صنایع غذایی در چند سال گذشته پرچمدار توسعه صنایع دیگر بوده است. بسیاری از صنایع در کشور نیمهتعطیل شدهاند یا از بین رفتهاند. در گذشته صادرات کفش، پوشاک و لوازم خانگی در کشور بسیار پررونق و قوی بوده است اما اکنون این صنایع حال و روز خوشی ندارند. در این میان اما صنعت غذا توسعه چشمگیری داشته است بهطوریکه کالاهایی مانند شیرینی و شکلات، نوشابه، ماکارونی و بسیاری از این دست موارد که طی دهه گذشته وارد کشور میشده اکنون در داخل تولید میشود. تمام این اتفافات مرهون زحمات بخشخصوصی است، به این معنا که دولتها هیچ ارادهای در توسعه صنایع غذایی یا کشاورزی نداشتهاند، در واقع باید به واحدهای تولیدی که موجبات استقلال صنایع غذایی را ایجاد کردهاند، دست مریزاد گفت.
صنایع غذایی همواره نقش پشتیبانی خود را در کشور ایفا کرده است، چه در زمان جنگ یا دوران کرونا که اکثر کشورهای اروپایی با کمبود مواد غذایی مواجه شدند یا در برهههایی که سیل نیز رخ داده، این صنایع غذایی بودهاند که چتر حمایتی خود را دریغ نکردهاند، در تحقق تمام این موارد نقش پررنگ تولیدکنندهها را نمیتوان انکار کرد که دولتها هم بالطبع، پز این ماجرا را نیز دادهاند.
به گزارش اقتصاددان به نقل از جهان صنعت ، در بحث گندم نیز بسیاری که منافعشان به واردات گندم گره خورده بود به بهانههای مختلف علاقهای به کشت و برداشت گندم نداشتند اما در جنگ روسیه و اوکراین ثابت شد که استقلال گندم یکی از ضرورتهای حاضر به شمار میرود. از طرفی با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر کشور و تحریمهای گسترده و عدم امکان واردات، به نظر میرسد که خودکفایی گندم ضروری است.
زمانی که دولت جدید روی کار آمد همه فعالان اقتصادی امیدوار بودند که حرکتی در راستای کاهش مشکلات انجام شود اما پس از انتصاب وزرا، هنوز معاونان و مدیران انتخاب نشدهاند، این معضل تمام بخش تولید را درگیر کرده است چراکه معاونان و مدیران هنوز مردد هستند که در این سمت ابقا میشوند یا اینکه جایگزینی برای آنها تعیین خواهد شد، در نتیجه نمیتوانند تصمیم قاطعی بگیرند یا بخشنامهای صادر کنند.
برخی دیگر نیز که اساسا با تولید مشکل دارند و نمیخواهند که تولید پیشرفتی داشته باشد و بیشتر اهداف خود را مدنظر قرار میدهند و خواهان پا گرفتن واردات هستند، با صدور بخشنامههای خلقالساعه نیز سد راه تولید میشوند.
حتی با وجود اینکه در مرداد سالجاری مصوبه تعدد پروانههای تولید برای واحدهای صنایع غذایی توسط هیات مقرراتزدایی لغو شد، باز هم شاهد عمل نکردن برخی ادارات به این موضوع هستیم.
مطابق با مصوبه فوق که از حدود یکسالونیم قبل وضع شده بود، واحدهای صنایع غذایی برای ساخت هر محصول جدید یا هر تغییر کوچکی در محصولات خود باید یک مجوز از سازمان غذا و دارو اخذ میکردند که نیاز به مدتها زمان و پیگیری داشت.
در واقع تولید دستخوش ناکارآمدیها شده است؛ در این رابطه طی نامهای به رییسجمهور خواستار حلوفصل این معضل شدهایم. یکی از مطالبات فعالان صنعت غذا از دولت جدید این است که هرچه زودتر دستور انتصاب معاونان و مدیران کل جدید را صادر کنند. در این راستا باید قدردان صنایع غذایی بود چراکه امنیت غذایی را تامین میکنند، از طرفی باید قدردان تولیدکننده باشیم، همانطور که در سایر کشورهای جهان تولیدکننده از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است، همچنین با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر حمایت از بخشخصوصی و از طرفی با توجه به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» میتوان گفت که باید امور از دست مسوولانی که ضد تولید هستند خارج شود و با مشارکت مردم و بخشخصوصی به سرانجام برسد. ضروری است از تشکلها و انجمنها حمایت شود و برای پیشرفت و توسعه تولید از آنها کمک خواست.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع