دکتر حسن خسروی. مدرس دانشگاه و متخصص امور برنامه و بودجه کشور و مؤلف کتاب روابط عمومی و ارتباطات و عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : بر پایه آمارهای منتشره ، کشورهای هلند، سوئیس، دانمارک، نروژ، سوئد، فنلاند، نیوزیلند، آلمان، اتریش، ایسلند ، مرفه ترین کشورها در جهان بوده اند. چه شما خوشتان بیاید و چه بدتان بیاید؟!؟
معمولا، دو گزارش جهانی معروف برای رتبه بندی وضعیت کشورها وجود دارد :
1- شاخص رفاه جهانی ( LPI )
Legatum Prosperity Index
2 – شاخص توسعه انسانی ( HDI )
Human Development Index
شاخصهای 12 گانه موسسه لگاتوم برای سال 2023 میلادی و رتبه ایران در بین 167 کشور مطالعه شده جهان به شرح ذیل است :
1 – شاخص امنیت و صلح 130
2 – شاخص آزادی های فردی 165
3 – شاخص محیط سرمایه گذاری 129
4 – شاخص شرایط کسب و کار 162
5 – شاخص شرایط زندگی 81
6 – شاخص بهداشت و سلامت 58
7 – شاخص کیفیت حکمرانی یا حاکمیت قانون 146
8 – شاخص سرمایه اجتماعی 122
9 – شاخص زیرساختها و دسترسی به بازارها 102
10 – شاخص کیفیت اقتصاد 138
11 – شاخص آموزش 78
12 – شاخص محیط زیست 158
در حوزه شاخصهای توسعه انسانی که عمدتا شامل : سطح امید به زندگی، کیفیت تحصیل و آموزش، بهداشت و سلامت، سطح درآمد جامعه و… میشود کشور ایران در بین 193 کشور جهان در سال 2022 رتبه 78 را کسب کرده و کشور سوئیس نیز دارای رتبه اول است.
شاخص فلاکت ( Misery lndex ) نیز یک شاخص اقتصادی است که از طریق افزودن نرخ بیکاری فصلی به نرخ تورم سالانه محاسبه میشود. مطابق گزارش سال 2022 از میان 157 کشور مطالعه شده جهان، ایران رتبه 19 را کسب کرده و کشورهای زیمبابوه، ونزوئلا، سوریه، لبنان و سودان در رتبه های اول تا پنجم گزارش هستند و کشورهای سوئیس، کویت، ایرلند، ژاپن، مالزی و تایوان کمترین میزان فلاکت اقتصادی را دارا میباشند.
تحلیل آمارهای فوق نشان میدهند شکی نیست که ثروت آفرينی برای کشور، عمدتا از طریق جلب و جذب سرمايه گذاری و صادرات و ارز آوری خصوصا از طریق دانش و تخصص و سرمایه ایرانیان خارج از کشور است که محقق میشود. بنابراین هر گونه تصمیم گیری و سیاستگذاری برای رفاه و آسایش مردم و سرآمدی در جامعه جهانی میبایست مبتنی بر همین امر بوده تا دچار آزمون و خطا نشده و چرخ را دوباره نخواهیم که اختراع کنیم.
تجویز راهبردی آن است که به سرعت تلاش کنیم با ایجاد اصلاحات اساسی منطقی در ساختارهای فکری خود و مهندسی مجدد در نوع تعامل با دنیا و روابط بین الملل نگاه های مثبت سرمایه گذاری را به کشورمان جلب کرده و کشور را بر اساس تکیه بر استعدادهای ناب بالقوه و بالفعل ایرانی به رونق اقتصادی لازم و کافی برسانیم. فلذا از دولت چهاردهم انتظار دارد تا دیپلماسی و رویکرد خود نسبت به تحولات منطقه ای و بین المللی را به گونه ای تنظیم نماید که علاوه بر حفظ و تقویت عزت و اقتدار ایران، بدور از هر گونه تعصب بیجا و هیجان کاذب و تماماً در جهت رفاه و آسایش و منافع مردم عزیزمان گام بردارد.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع