حداکثرسازی منافع ملی با حمایت مردمی

دکتر حسین پارسیان، کارشناس و پژوهشگر مسائل اقتصادی و مالی و عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت :   نگاه به روند تحولات سیاسی، اجتماعی و نظامی در منطقه خاورمیانه به ویژه سوریه و لبنان حاکی از تغییرات سریع و غیرقابل پیش‌بینی در نحوه حکمرانی در افق زمانی کوتاه مدت می‌باشد. در این شرایط آشوب، آنچه مسلم است، مطالبه‌گری قسمت عمده‌ای از مردم این منطقه در راستای توقف جنگ، امنیت و دستیابی به رفاه و آرامش بیشتر است. نگاه به وضعیت اقتصاد ایران در دهه ۹۰ حاکی از انجماد رشد اقتصادی قریب به نیم درصد، ثبت قله‌های تورمی قریب به ۴۰ درصد، رشد نقدینگی عمدتاً بیش از ۲۰ درصد، رشد متوسط سالانه سرمایه‌‌گذاری منفی و افت تجارت خارجی اقتصاد ایران که در نهایت منجر به کاهش درآمد سرانه و کاهش محسوس کیفیت زندگی مردم عزیز ایران زمین شده است. علاوه بر مواردی که مطرح شد بنظر می‌رسد افزایش فقر، رشد شاغلین فقیر و سرمایه‌گذاری منفی در بخش عمده‌ای از زیرساخت‌های توسعه‌ای کشور به دلیل عدم تحقق درآمد ناشی از فروش نفت آنهم به دلیل تحریم‌های همه‌جانبه و ظالمانه اقتصادی علیه کشور و …. می‌تواند به نارضایتی مردم منجر شده و در بلندمدت بر سرمایه اجتماعی و میزان حمایت مردم تاثیر منفی بگذارد.

بدون داشتن هیچ پیش‌فرض و نگاه مبتنی بر سیاه‌نمایی و صرفاً در راستای ادای مسئولیت اجتماعی نسبت به آینده و سرنوشت کشور عزیزمان ایران، بایستی نسبت به اتفاقات رخ داده در منطقه و وضعیت فعلی اقتصادی کشور هشیار و مطالبه‌گر باشیم. نگاهی گذرا به تاریخ ایران به ویژه نبرد نهاوند نیز حاکی از ضرورت توجه به چرایی سقوط محتوایی امپراتوری ساسانیان دارد. آنچه که از تاریخ عیان است، فقدان حمایت مردمی، بی‌ثباتی سیاسی و دلایل دیگریست که منجر به سقوط محتوایی این امپراتوری و تقریباً تصرف سراسری ایران، کشته شدن یزدگرد سوم و پناهنده شدن خانوده‌اش به بلوک شرق (چین) شد. بنابراین ضرورت توجه به نقش و حمایت مردمی در ساختار حکمرانی کشور، برگه زرینی است که تاریخ برای آموزش به ما روا می‌دارد.

فارغ از نتیجه و پیامدهای ناشی از تحولات منطقه، به دلیل حضور کشور عزیزمان ایران در این منطقه پرآشوب، ضروری است الگوی تبیینی و پارادایم فکری نظام راهبری عالیه کشور متناسب با تغییرات و تحولات رخ‌داده در راستای حداکثرسازی منافع ملی کشور با حمایت مردمی در اولویت اقدام قرار گیرد.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 4 =

پربازدیدترین ها