۱۰ پیش بینی آینده از زبان میثم عباسی- بخش اول ۲۰۲۵-۲۰۲۳

مفهوم پیش بینی آینده از ابتدای تاریخ تمدن بشری انسان ها را مجذوب خود کرده است. در طول تاریخ، افراد متعددی تلاش کرده اند تا نگاهی اجمالی به آنچه در پیش است داشته باشند. پیشرفت‌های امروزی در علم داده و سیستم های پردازشی، فرصت‌هایی را برای مدل‌سازی نتایج با پیچیدگی زیاد را بیش از پیش فراهم کرده است. با این حال هنوز چالش ها و عدم قطعیت هایی در مورد پیش بینی آینده وجود دارد. نویسنده در این نوشتار با استفاده از روند شناسی توسعه روز افزون نقش فناوری های نوین در زندگی انسان ها، قابلیت‌ها و محدودیت‌های ایجاد شده توسط فناوری های نوین و برخی از روندهای احتمالی در آینده پیش رو را بررسی می نماید. آن چه مشخص است آینده را نمی توان با قطعیت بیان نمود ولی با واکاوی اتفاقات مثبت و منفی که ممکن است روی دهند، می‌توانیم بینش‌های ارزشمندی در مورد آنچه می‌توانیم به طور منطقی پیش‌بینی کنیم در مقابل آنچه که نامشخص است، به دست آوریم. با درک پتانسیل و محدودیت‌های پیش‌بینی، می‌توانیم با ملاحظه به آینده نزدیک شویم و انتظارات واقع‌بینانه‌ای در مورد آنچه پیش رو داریم ایجاد کنیم. در حالی که غافلگیری در هر سناریویی اجتناب ناپذیر است، تجزیه و تحلیل روندهای نوظهور بخصوص روند های مبتنی بر فناوری هایی نظیر هوش مصنوعی و ظهور نسل چهارم صنعت از سال ۲۰۱۷ تا اپیدمی جهانی کرونا، ممکن است بینش هایی را در مورد آنچه احتمالاً در زمینه های مختلف مانند فناوری، ژئوپلیتیک و مسائل زیست محیطی اتفاق می افتد به ما ارائه دهد. در سلسله نوشتار های پیش بینی آینده سعی خواهد شد با بررسی روند های مختلف در سطح جهانی، چشم انداز بین المللی در بازه های زمانی مشخص مورد بررسی قرار گیرد.
بخش اول سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵
۱- ابزار های مبتنی بر هوش مصنوعی رشد انفجاری خواهند داشت و تقریبا برای هر شغلی یک دستیار هوش مصنوعی بوجود خواهد آمد که همه یا قسمتی از وظایف را به طور کامل انجام دهد.
۲- آینده مشاغل و کسب و کار ها به قابلیت بهره گیری اشخاص و شرکت ها از ابزار های فناوری وابسته خواهد بود.
۳- با رشد نگرانی راجع به نانوپلاستیک ها و آلودگی های ناشی از ضایعات پلاستیکی، پیش بینی می شود کشور های جهان به سمت یک معاهده بین المللی در زمینه کنترل آلودگی پلاستیکی پیش بروند.
۴- پیشرفت های جدیدی در حوزه اکتشافات فضایی انجام خواهند گرفت از جمله افتتاح یکی از بزرگترین تلسکوپ های نوری جهان و پرتاب موفقیت آمیز سفینه SPHEREx و اوریون ناسا. سفر به ماه بیش از پیش در کانون توجه قرار خواهد گرفت. هندوستان اولین پرتاب موفق خدمه خود به فضا را انجام خواهد داد.
۵- بیو الکترونیک در درمان بیماری هایی نظیر آرتریت موفق عمل خواهد کرد. روند های جدید در صنعت خودروسازی شکل گرفته اند. از الکتریکی شدن روز افزون تا سیستم حمل و نقل اشتراکی. زبان طراحی خودرو ها به سمت مکعبی شدن پیش می رود.
۶- استفاده از پهپاد های نظارتی برای مصارفی نظیر بازرسی سلامت توربین های بادی صنعتی پر سود است.
۷- بیکاری ناشی از فناوری های هوشمند در حال شتاب گیری است. در این زمان به تدریج احساسات ضد فناوری در حال شکل گیری هستند ولی هنوز این جنبش ها در ابتدای راه اند.
۸- پیشرفت های مناسبی در زمینه احیای موجودات منقرض شده رخ می دهند. یک میلیارد ژنوم انسان توالی یابی شده است. پیشرفت در تولید اندام های بدن انسان با استفاده از پرینتر های سه بعدی ویژه. زبان طراحی شهر ها به سمت جدیدی پیش رفته است و شهر هایی با اشکال ویژه و سبک زندگی خاص مورد توجه خواهند بود.
۹- مزارع عمودی در شهر ها و کشاورزی شهری مورد توجه جدی خواهد بود. در عین حال بحران زباله ها مشکلات جدی ایجاد خواهد کرد. فناوری برای کشور های در حال توسعه، به ابزاری مهم تبدیل خواهد شد.
۱۰- سازوکار های جدید سرمایه گذاری در سطح جهانی دارای ارزشی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار خواهند شد که بخش عمده آن را تأمین مالی استارتاپ های فناوری شکل خواهند داد. اولین پرواز آزمایشی سفینه فضایی Skylon . کشور هایی نظیر چین علاقه شدیدی به خواص مواد جایگزین در صنعت دیجیتال از جمله گالیوم دارند.

پربازدیدترین ها