نادر کریمی روزنامه نگار کارشناس اقتصاد و توسعه و عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : باتوجه به افزایش تنش ها در خاورمیانه و دست بدست شدن هژمونی رسانه از یک سو و افت وخیز های میدان از سوی دیگر بین لبنان و اسرائیل و فلسطین و اسرائیل، کشور چند تکه امارات عربی درصدد القائ برخی رویاهای خود به جامعه جهانی مخصوصا کشورهای اروپایی است.و احساس میکند میتواند ازتنور این آتش برای خود نانی بپزد،در حالی که ممکن است این بلند پروازی های رویا گونه خودش و نانش را بسوزد!
در هفته گذشته کشور امارات با مطرح کردن تکراری ادعای مالکیت برجزایر سه گانه تنب کوچک و تنب بزرگ و بو موسی، در هماهنگی با اتحادیه اروپا ، حمایت آنها را بصورت مداخله جویانه و جهت دار به همراه داشت . درسابق اتحادیه اروپا بررسی ادعای کشور امارات را به مجامع بین المللی و گفتگوی طرفین حواله میکرد تا اینکه در هفته گذشته
کشورهای عضو اتحادیه اروپا از واژه اشغال گر خواندن ایران نسبت به جزایر سه گانه استفاده کردند.
اتحادیه اروپا دنبال تغییر روایت از تصمیمات نهادهای بین المللی در شرایط مختلف به نفع منافع خود است .
این اتحادیه بدون اینکه موضوع را به مجامع بین المللی و حقوقی بسپارد ، اقدام به صدور بیانیه هایی می کند که دخالت در نهادهای حقوقی و کنوانسیون های جهانی از یکطرف و دخالت در امور کشورهای مستقل و عضو سازمان ملل را نشان می دهد.
اینکه امارات متحده با جمعیت ۸ میلیونی که بیش از ۷ میلیون آن از اقوام و ملیت های دیگر است ، پنجمین کشور خریدار تجهیزات نظامی است نشانه هایی از قربانی یک وجه المصالحه شدن این کشور در شرایط کنونی است .
طبق اصل تمامیت ارضی بند ۴ ماده ۲سازمان ملل که به منشور حفظ تمامیت ارضی کشورها معروف است ،اتحادیه اروپا براساس کدام قانون کشور ایران را اشغال گر معرفی کرده است و چرا ازنوامبر ۱۹۷۱ تا کنون که ایران جزایر را از اشغال انگلستان باز پس گرفت و اعلان موجودیت این کشور در دسامبر ۱۹۷۱ از بیانیه های تظلم خواهی غرب خبری نبود و آیا این رویه بدعت و خط بطلانی بر اصول و منشورهای سازمانهای بین الملل نیست ؟ آیا جهان شاهد یک هرج و مرج و آنارشی در نظم نوین جهانی نیست؟
مردم بیدار و سربلند ایران عزیز اکنون کمترین کاری که میتوانند انجام دهند به کارزار حفظ تمامیت ارضی همه ایران برای ایرانیان بپیوندند .
https://www.karzar.net/165617
امارات کشوری که هیچ تناسبی بین حجم سرزمینی ،خرید های تسلیحاتی و رل هایی که در حال ایفا کردن است ندارد ! بهتر است به همسایگی پایدار با ایران فکر کند کشور که دربرابرناملایمت های جهانی و داخلی همیشه پیروز بوده است
ایران کشوری کهن با تمدنی سترگ است که باید سریعا به جایگاه باستانی خود برگردد ؛ شیر خفته ایران اجازه نمیدهد عوعوی شغالان مانع رسید صدایش به اعماق تاریخ کهن اش شود.اکنون وظیفه همه ما بیداردلان سرزمین پارس پیوستن به کارزار حفظ تمامیت ارضی ایران و ایران برای همه ایرانیان از بو موسی تا خلیج فارس و دریای مازندران است.
جاوید ایران
حمایت از تمامیت ارضی ایران و اعتراض به مداخلهجوییهای بینالمللی
در تاریخ ۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ برابر با ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳، اتحادیهی اروپایی و شورای همکاری خلیج فارس بندی را در بیانیهی مشترک خود گنجاندند که خلاف واقعیتهای مسلم تاریخی بوده و ناظر به نقض آشکار تمامیت ارضی بزرگترین و ریشهدارترین کشور منطقه و یادآور خاطرهی تلخ مداخلهی کشورهای دوردست و فرامنطقهای در امور داخلی کشورهای منطقه و نیات استعماری آنها است.
