چین و اروپا؛ لزوم حمایت از دیپلماسی اصولی در روزگار پرچالش

وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه 21 جولای (30 تیر) اعلام کرد که بر اساس توافق چین و اتحادیه اروپا، آنتونیو کاستا رئیس شورای اروپا و اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا روز پنجشنبه به چین سفر خواهند کرد. شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، با آنها دیدار خواهد داشت. لی چیانگ، نخست ‌وزیر چین همراه با دو رهبر اروپایی، ریاست مشترک بیست‌وپنجمین نشست چین-اتحادیه اروپا را بر عهده خواهند داشت. در پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک بین چین و اتحادیه اروپا، توجه جهانی زیادی به زمینه‌های توافق بین دو طرف معطوف شده است.

با در نظر گرفتن شرایط فعلی که پیچیده است، به‌ سادگی می‌توان پیش‌بینی کرد که مسائل متعددی برای گفت‌وگو میان چین و اتحادیه اروپا وجود خواهد داشت. این وضعیت بر اهمیت عبور از مسائل جزئی و تمرکز بر «شیوه» حل مشکلات، برای ارتقای روابط چین و اتحادیه اروپا تأکید می‌گذارد. در این مسیر، بهره‌گیری از تجربیات ارزنده پنجاه سال گذشته از زمان آغاز روابط دیپلماتیک بسیار ضروری است.

چین و اتحادیه اروپا طی پنج دهه همکاری، به دستاوردهای مهمی رسیده‌اند که نشان می‌دهد آن‌ها شرکایی برای موفقیت متقابل هستند.

چین و اتحادیه اروپا، به عنوان دومین و سومین اقتصاد بزرگ جهان، باید گسترش همکاری‌های سودمند دوجانبه را نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت بدانند. تلاش فراگیر چین برای نوسازی، تعهد به توسعه با کیفیت بالا و گشودگی بیشتر، فرصت‌های تاریخی برای کسب‌وکارهای اروپایی فراهم می‌سازد.

طی سال گذشته میلادی، بیش از 9.7 میلیون سفر میان چین و اروپا انجام شد که این امر پایه‌های مردمی روابط دو طرف را تقویت کرده و تبادل و یادگیری بین تمدن‌های چین و اروپا را گسترش داده است. چین و اتحادیه اروپا در حفظ چندجانبه‌گرایی و ایجاد نظامی منصفانه‌تر در حکمرانی جهانی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

اساس همکاری میان چین و اتحادیه اروپا بر سود متقابل استوار است. روایت‌هایی که ادعا می‌کنند یکی از طرف‌ها در این روابط منفعت برده یا ضرر کرده، واقعیت‌های تاریخی را تحریف می‌کنند. پس از 50 سال توسعه، روابط بین چین و اتحادیه اروپا به یکی از مؤثرترین همکاری‌های دوجانبه در جهان تبدیل شده است که برای نزدیک به دو میلیارد نفر رفاه به همراه داشته، نمونه‌ای برای همکاری در دوران جهانی شدن فراهم کرده و سهم چشمگیری در صلح و توسعه جهانی داشته است.

این همکاری نه فقط رشد هر دو طرف را تقویت می‌کند، بلکه صدای مشترک آنها را در موضوعات جهانی رساتر می‌کند و پایه‌های اقتصاد جهانی و چندجانبه‌گرایی را تحکیم می‌بخشد.

روابط سالم و باثبات بین چین و اتحادیه اروپا نه‌ فقط به سود هر دو طرف است، بلکه برای جهان نیز نوری به همراه دارد. این دو، به‌ عنوان نیروهای اصلی پیش‌برنده چندقطبی‌گرایی، بازارهایی بزرگ حامی جهانی‌سازی و تمدن‌هایی که به تنوع باور دارند، تا زمانی که مسیر گفت‌وگو و همکاری را دنبال کنند، به سمت رویارویی بلوکی نخواهند رفت. و تا زمانی که اصل گشودگی و منافع مشترک را در پیش گیرند، روند جهانی شدن اقتصادی دچار عقب‌گرد نخواهد شد.

در دورانی که بشریت بار دیگر در نقطه عطفی تاریخی ایستاده، چین و اتحادیه اروپا باید با حفظ روحیه احترام متقابل، برابری و همکاری برد-برد، گفت‌وگو و ارتباط را تقویت کنند، بیشترین زمینه‌های منافع مشترک را جست‌وجو کنند، اعتماد راهبردی متقابل را پیوسته افزایش دهند، همکاری عملی را در تمام حوزه‌ها گسترش دهند، مشترکا از نظم جهانی پس از جنگ محافظت کنند، به جهانی پرآشوب اطمینان بیشتری بخشند و سهم بیشتری در ارتقای تمدن بشری ایفا کنند.

ز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + پنج =

پربازدیدترین ها