با صدور پروانه بهرهبرداری میادین نفت و گاز به شرکتهای غیردولتی و خارجی جهت استخراج بهینه از منابع نفتی و گازی کشور و شکستن انحصار توسعه میادین نفت و گاز، ایران میتواند رقابتپذیری در توسعه میادین نفت و گاز خود را افزایش دهد، سرمایهگذاری بخش خصوصی را جذب کند، فناوریهای جدید را معرفی کند، همکاری با اقتصاد دانش بنیان را تقویت کند، میادین مشترک را بدون بودجه دولتی توسعه دهد و استخراج نفت و گاز را برای رفع ناترازی و عدم تعادل گاز افزایش دهد. این رویکرد میتواند منجر به استفاده بهینه از منابع کشور و منافع قابل توجهی برای توسعه اقتصادی شود.
سپهر مهرابی، کارشناس اقتصاد توسعه، ، اظهار داشت: وقتی به شرکتهای غیردولتی و خارجی فرصت مشارکت داده میشود، نیروهای بازار را معرفی میکند و کارایی و نوآوری را ارتقا میدهد. رقابت در میان شرکتهای متعدد، آنها را به سمت اتخاذ بهترین شیوهها، بهبود کارایی عملیاتی و به حداکثر رساندن پتانسیل تولید سوق میدهد. این میتواند منجر به افزایش تولید، بهبود مقرون به صرفه بودن و بهبود عملکرد کلی در استخراج منابع نفت و گاز شود.
به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل ، وی ادامه داد: صدور مجوز برای شرکتهای غیردولتی و خارجی برای بهرهبرداری از میدانهای نفت و گاز باعث تشویق سرمایهگذاری بخش خصوصی و جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) میشود.
وی با بیان اینکه مشارکت شرکتهای خصوصی سرمایه، فناوری و تخصص بیشتری را برای این بخش به ارمغان میآورد، گفت: شرکتهای خصوصی اغلب چابکتر و پاسخگوتر به پویاییهای بازار هستند که میتواند منجر به تصمیمگیری و اجرای سریعتر پروژهها شود. علاوه بر این، شرکتهای خارجی استانداردهای بینالمللی، فناوریهای پیشرفته و دسترسی به بازارهای جهانی را به ارمغان میآورند و به توسعه کلی صنعت نفت و گاز کمک میکنند.
این کارشناس حوزه اقتصاد توسعه در رابطه با تسهیل ورود فناوری به صنعت برداشت نفت و گاز گفت: شکستن انحصارها در توسعه میدانهای نفت و گاز، ورود فناوریهای جدید به صنعت را تسهیل میکند. شرکتهای غیردولتی و خارجی اغلب تکنیکها، تجهیزات و تخصصهای پیشرفتهای را ارایه میکنند که ممکن است به راحتی در بخش داخلی در دسترس نباشد.
وی گفت: انتقال فناوری و تبادل دانش میتواند منجر به پیشرفتهای قابل توجهی در تکنیکهای استخراج، روشهای اکتشاف و کارایی تولید شود. این تزریق فناوریهای جدید میتواند بهرهوری کلی و پایداری بخش نفت و گاز را افزایش دهد و کشور را به عنوان پیشرو در اتخاذ شیوههای نوآورانه قرار دهد.
مهرابی در رابطه با افزایش همکاری بخشهای غیردولتی با اکوسیستم اقتصاد دانش بنیان اظهار کرد: مشارکت شرکتهای غیردولتی و خارجی در توسعه میدانهای نفت و گاز، همکاری با اکوسیستم اقتصاد دانشبنیان را ارتقا میدهد. فرصتهایی برای مشارکت با موسسات تحقیقاتی، دانشگاهها و شرکتهای فناوری محور فراهم میکند. چنین همکاریهایی میتواند نوآوری را تقویت کند، فعالیتهای تحقیق و توسعه را ارتقا دهد و تجاریسازی فناوریهای پیشرفته را تشویق کند. تبادل نظر و تخصص بین صنعت نفت و گاز و اقتصاد دانش بنیان میتواند مزایای گستردهای را نه تنها در بخش انرژی بلکه در سایر بخشهای اقتصاد به همراه داشته باشد.
وی در پایان گفت: توسعه و بهرهبرداری از میادین نفت و گاز نقش مهمی در رشد اقتصادی و امنیت انرژی یک کشور دارد. با صدور پروانه بهرهبرداری میادین نفت و گاز به شرکتهای غیردولتی و خارجی جهت استخراج بهینه از منابع نفتی و گازی کشور و شکستن انحصار توسعه میادین نفت و گاز، ایران میتواند رقابتپذیری در توسعه میادین نفت و گاز خود را افزایش دهد، سرمایهگذاری بخش خصوصی را جذب کند، فناوریهای جدید را معرفی کند، همکاری با اقتصاد دانش بنیان را تقویت کند، میادین مشترک را بدون بودجه دولتی توسعه دهد و استخراج نفت و گاز را برای رفع ناترازی و عدم تعادل گاز افزایش دهند. این رویکرد میتواند منجر به استفاده بهینه از منابع کشور و منافع قابل توجهی برای توسعه اقتصادی شود.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع