اخزا یا اوراق بدهی چیست و چگونه مبادله می شود

اسناد خزانه اسلامی

اقتصاددان :  اوراق بدهی همونطور که از اسمش پیداست ماهیتش با بدهی همراهه. این اوراق انواع مختلفی داره و به این شکله که دولت یا شرکت در ازای انتشار اون، مبلغی رو از خریدار میگیره تا بتونه هزینه‌های پروژه‌ای که داره رو تامین کنه و در عوض میتونه مبلغی رو تحت عنوان بهره‌ یا سود دوره‌ای به خریدار پرداخت کنه.

یکی از انواع این اوراق، اوراق اخزاست. دولت معمولا برای پرداخت بدهی معوقه‌ خودش میتونه این اوراق رو منتشر کنه.
سررسید این اوراق حداکثر ۳ساله و البته که ضامن اون بانک مرکزی و خزانه کشوره.

 نماد اخزا

بهتره اینو بدونید اعدادی که در کنار نماد اخزا دیده میشه، تاریخ سررسید اوراق رو به ما نشون میده. مثلا اخزا۰۰۱۱ اوراقیه که سررسیدش بهمن ماه سال ۱۴۰۰ تعیین شده. یعنی اوراق در این تاریخ به ارزش اسمی خودش (۱۰۰هزار تومان) میرسه.

 خرید و فروش اخزا

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی میتونن با در اختیار داشتن کد معاملاتی در زمان تعیین‌شده از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری اقدام به خرید کنند.
یعنی اگر شما بخواید اخزا بخرید، باید در سامانه معاملاتیتون نماد «اخزا» رو جستجو و سفارش ثبت کنید.

برای فروش هم میتونید از طریق همون سامانه معاملاتی خودتون اقدام کنید یا اینکه تا سررسید صبر کنید و ارزش اسمیِ اوراق (۱۰۰هزار تومان) رو دریافت کنید.
اینم بدونید فروش در دفتر اسناد رسمی و از طریق وکالت‌نامه ممکن نیست.

 اخزا سود دوره‌ای هم داره؟

اوراق اخزا پرداخت سود دوره‌ای نداره و سود کسب‌شده، حاصل از تغییرات قیمته؛ به این صورت که این اوراق در زمان انتشار، به قیمتی پایین‌تر از قیمت اسمی خریداری شده و در سررسید با قیمت اسمی به فروش میرسه. پس سودی که شما به‌دست میارید ناشی از اختلاف قیمت در زمان خرید و زمان سررسید اوراقه.

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =

پربازدیدترین ها