرمایه با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : ضرورت بازنگری در دستورالعمل محاسبه قیمت خوراک و فرآورده‌های نفتی در راستای توسعه شرکت‌های پالایش نفت

با ابلاغ دستورالعمل محاسبه قیمت خوراک و فرآورده‌های نفتی در تاریخ   1402/10/23   و همچنین تعیین تکلیف فرمول تا پایان برنامه هفتم، هرچند دستورالعمل تصویب شده منجر به بهبود ویژگی پیش‌بینی‌پذیری نحوه محاسبه قیمت گردیده است؛ با این وجود با توجه به تغییرات صورت گرفته در جزئیات فرمول، سودآوری شرکت‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

به عنوان یک قائده کلی، عدم سیاست‌گذاری بهینه و قیمت‌گذاری دستوری با لحاظ ننمودن صرفه و صلاح تولید کننده منجر به عدم رغبت به تولید به دلیل کاهش سودآوری یا زیان‌ده شدن تولید گردیده و در نهایت نیز منجر به کمبود شدید کالای مشمول قیمت‌گذاری دستوری خواهد شد.

پیامدهای حاصل از اعمال دستورالعمل نرخ‌گذاری خوراک و فرآورده‌های نفتی منجر به کاهش سودآوری و کاهش مطالبات شرکت‌های پالایش نفت شده است.  این اثرات در سه سرفصل اصلی خوراک، فرآورده‌های پالایشگاهی و مطالبات قابل بررسی است. در محاسبه نرخ خوراک دستورالعمل مزبور، چنانچه میزان گوگرد موجود در نفت تحویلی از حد مشخصی بیشتر شود مستلزم در نظر گرفتن جریمه می‌باشد. حسب اظهارات مدیران پالایشگاه‌ها، میزان گوگرد موجود در نفت تحویلی بیشتر از قبل شده است که خود موجب استهلاک بالا در تجهیزات پالایشگاهی و افزایش ضرورت اورهال و هزینه‌های عملیاتی می‌شود.

لطفاجهت مطالعه  مطلب روی لینک زیر ضربه بزنید :

ضرورت بازنگری در دستورالعمل محاسبه قیمت خوراک و فرآورده های نفتی

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 20 =

پربازدیدترین ها