واکنش سرخ بورس به ترور

بازار سرمایه در آخرین روز کاری هفته نیز سرخ‌پوش شد و بسیاری از کارشناسان علت این موضوع را شهادت اسماعیل هنیه می‌دانند. به‌طور کلی بورس تهران در چند هفته روند قرمز داشت و اکنون این اتفاق سیاسی باعث شد که بازار سرخ‌پوشی بیشتری را تجربه کند.

صبح روز چهارشنبه دهم مرداد ماه روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیه‌ای از شهادت اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی،بر اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران خبر داد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای دیگر درباره ترور اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس، در زمینه برگزاری مراسم تشییع پیکر شهدا توضیحاتی ارائه و تاکید کرد: بی‌تردید این جنایت رژیم صهیونیستی با پاسخ سخت و دردناک جبهه مقتدر و عظیم مقاومت بویژه ایران اسلامی مواجه و برکات مجاهدت‌های «شهید القدس» دکتر اسماعیل هنیه در دفاع از آرمان و حقوق ملت فلسطین یاری‌بخش آنان خواهد بود.

به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل  ،  در پی این ترور، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با «تبریک و تسلیت شهادت مجاهد نستوه، فرمانده برجسته مقاومت فلسطین و رییس دفتر سیاسی جنبش حماس» اسماعیل هنیه، از مردم برای حضور در اجتماع تجدید عهد و اعلام همبستگی و همدردی با خانواده محترم و یاران و همرزمان وی دعوت کرد.

شهادت رییس دفتر سیاسی جنبش حماس باعث شد که بازارهای مالی نیز در شوک فرو بروند (برخی از بازارها صعودی و برخی دیگر نزولی شدند.) این موضوع سیاسی باعث شد که از بازار سهام نیز حمایت بیشتری شود. در پی شهادت اسماعیل هنیه نگرانی فعالان بازار سرمایه پس از این حادثه؛ محمدرضا عارف معاون اول رییس‌جمهور، دستور تزریق منابع صندوق توسعه ملی و شبکه بانکی به بازار سهام را برای برطرف شدن نگرانی سهامداران صادر کرد.

طبق دستور معاون اول رییس‌جمهور، این حمایت از طریق واریز وجه توسط صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار و همچنین واریز وجه توسط شبکه بانکی به صندوق توسعه بازار انجام می‌پذیرد.

به عقیده بسیاری از کارشناسان به علت این خبر مثبت و حمایت از بازار سهام روز شنبه شاهد سبزپوشی معاملات خواهیم بود و به نوعی بازار می‌تواند کمی تکان بخورد.

برخی از کارشناسان عقیده داشتند که پس از مراسم تحلیف رییس‌جمهور بورس سبزپوش خواهد شد؛ اما این‌طور نبود از روز دوشنبه شاهد سرخ‌پوشی بازار بودیم و روز چهارشنبه نیز شهادت اسماعیل هنیه روند نزولی بورس را بیش از گذشته تقویت کرد و به نظر می‌رسد که اگر حمایت اعلام شده توسط معاون اول رییس‌جمهور اجرایی نشود وضعیت بازار سرمایه وخیم تر خواهد شد.

درست است وضعیت بورس وخیم‌تر از گذشته شد و اکنون در آستانه سقوط به کانال جدید است؛ اما به نظر می‌رسد که مسوولان مربوطه اجازه ندهند که شاخص ریزش عمیقی را تجربه کند تا برنامه و سیاست‌های لازم را در این بازار اجرایی کنند و در نهایت بازار سرمایه بدون دخالت بتواند مسیر خود را پیش ببرد.

نکته قابل توجه اینجاست که بسیاری از کارشناسان عقیده دارند که با انتخاب کابینه و تایید صلاحیت کابینه دولت چهاردهم بازار سهام تغییر مسیر دهد و مثبت های خوبی را تجربه کند.

بازار از دریچه معاملات

در معاملات آخرین روز کاری هفته یعنی چهارشنبه شاخص کل بورس تهران ۵۲ هزار و ۴۵۹ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۶۷ هزار و ۹۷۱ واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش ۲۱ هزار و ۱۵۰ واحدی در رقم ۶۵۷ هزار و ۷۰۰ واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس ۵۸۹ واحد افت کرد و به رقم ۲۱ هزار و ۲۳۹ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش ۵ هزار و ۱۴۵ واحد به سطح ۱۱۴ هزار و ۸۳۸ واحد رسید.

روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی برای پنجمین روز متوالی منفی شد و هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به دیروز افزایش ۵۰۰ درصدی داشته است. این دومین خروج سرمایه بزرگ از بورس تهران در سال جاری است. همچنین نماد خودرو بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن ۶۱ میلیارد تومان بود. پس از خودرو، نمادهای خزامیا، وبملت، خساپا و فولاد بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای فزر، حپرتو، لپیام، قصفها و سآبیک تعلق داشت.

روز اخیر نمادهای فملی، فولاد و فارس نمادهای قرمزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای سدشت، لوتوس و قصفها از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای آریا، زاگرس و شگویا بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای فزر، ودی و سجام نمادهایی هستند که اثر افزایشی بر شاخص کل فرابورس داشتند.در بین نمادهای پرتراکنش بورس نیز نماد ذوب بیشترین تراکنش را داشت و وبملت و خودرو در رتبه‌های بعدی بیشترین تراکنش قرار گرفتند. در فرابورس نیز فزر، خاور و خنور بیشترین تراکنش را داشتند.

روز چهارشنبه ارزش معاملات کل بازار سهام به ۷۷ هزار و ۸۵ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۶۷ هزار و ۴۷ میلیارد تومان بود که ۸۷ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل می‌دهد. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۵۸ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۴ هزار و ۹۹۷ میلیارد تومان رسید.

در معاملات این روز نماد فزر بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۱۱۲ میلیارد تومان بود. پس از فزر، خودرو بیشترین ارزش معاملات را داشت و وبملت رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد فملی و فولاد در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند. در جدول حجم معاملات نیز سهام ذوب با تعداد ۲ میلیارد و ۱۸۱ میلیون و ۳۲۳ هزار و ۱۱۲ سهم در صدر قرار گرفته است. وبملت در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به خودرو تعلق داشت. دو نماد خاور و وبصادر نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

در معاملات چهارشنبه، ۱۵ نماد صف خرید داشتند و ۲۸۸ نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت ۸۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۸ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۴۹ درصدی به رقم ۳۷۰ میلیارد تومان رسید.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 7 =