چرا رسانه‌ها به نرخ دستوری “کانال‌های تلگرامی” انتقاد نمی‌کنند؟

اقتصاددان :   جناب آقای دکتر محمد جواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، از وزرای اسبق اقتصاد و پیشکسوت حوزه بانکداری اخیرا فرمودند: هر نوع اعمال مدیریت در بازار ارز توسط بانک مرکزی از سوی برخی رسانه‌ها به عنوان نرخ دستوری و دخالت در بازار یاد می‌شود، نمی‌دانم چرا این رسانه‌ها به نرخ دستوری “کانال‌های تلگرامی” انتقاد نمی‌کنند؟ با کمال احترام نکته ای از باب یادگیری خودم طرح می‌کنم که: نرخ ارز از متغیرهای کلان است و نباید در ساحت خرد یعنی ادبیات اقتصاد بنگاه یعنی چند کانال تلگرامی که همان بنگاه هستند، تحلیل شود که پاسخ این سبک تحلیل، همانند نتایج رگرسیون کاذب اما خوش برازش است. فقط از ایشان می پرسم این تحلیل شما چرا فقط هنگام افزایش نرخ ارز کاربرد دارد و هنگام کاهش، نتیجه مداخله تثبیتی و هنرمندانه عزیزان است؟ این چندکانال تلگرامی که قدرت مانور متهورانه برای افزایش نرخ ارز دارند چرا هنگام ریزش، قدرت ایستادگی در برابر ثثبیت ندارند؟
لذا می‌پرسم چنانچه تحصیلات و تخصص شما که بسیار ارزشمند است اگر بجای بانکداری، اقتصاد بود، تفاوت تحلیل در ساحت اقتصاد کلان و ساحت اقتصاد خرد و نیز ادبیات انتظارات تورمی و حفظ مطلوبیت سبد دارایی را ارج نمی‌نهادید؟
فرمودید نکات غیر علمی در باب نرخ شناور مدیریت شده با اسم رمز نرخ دستوری طرح می‌شود. لطفا حداقل بطور شهودی بفرمایید نتیجه این شناور مدیریت شده از زمان مرحوم نوربخش تا کنون چه نتیجه عملی جز چندین شوک ارزی ناشی از بسته شدن و رها شدن فنر ارزی در نتیجه این شیوه علمی مورد نظرتان داشته ایم؟ و دیگر این‌که فرمودید مقام پولی در راستای وظایفش مداخله می کند که کلیت این سخن صحیح است اما مگر مقام پولی و سیاستگذار واقعی پولی مستقل داریم؟ و براستی بانک مرکزی ما عملا نوعی اجرا کننده سیاست‌های شورای پول و اعتبار (بخوانید دولت) نیست؟ براستی مقام پولی فعلی پاس کننده چک بلامحل دولت در نتیجه سلطه مالی و بودجه ناترازش نیست؟ این مقام پولی که فرمودید، توان و ابزار مدیریت و نظارت موثر بر شبکه ناتراز بانکی فعلی که خودشان برای اعطای به خود، نقدینگی خلق می‌کنند، و تورمش نصیب مردم می‌شود، دارد؟

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 5 =

پربازدیدترین ها