گودرزی : به بدترین شکل سرمایه ها را مدیریت می کنیم

نشست سرمایه گذاری ، چالش ها و راهبردها برگزار شد
اقتصاددان : به همت کانون دانش آموختگان اقتصاد همایش «سرمایه‌گذاری برای تولید ، موانع و راهکارها» با حضور مدیران ارشد ، صاحبنظران علمی و مشارکت کارشناسان برتر کشوری ۱۸ فروردین ماه در خانه‌ اندیشمندان علوم انسانی برگزار‌شد
باوجود پیش بینی دوساعته برنامه نشست ۴ ساعت ادامه داشت ۴ میهمان مدعو و بیش از ۲۰ شخصیت توانمند از میان مخاطبان سالن و سیل کثیر دنبال کنندگان مباحث در‌فضای مجازی که بصورت زنده پخش می شد ، فقط حاضران در نشست فرصت ارایه نظر انتقاد و پیشنهاد پیدا کردند مناظره چالشی و گفتگوی کم نظیری رقم زده شد که الگو برداری از آن می تواند در صورت توجه دولتمردان به دستاوردها ، نوید بخش اصلاحات موثر در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور باشد.

در این نشست آقایان دکتر جعفر قادری نماینده مجلس و رییس کمسیون جهش تولید و اصل ۴۴ قانون اساسی ، دکتر ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صمت ، مجید گودرزی تحلیلگر مسائل اقتصادی سخنرانان اصلی و اقای دکتر بهمن آرمان هدایت جلسه را بعهده داشتند.

در این همایش مجید گودرزی با اشاره به اینکه کشورها پس از جنگ عموما درگیر رکود تورمی می‌شوند گفت: متاسفانه نرخ بهره بانکی بالا مانع از خروج اقتصاد ایران از رکود تورمی بعد از جنگ شد. رکود تورمی درمانی بجز سرمایه گذاری ندارد و نرخ بهره غیر متعارف هم رکود را بیشتر کرد و هم بر تورم افزود .
همچنین گفت که تمام فعالیت‌های اقتصادی که زیر نرخ بهره ، بازدهی داشته باشند، غیر اقتصادی هستند و دستیابی به بازدهی بالاتر از نرخ بهره به انضمام صرف ریسک ، کار بسیار دشواریست و تا حدود ۳۸ درصد سرمایه ، سرمایه‌گذاری در تولید صرفه اقتصادی ندارد.

او با اشاره به اینکه تمام فعالیت‌های اقتصادی که زیر ۳۸ درصد و نرخ تورم، بازدهی داشته باشند غیر اقتصادی هستند، گفت ؛ متاسفانه با وجود جهش‌های شدید قیمتی در بازارهای موازی بخش مولد اقتصاد ایران غیر اقتصادی شده است و سرمایه‌گذاری در بازارهایی که کمتر از بازارهای ارز ، طلا و مسکن بازدهی دارند ، توجیه اقتصادی ندارد .
او با اشاره به سرمایه گذاری در بازارهای غیر مولد با حجم عظیم عنوان کرد، بیش از دو میلیون میلیارد سرمایه از بخش مولد خارج و در بازار ، طلا سرمایه گذاری شده است که ارزش افزوده صفر دارند .
همچنین بیش از ۶۵ هزار طرح نیمه تمام در کشور وجود دارد که بین ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در آنها هزینه شده که متاسفانه هیچ ارزش افزوده‌ای برای اقتصاد ایران ندارند.
سرمایه گذاری ایرانی ها در ارزهای دیجیتال ۸ میلیارد دلار است و حدود ۱۰ درصد بازار بورس را شامل می شود . این سرمایه گذاری هم ارزش افزوده آیی به اندازه صفر برای اقتصاد ایران دارد
ایرانی ها حدود ۴۰ میلیارد دلار اسکناس دلار در خانه های خود نگه دارای می کنند که حدود ۴/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان میشود .
سرمایه گذاری ایرانیان در سپرده های بانکی صدها هزار میلیارد تومان است با ارزش افزوده صفر و بازدهی منفی نسبت به تورم .
گودرزی گفت با تمام نقدینگی کشور تنها می‌توان حدود ۳۳ درصد خانه های تهران را خرید ! و حدود ۴۰ درصد سرمایه های کشور در بخش مسکن رسوب شده است که نه ارزندگی دارد و نه نقد شوندگی.
او گفت : سرمایه در کشور ما بسیار گران است و هزینه فرصت مفتخوارگی در ایران بسیار پایین است . در ایران با ۲۲ هزار دلار سرمایه می توان برای همیشه کار نکرد . اما در کشورهای پیشرفته برای کار نکردن به حداقل ۱/۵ تا ۴ میلیون دلار سرمایه نیاز داریم.

گودرزی گفت : در بازار بورس ایران هنوز با وجود تورم دو رقمی ، تجدید ارزیابی دارایی های ارزان قانونی ندارد و دهها سال است که برخی شرکتها سرمایه های خود را به روز رسانی نکرده اند و اختلاف وحشتناکی بین حسابهای دفتری و ارزش بازار دارایی بوجود آمده است . سرمایه برخی شرکتهای بورسی با تجدید ارزیابی گاهی تا ۸۱ هزار درصد رشد می کند و بعلت عدم تجدید ارزیابی هر سال به اندازه تورم سرمایه مردم در بورس از بین می رود و سودهای تقسیمی نمی تواند کاهش ارزش دارایی مردم را جبران کند و مردم سرمایه خود را در بورس از دست می دهند.
او در نهایت نتیجه گیری کرد که ما در کشور سرمایه کم نداریم اما به بدترین شکل ممکن آن را مدیریت می کنیم و با وجود آنکه یکی از کشورهای ثروتمند دنیا هستیم هر روز فقیر تر می شویم .
مردم ما برای حفظ ارزش دارایی های خود مجبور شده اند در بازارهایی سرمایه گذاری کنند که ارزش افزوده همگی آنها صفر است و ما مردم ایران از ترس مرگ داریم خودکشی می کنیم .
اکنون بزرگترین چالشهایی که در اقتصاد ایران است « بحران ارزش افزوده صفر» و چالش «صرفه اقتصادی منفی»است .

گودرزی در بخش پرسش و پاسخ جلسه به موضوعاتی مثل علل برخی از ناترازی ها بخاطر قیمت گذاری سرکوبگرانه تولید ، تحریم‌های داخلی و خارجی اشاره و جوابگوی انتقادات حضار بودند.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + یک =

پربازدیدترین ها