در نگاه نخست، آنچه شگفتانگیز است این است که بزرگترین نهاد اروپایی که قبل از این در مجموع کارنامهی مردودی از خود به جای نگذاشته بود، از نیت و ارادهی تشکیلاتی تاسی کرده که عمر بیشتر کشورهای عضو آن، از عمر خود جامعهی اروپایی کمتر است. و شوربختانه آن که این بزرگترین نهاد اروپایی با اتخاذ موضعی مشترک با آن، نادانسته یا دانسته پا جای تندروترین کشورهای عربی دههی هفتاد میلادی قرن اخیر، چون لیبی قذافی، عراق صدامی و یمن جنوبی آن زمان که تحت امر مرشد خود، شوروی سابق، درصدد برهم زدن نظم منطقهای موجود بودند، گذاشته است.
در نگاهی عمیق بهنظر میرسد که اتحادیهی اروپایی بهسبب شعلهور شدن آتش جنگی خانمانسوز در نقطهای از قارهی سبز که مسبب آن رقابتهای آلودهی قدرتها است، از مواضع و چهارچوبهای اصولی مالوف خود خارج شده است.
از جانب دیگر، تلاشهای موذیانهی امارات در شرایطی که کشورمان درگیر بزرگترین بحران منطقهای است، نه تنها فرصتطلبی سیاسی است، بلکه با روح همزیستی مسالمتآمیز و ضرورت احترام به حسن همجواری نیز کاملاً ناسازگار است.
بدیهی است که امارات متحدهی عربی از این واقعیت رنجآور آگاه است که وقتی تشکیل شد، جزایر همیشه ایرانی تنب بزرگ و تنب کوچک و ابوموسی به مام میهن بازگشته بودند و پیش از آن کشوری به آن نام وجود خارجی نداشت. از سوی دیگر، بعضی از کشورهای عضو جامعهی اروپایی فعلی، خود از ماخوذین به پذیرش حاکمیت ایران بر جزایر سهگانهی مزبور در پی تشکیل جلسهی فوقالعادهی ۹ دسامبر ۱۹۷۱ شورای امنیت سازمان ملل بوده و تغییر موضع آنها، هر چند در قالب نهادی بینالدولی، جز سیاسیکاری چیز دیگری نبوده و موجب بیاعتباری آن نهاد و کشورهای عضو میشود.
موضع اصولی کشورمان همواره این بوده و است که مرزهای موجود ثابت و تغییرناپذیر است، چرا که در غیر این صورت دومینیویی رقم خواهد خورد که اتفاقاً نتیجهی نهایی آن به زیان کشورهای عضو شورای همکاری تمام خواهد شد.
نیاز به گفتن نیست که جامعهی هشتاد و چند میلیونی ایرانی، علیرغم تنوع و تکثر رنگینکمانی خود و داشتن اختلافنظر در بعضی امور و موضوعات، در امر تمامیت ارضی و دفاع تمامعیار از سرزمین خود بهشدت حساس بوده و از وحدت نظر کامل برخوردار است. از اینرو، هر گونه اندیشهی شیطانی ناظر به بهرهبرداری احتمالی از شرایط حساس و خطرناک موجود، توهمی بیش نبوده و به حساب اشتباه محاسبات متوهمان نوشته میشود.
تجارب تاریخی و آخرین آن، اشتباه فاجعهبار صدام در آزار همسایگان و راهاندازی جنگ علیه آنها، بهقدر کافی باید درسآموز باشد.
امضاکنندگان این بیانیه بدینوسیله ضمن محکومیت شدید موضع مداخلهجویانه و از سر فرصتطلبی اتحادیهی اروپایی و شورای همکاری خلیج فارس در بیانیهی مشترک اخیرشان، از امارات متحدهی عربی انتظار دارند که بدون فرافکنی و توسل به کشورهای رنگارنگ مشرق زمین و مغرب زمین، با همسایهی بزرگ شمالی خود برای رفع هر گونه سوء تفاهمی به گفتوگو نشیند و به این ترتیب دین خود را نسبت به رعایت احترام به حسن همجواری ادا نماید.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع