۱۵ شاخص پیشنهادی برای انتخاب وزیر علوم

اقتصاددان :   جناب آقای دکتر پزشکیان رییس جمهور منتخب، جناب آقای دکتر ظریف و سایر مشاوران و تصمیم سازان دولت آتی، به عنوان کسی که پنج سال به عنوان مشاور وزیر و مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم و دستیار ویژه وزیر علوم در امور حقوق شهروندی و عضو شورای راهبری وزارت علوم و دبیر کمیته مقابله با فساد و ارتقای سلامت اداری و صدای مردم آن وزارتخانه سعادت خدمت به ملت شریف ایران را پیدا کردم، و عضویت هیات علمی دانشگاه در رشته حقوق و عضویت بنیاد ملی نخبگان کشور را دارم، حسب ضرورت همکاری با دولت منتخب در اداره و حکمرانی کشور به مطلوب‌ترین شکل ممکن در انتخاب وزیر علوم رعایت شاخصه های ذیل را پیشنهاد می کنم:

۱- فردی انتخاب شود که در کلیه مراحل علمی و تحصیلی و استخدام و انتقال و ماموریت و ارتقا و ترفیع و غیره فقط بر اساس شایستگی شخصی رشد کرده باشد و هیچ رانت و سهمیه و سایر امتیازات خاص استفاده نکرده باشد.

۲- از بدنه وزارت علوم و دانشگاه رشد کرده و علاوه بر جایگاه ممتاز علمی دارای سوابق و نبوغ مدیریتی نیز بوده و این مسأله را در عمل با توجه به سابقه اثبات کرده باشد.

۳- هیچ سابقه ای از فساد و سو مدیریت علنی یا غیر علنی در کل دوران فعالیت اجرایی وی وجود نداشته باشد.

۴- عضو جبهه های سیاسی و احزاب نبوده و مستقل و عادل و بیطرف باشد.

۵- به قانون اساسی و حقوق شهروندی مصرح در آن اعتقاد راسخ داشته باشد و این مسأله را در سوابق اجرایی خود اثبات کرده باشد.

۶- دارای تعارض منافع و دانشگاه با پژوهشگاه یا موسسه غیر انتفاعی در سطح کشور نباشد.

۷- وجهه علمی بین المللی برای تقویت دیپلماسی علمی در جهان داشته باشد.

۸- در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها معتقد به مشاوره و استفاده از نظر متخصصان و کارشناسان بوده و شجاعت و تدبر مکفی داشته و در سوابق اثبات کرده باشد.

۹- دارای تیمی متخصص و متبحر و با تجربه بوده و هیچگاه در انتخاب معاونان و مدیران وامدار سیاسیون و متنفذین نگردد.

۱۰- برنامه مشخص و مدون قابل حصولی برای تقویت مدارک دانشگاهی و آمایش آموزش عالی داشته و حرکت به سمت دانشگاههای نسل مدرن را در برنامه گنجانده و در برقراری ارتباط میان جامعه و دانشگاه و صنعت و دانشگاه به صورت غیر شعاری، دارای برنامه باشد.

۱۱- به استقلال دانشگاهها معتقد بوده و نظام انتخابات را جایگزین نظام انتصابات در مدیریت های دانشگاهی از مدیر گروه تا ریاست دانشگاه، نماید.

۱۲- شایسته گزینی را در پذیرش دانشجو، استخدام و انتصاب و ارتقا و غیره توسعه داده و برنامه مدونی برای طراحی و اجرای آن داشته باشد.

۱۳- به علوم انسانی و نخبه پروری در این حوزه توجه ویژه داشته و نگاه ایرانی – اسلامی را در توسعه علوم انسانی با بهره گیری از تجربیات موفق جهانی مد نظر داشته باشد.
۱۴- محدودیت های غیرقانونی در جذب دانشجو در دوره های مختلف تحصیلی را حذف و تنها ملاک پذیرش را شایستگی علمی و ابتنای بر قوانین مصوب مجلس منطبق بر قانون اساسی ببیند.

۱۵- شفافیت در تصمیم گیری و تصمیم سازی و صداقت با مردم را در راستای حصول به عدالت آموزشی تقویت و گسترش دهد.

با احترام و به امید ایرانی آباد و آزاد.
فریدون جعفری

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 3 =

پربازدیدترین ها