ریزتراشه های مقررات آپارتمان نشینی

ناصردوستار مقدم فومنی، تحلیلگر مسائل حقوق قضایی،  با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت :

به زندگی در آپارتمان و رعایت قوانین آن، فرهنگ آپارتمان نشینی می‌گویند. زندگی قانونمندی که با رعایت اصول و قوانین تعیین شده، می‌توانیم بدون هیچ مشکلی در آپارتمان زندگی کنیم.

قوانین آپارتمان نشینی مجموعه مقرراتی هستند که لازم است در زمان زندگی در آپارتمان‌ها و برج‌های مسکونی رعایت کنیم. ملاحظه می کنیم که در سال‌های قبل اکثر خانه‌ها ویلایی بودند و کمتر خانه‌ای یافت می شد می شد که دارای دو یا سه طبقه باشند. اما امروزه نه تنها اکثریت قریب به اتفاق منازل مسکونی خصوصا در شهرهای بزرگ مانند تهران، آپارتمانی چند طبقه هستند از خانه‌های ویلایی بلکه روز به روز به تعداد برج‌های مسکونی هم افزوده می‌شود.
با تغییر سبک زندگی افراد، مقررات جدیدی هم وضع شدندکه ناظر نحوه رفت و آمد در آپارتمان هاست تا وضعیت بهداشت ساختمان، جای پارک خودرو و … را با دقت و وسواس و نظم بیشتری به سامان کند. بنابراین اگر همشهریان قصد خرید خانه در آپارتمان یا برج را دارند و می‌خواهند زندگی توام با آرامش و بدون دردسری را تجربه کنند. اقتضا دارد به این وجیزه و نوشتار توجه داشته باشند‌.

۱. یکی از مهم‌ترین قوانین آپارتمان نشینی، عدم تولید سر و صدای زیاد است. حتی اگر قصد دارید تا دیوار کوب نصب کنید، باید دقت کنیم تا در ساعت استراحت سر و صدایی ایجاد نشود و مزاحم خواب همسایه‌ها نشویم. در این مواقع بهتر است تا از همسایه خود اجازه بگیریم.

۲. بر اساس ماده ۹ قانونی آپارتمان نشینی :

هیچ یک از مالکین حق ندارند بدون موافقت اکثریت سایر مالکین تغییراتی در محل یا شکل در، یا سر در یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که در مرئی و منظر باشد، بدهند.

۳. تنها زمانی در آپارتمان می‌توانید از حیوان خانگی خود نگهداری کنید که بو، صدا و حضور حیوان باعث ایجاد مزاحمت برای دیگر ساکنین آپارتمان نشود. همچنین، اجازه ندارید در مشاعات ساختمان از حیوان خانگی خود نگهداری کنید.
۴‌.هزینه شارژ و هزینه‌های جانبی آپارتمان را درست سر موعد مقرر شده پرداخت کنید.
۵. در صورت مشاهده افراد مشکوک در اطراف ساختمان آن را با ساکنین در میان بگذارید. همچنیناز دادن اطلاعات شخصی ساکنین آپارتمان به افراد غریبه جداً خودداری کنید.
۶. هنگام ورود و خروج از آپارتمان از بسته شدن درب آپارتمان و پارکینگ اطمینان حاصل کنید.
۷. در صورت خرابی یا مشکل در ساختمان آن را با مدیر ساختمان به اشتراک بگذارید.
۸‌. در صورتی که با دیگر ساکنان آپارتمان به مشکل برخوردید، سعی کنید با آرامش و احترام آن را حل کنید.
۹‌ .در صورتی که یکی از ساکنین ساختمان به بخش‌های مشاع آپارتمان آسیب وارد کند، باید تمام هزینه را به صورت شخصی پرداخت کند.

۱۰. اگر می‌خواهید زمانی از آب، برق، گاز که به صورت مشترک است زیاد استفاده کنید، به بقیه واحدها اطلاع دهید. مثلاً قصد پخت غذای نذری دارید یا مهمان می‌خواهد مدت زمان زیادی در خانه شما ساکن شود. در این زمان سهم واحد شما افزایش پیدا می‌کند.
۱۱.در ساختمان‌های بزرگ یا برج‌های مسکونی بخشی از ساختمان برای واحد نگهبانی و نظافت ساختمان در نظر گرفته می‌شود. در آپارتمان‌های کوچک هم بخشی از هزینه شارژ ساختمان صرف نظافت خواهد شد.
۱۲. سعی کنید صدای موسیقی یا تلویزیون در حدی باشد که فقط در واحد خودتان شنیده شود.
۱۳. در صورتی که می‌خواهید واحد خود را تعمیر کنید، ابتدا به ساکنین آپارتمان اطلاع دهید.

۱۴. فعالیت‌های خود را در روزهای غیر تعطیل و در ساعات قبل از ظهر و بعد از ظهر انجام دهید.

۱۵. بر اساس ماده ۸ قانون آپارتمان نشینی:
در هر ساختمان مشمول مقررات این قانون در صورتیکه عده مالکین بیش از سه نفر باشد مجمع عمومی مالکین مکلفند، مدیر یا مدیرانی از بین خود یا از خارج انتخاب نمایند.

۱۶. در هر دوره از بین ساکنین آپارتمان یک یا چند نفر را به عنوان مدیر آپارتمان انتخاب کنید. مدیر ساختمان مسئول برگزاری جلسات ماهانه برای صحبت در مورد تغییرات و مشکلات ساختمان است

۱۷. از قرار دادن زباله در پشت درب واحد یا جلوی ساختمان جلوگیری کنید. در برج‌های مسکونی واحد نظافت ساختمان در ساعات مخصوصی زباله واحدها را جمع آوری می‌کنند.
۱۸. رعایت بهداشت و نظافت ساختمان از دیگر قوانین آپارتمان نشینی است. در آسانسور، راه پله، حیاط، پشت بام و … که جزو مکان‌های مشترک ساختمان محسوب می‌شود، آشغال نریزید.

۱۹. اگر قرار است تا مهمانی یا مراسماتی مثل تولد برگزار کنید که سر و صدای زیادی دارد، همسایه‌ها را در جریان بگذارید و بابت سر و صدای احتمالی عذرخواهی کنید

۲۰. برای جابجایی اسباب و اثاثیه از آسانسور حمل مسافر استفاده نکنید. اگر برجی که در آن ساکن هستید دارای آسانسور مخصوص بار است، می‌توانید از آن برای جابجایی وسایل استفاده کنید

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =