به گزارش اقتصاددان حسب خبرهای واصله، پنج شنبه ۲۸ تیر ماه در لابه لای خبــــرهای تشکیل کابینه دولت چهاردهم، در مجمع یکی از شرکتهای زیر مجموعه بانک ملی یک اتفاق خیلی تلخ و حاشیه برانگیــــــز رخ داده است.
در مجمع وبانک حدود ۶۵درصد از سود ۱۴۰۲ بین سهامداران خرد و عمده توزیع شد.
رییس مجمع در ابتدا توزیع سود پنجاه درصدی را مطرح میکند و بعد کمی با اعتراض سهامداران خرد و تایید ضمنی نماینده صندوق بازنشستگی بانکها، درصد توزیع سود نقدی به ۶۵درصد افزایش پیدا کرده است.
لازم به ذکر است، بانک ملی و صندوق بازنشستگی بانکها سهامدار عمده وبانک هستند.
هم اکنون قیمت سهام وبانک حدود ۱۰۰۰تومان است و براساس مصوبه امروز مجمع ۶۵۰تومان سود(بابت هر سهم) بین سهامداران توزیع میشود که یک رقم بی سابقه محسوب میشود.
حالا این سود از کجا آمده؟
به تازگی شرکت پتروشیمی شازند (شاراک) به پالایشگاه تهران فروخته شد و از این مسیر ۲۳هزارمیلیارد تومان سود نصیب وبانک شد.
پیش از این واگذاری بارها تاکید شده بود که منابع حاصل صرف سرمایه گذاری مجدد در حوزه های بالادستی خواهد شد، اما با مصوبه اخیر مجمع و با میانداری نماینده بانک ملی عملا منابع ازگروه توسعه ملــــــی خارج خواهد شد.
«در این روزها در بانک ملــــی چه میگذرد؟!»
در صورت صحت خبـــــــر، سوال اینجاست چرا نهادهای نظارتی بالاخص سازمان بازرسی کل کشور و مرکز بازرسی وزارت اقتصاد تا کنون هیچ عکس العملی در قبال این تخلف بزرگ از خود نشان نداده اند و به این مهم ورود پیدا نکرده اند؟َ!
دکتربهمن آرمان عضوشورای سر دبیری اقتصاددان در تبیین این خبر می گوید :
در سایر بورس های جهان شرکت هااصولا سود نقدی پرداخت نمیکنند زیرا نخست اینکه مشمول مالیات تصاعدی است دوم اینکه با سود بدست آمده طرحهای توسعه خود را اجرا میکنند وعلاوه بر آن تکنولوژی های جدید و پیشرفته را جایگزین خطوط تولید از رده خارج شده خود میکنند بطور مثال شرکت اپل هیچگاه سود نقدی پرداخت نکرده است.
در بورس تهران گاها حتی ۷۰ درصد سود خود را به صورت نقدی پرداخت میکنند که خلاف جریان موجود در جهان میباشد.
در ایران خرید سهام را با سپرده گذاری در بانک اشتباه گرفته اند.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع