اقتصاددان : مسعود پزشکیان با حدود ۱۷ میلیون رای به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران برگزیده شد.
پزشکیان در تاریخ ۴۵ ساله جمهوری اسلامی نخستین رئیس جمهوری است که به معنای اخصِ کلمه فراجناحی است و تعلق حزبی به هیچ کدام از جریانهای سیاسی شناسنامه دار کشور ندارد.
در کمپین انتخاباتی پزشکیان، همه گروههای سیاسی از منتهیالیه چپ تا منتهیالیه راست افراد موثری حضور داشتند.
اما براساس شایعاتی که جسته و گریخته به گوش میرسد برخی احزاب و تشکلهای سیاسی که حتی در ساماندهی، ایجاد ارتباطات مردمی و لجستیک ستادهای انتخاباتی رئیس جمهور غیبت داشتند، کم کم حول رئیس جمهور حلقه میزنند و نیروهای خود را آماده ورود به لایههای اصلی و میانی مدیران دولتی می کنند.
درحالیکه پزشکیان جز مردم، وامدار هیچ حزب، سازمان و جریان سیاسی نیست و قرار نیست دولتِ چهاردهم را با چهرههای تکراری دولتهای پیشین اداره کند. این احزاب و سازمانها در شرایط مشابه و بدون اتکا به توانایی شخصی پزشکیان در بسیج مردم، بهسختی میتوانند ۱ میلیون رای در شرایط فعلی جامعه جمع کنند.اما اکنون مدعی اصلی صندلی های ریز و درشت مدیریتی دولت هستند!!
دوران مدیران کلیشه ای و کهنسال گذشته و باید نظام حکمرانیِ ایران خود را آمادهی ورود نسل جدید و جوان مدیرانی کند که تخصص، کارآمدی و پاکدستی آنان اقتضای عصر حاضر است.
از فرصت غیرمترقبه تشکیل دولت چهاردهم، باید به نحو احسن بهره برد و بازیگران جناحهای سیاسی را که بیش از صلاح مُلک و ملت، در پی سهمخواهی از کیک قدرت هستند، از عرصه حکمرانی کنار گذاشت.
احزاب نیز چنانچه با روشی شفاف و در رقابتی منصفانه برنده انتخابات باشند، خواهند توانست دولتی متوازن از حیث پراکندگی نیروهای سیاسی تشکیل دهند. در این مقطع خاص اما هیچ تاکید و ضرورتی برای استفاده و حضور مستقیم مهرههای احزاب و جناحهای سیاسی در کابینه وجود ندارد.
مجلسیان قطعا به این نکته توجه دارند که رییس جمهور جدید مردی است که با ۱۶ سال سابقه نمایندگی از پیشکسوتان عرصه نظارت و قانونگذاری بهشمار میآید. این ویژگی پزشکیان نمایندگان مجلس را مجاب مینماید با دولت شایستگان که خالی از اجیر شدگان حزبی است، بیشترین همراهی را داشته باشند.
اگردر شکل گیری چنین دولتی اصل شایسته سالاری لحاظ گردد قطعا برنده واقعی مردم ایران خواهند بود.
در خاتمه باید خاطر نشان کرد این دولت در کوتاه مدت باید بتواند بر چالشهای پیش رو از قبیل حل مشکل تورم و گرانی، تثبیت نرخ رشد اقتصادی، رکود حاکم بر بازار، رونق تولید و راهاندازی صادرات غیر نفتی فائق آید تا فشار اقتصادی بر معیشت و سفرههای مردم کاهش یابد و اقشار آسیب پذیر و دهکهای درآمدی پایین جامعه بتوانند از گرداب پرتلاطم فقر و گرانی رهایی یابند.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع