نابودی معیشت مردم توسط غول افسار گسیخته تورم

مهندس عبدالله زمانی تونی کارشناس مدیریت توسعه شهری و عضو شورای سردبیری اقتصاددان طی یادداشتی نوشت:

افزایش قیمت ارز در ایران عمدتاً از طریق افزایش تورم بر معیشت مردم تأثیر می‌گذارد. با افزایش ارزش نرخ ارز، بسیاری از کالاها و خدمات مرتبط نیز گران می‌شوند و قدرت خرید مردم را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، افزایش نوسانات در نرخ ارزبر سطوح اشتغال تأثیر منفی می‌گذارد، زیرا کسب‌وکارها ممکن است با عدم اطمینان و افزایش هزینه‌ها دست‌وپنجه نرم کنند که منجر به از دست دادن شغل یا کاهش استخدام شود.

تورم تأثیرات مستقیمی بر قدرت خرید مردم می‌گذارد.قشر ضعیف جامعه و افرادی که درآمد ثابت دارند، آسیب‌پذیرتر هستند زیرا در مواجهه با افزایش قیمت‌ها، توانایی آن‌ها برای خرید کالاهای ضروری محدود می‌شود. تورم علاوه بر کاهش قدرت خریدمردم و کاهش ارزش پول، باعث افزایش هزینه‌های زندگی می‌شود و درنتیجه پرداخت بیشتر هزینه برای دریافت کالاها و خدمات ضروری، بر هزینه‌های ماهانه خانوار نیز اضافه می‌گردد.عدم توازن درآمدها و هزینه‌ها نیز یکی دیگر از تبعات تورم بوده که اگر درآمدها به‌سرعت با نرخ تورم افزایش نیابند، افراد با بحران مالی مواجه می‌شوند. درنهایت، این وضعیت می‌تواند منجر به نارضایتی اجتماعی و اقتصادی شود، زیرا مردم قادر به تأمین نیازهای اولیه خود نخواهند بود.

نوسانات ارزی در ایران تأثیرات قابل‌توجهی نیز بر اشتغال دارد که می‌توان به برخی از آن‌ها اشاره کرد:

افزایش هزینه‌ها: با افزایش قیمت ارز، هزینه مواد اولیه و واردات برای بسیاری از کسب‌وکارها افزایش می‌یابد. این موضوع می‌تواند منجر به کاهش تولید و کاهش نیاز به نیروی کار شود.

بیکاری: کاهش تولید موجب افزایش بیکاری می‌شود، به‌ویژه در صنایعی که وابستگی بالایی به واردات دارند. کسب‌وکارها ممکن است برای کاهش هزینه‌ها، به کم کردن نیروی انسانی روی‌آورند.

عدم ثبات شغلی: ناپایداری نرخ ارز می‌تواند موجب بی‌ثباتی شغلی و افزایش نگرانی‌ها در مورد آینده شغلی گردد. کارکنانی که در صنایع متأثر از نوسانات ارز مشغول به کار هستند، ممکن است احساس امنیت کمتری داشته باشند.

رکود اقتصادی: نوسانات شدید ارز می‌تواند به رکود اقتصادی منجر شود که تأثیرات منفی بر تمامی بخش‌های بازار کار دارد، به‌خصوص بر صنایع کوچک و متوسط. تلاش برای انطباق: برخی کسب‌وکارها ممکن است به دنبال انطباق با تغییرات نرخ ارز از طریق بهینه‌سازی فرایندها و کاهش وابستگی به واردات باشند که این می‌تواند فرصتی برای ایجاد شغل‌های جدید باشد. این‌گونه تأثیرات نوسانات ارزبر اشتغال در ایران، وضعیت بازار کار را با چالش‌هایی جدی روبه‌رو می‌کند.

حال باید دید که برنامه دولت و مجلس برای مهار این غول افسارگسیخته چیست و آیا اراده‌ای برای به دام انداختن و کنترل آن وجود دارد یا همچنان در پی غفلت و بی‌توجهی مسئولین شاهد کوچک‌تر شدن سفره مردم و فربه‌شدن غول تورم خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − سیزده =

پربازدیدترین ها