طلا مسیر خود را از سکه جدا کرد

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران، ضمن اشار به نوسانات قیمت‌ها در بازار جهانی طلا و همچنان در بازار داخل، روند این هفته بازار سکه و طلا را صعودی توصیف اما تاکید کرد بازار از هرگونه التهاب و تقاضای کاذب دور است و مردم برای انجام معاملات مورد نظر خود دست نگه داشته‌اند؛ شرایطی که چنانچه ادامه پیدا کند، صنف طلای کشور را به نابودی خواهد کشاند.

نادر بذرافشان در رابطه با وضعیت بازار سکه و طلای داخلی در یک هفته‌ اخیر اظهار کرد: در بازارهای جهانی در هفته‌ای که گذشت، شاهد نوسان‌های بسیار و عمدتا افزایشی بودیم؛ طی مقطعی کاهش ۷ تا ۱۰ دلاری هم اتفاق افتاد اما در مجوع اونس جهانی طلا برای بازار داخلی با میانگین ۳۸ دلار افزایش به نسبت ابتدای هفته، به پایان رسید؛ آخرین نرخ ثبت شده در حال حاضر برای هر اونس جهانی طلا ۲۳۶۵ دلار است.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: در بازارهای داخلی هم طی یک هفته اخیر نوسان افزایشی و کاهشی دیده شد اما مجموع روند بازار سکه صعودی بود اما طلا با ۵۰۰۰ تومان کاهش قیمت در آخرین معاملات روز گذشته (پنجشنبه) نسبت به ابتدای هفته مواجه شد و به ازای هر گرم سه میلیون و ۴۹۵ هزار تومان مبنای معاملات طلا قرار گرفت. البته این کاهش بهای طلا در طول هفته، تا ۱۲ هزار تومان هم رفت اما مجدد در پی افزایش اونس جهانی، کمی افزایش یافت و به مجموع کاهش هفتگی ۵۰۰۰ تومان، بسنده کرد. وی افزود: در بازار سکه نیز نوسان افزایشی و کاهشی در طول هفته وجود داشت و در نهایت هر قطعه سکه تمام طرح جدید با ۳۵۰ هزار تومان افزایش نسبت به ابتدای هفته درآخرین معاملات پایانی هفته، ۴۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان هفته را به پایان رساند. سکه تمام طرح قدیم نیز با ۲۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به ابتدای هفته، به ۳۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. نیم سکه با ۳۵۰ هزار تومان افزایش به ۲۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و ربع سکه با ۲۵۰ هزار تومان افزایش هفتگی به ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز بدون تغییر هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دادوستد شد.

به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل  ، بذرافشان در رابطه با آخرین وضعیت حباب سکه نیز گفت: حباب سکه نیز در طول هفته‌ای که گذشت، افزایش داشت و حدود ۳۵۰ هزار تومان افزایش را ثبت کرد؛ در حال حاضر هر قیمت قطعه سکه هشت میلیون و ۵۵۰ هزار تومان دارای حباب است.

این مقام صنفی تصریح کرد: هرچند روند بازار صعودی طی شده اما بازار به هیچ عنوان دارای التهاب یا تقاضای کاذب نیست؛ حقیقتا در حال حاضر بازار در یک حالت سردگمی روبرو است و نوسانات دو هفته اخیر که ناشی از نوسانات اونس جهانی و بخشی هم به سبب نوسانات نرخ ارز در داخل بوده است، سبب نگرانی مردم از آینده سکه و طلا شده و این نگرانی اجازه نمی‌دهد که معاملات خود را انجام دهند و هیچ اقدامی نمی‌کنند؛ این در حالی است که طی هفته‌های گذشته به ثبات نسبی خوبی رسید و مردم بدانند که دیگر افزایش یا کاهش قابل توجهی رخ نخواهد داد و منتظر تغییر آنچنانی نباشند و زمانی که تصمیم به انجام معاملات دارند، انجام دهند. وی تصریح کرد: چنانچه این رکود حاکم بر بازار سکه و طلا، تداوم پیدا کند، شرایط را برای حیات این صنعت که یک‌سالی است، تحت فشار است، سخت‌تر و به نابودی نزدیک خواهد کرد.

دلیل واریز مبلغ متناسب سازی حقوق بازنشستگان

رییس سازمان برنامه و بودجه درباره علت واریز مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد. متناسب سازی برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام می‌شود که در هفته قبل ابلاغ شد. منابع مالی متناسب سازی هم در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد. خبر واریز سه میلیون تومان به حساب شش میلیون و ۸۰۰ هزار بازنشسته با واکنش سیاسی برخی افراد و جریان‌ها مواجه شد. داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در واکنش پاسخ داد: متناسب سازی حقوق بازنشستگان یک بار در سال ۱۳۹۹ بر اساس تکلیف قانون برنامه ششم انجام شد. متناسب سازی برای دومین بار بر اساس تکلیف قانون برنامه هفتم انجام می‌شود که در هفته قبل ابلاغ شد. منابع مالی متناسب سازی هم در بخش دوم قانون بودجه پیش بینی شده است که در هفتم خرداد ابلاغ شد.

داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور روز گذشته در صفحه شخصی خود اعلام نمود: در اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت آیین نامه اجرایی ‎متناسب سازی حقوق بازنشستگان به تصویب هیات دولت رسید و مبلغ سه میلیون تومان به صورت علی الحساب به هر یک از ۲/۶ میلیون بازنشسته صندوق‌های لشکری و کشوری و ۴/۲ میلیون بازنشسته تامین اجتماعی در مجموع با ۲۰ ه.م.ت اعتبار پرداخت شد.

همچنین برخی جریان‌های سیاسی نسبت به تخصیص بودجه به گروه‌های جهادی روستایی ایجاد شبهه کرده بودند که حسن چنارانی رییس امور هماهنگی و تلفیق بودجه، سازمان برنامه و بودجه نیز در واکنش به این موضوع اعلام کرد: همواره درخواست‌های زیادی از سوی دستگاه‌های اجرایی به سازمان برنامه واصل می‌شود و پس از کار کارشناسی، برخی تایید و با برخی مخالفت یا با اصلاحاتی انجام می‌شود. سازمان مجری قانون بودجه است و براساس قوانین و مقررات پاسخ دستگاه‌ها را می‌دهد.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + هفت =

پربازدیدترین ها