به گزارش اقتصاد دان مهندس عدل هاشمی پور نماینده سابق کهگیلویه چرام لنده بهمئی با ارسال پیامی عاشورای حسینی را تسلیت گفت.
متن پیام بدین شرح است:
بنام خدا
ما هرچه داریم از محرم است.
امام خمینی(ره)
عاشورا طلیعهٔ بزرگترین انقلابِ آزادگی، بیداری و انسان شناختی است. روزی که آگاه ترین رهبر فکری و سیاسی بشریت با عِلم و عملِ به قانونِ انسانیت، تمام سرمایه های زندگیش را در راه شناخت اضلال، تبیین دنیازدگی بداندیشان و تحقیرِ استبدادطلبی فرومایگان فرستاد و راه پر دشوارِ عبور از هوای نفس، ستم پذیری و شقاوت را به تاریخ معرفی نمود. در این انقلاب، مشی سیاستمداری، ایدئولوژی دینی، راهبردهای اجتماعی زیستن و شاخصهای فرهنگِ انسان مدارانه به تاریخ بشریت آموخته شد. مگر می شود، تاریخِ آزدیخواهان بشری را مرور کرد و آزادهای شبیه حر ابن یزید ریاحی پیدا کرد؟ آیا ممکن است جریانها، جنبش ها و انقلاب های بشری را بررسی کرد و انقلابی تر از عباس ابن علی(ع) پیدا کرد؟
چگونه ممکن است که تاریخ فکری بشر را تفسیر کرد و ایدئولوگ تر از قاسم ابن حسن(ع) را ملاحظه نمود؟ کدام نهضت، جنش یا انقلاب های ماتریالیسمی را سراغ دارید که رهبرش با شناخت، هدف، آینده نگری و تأثیر پذیری توانسته باشد همچون رهبر انقلاب کربلا، تاریخ و بشریت را مقهور، منظور و ملحوظ خود کرده باشد؟ وقتی مجموعه ای از مسلمان، مسیحی، عثمانی و…، در ظهور و پویایی انقلاب نینوا و با تأسی از رهبری دانا، فاضل، معصوم و متعهد، خود را ملزم به دل کندن از جان در برابر آزادگی و بیداری بشریت می دانند، یعنی دنیایی که فرزندان آدم، میراث دار آن هستند، مدیون عاشورای حسین(ع) است.
چراکه از نوزاد شش ماهه ای که باب الحواج است یا فقیه فرزانه ای چون حبیب ابن مظاهر، نوجوانی چون قاسم، جوانی چون علی اکبر، آزاده ای چون ابوالفضل العباس و تئوریسین تاریخ ساز انقلاب عاشورا، حضرت زینب(س)، بنیانگذار مکتبی شدند که پس از ۱۴ قرن، خلأ فکری، دینی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی انسانهای شیفتهٔ عدالت، عزت و سعادت را پاسخگو هستند. این خط سرخ عاشورا و نهضت عظیم کربلا، راهی آگاهانه، راهنمایی چاره اندیش و دانشگاهی انسان ساز در قرن حاضر است تا جوانان تشنهٔ معنویت و آزادی خواهی بر فراز بایسته های سالار شهیدان، رذائل فکری چون بدعهدی، پیمان شکنی و دوئیت خواهی را از ذهن و زندگی فریاد زنند و فضائل اخلاقی، دینی، انسانی و تعالی نگر را منتخبِ منش و خوانشِ زندگی و جامعه خود کنند.
بنابراین جوانِ محقق و پژوهشگر دنیای امروز، نمی خواهد سرنوشتِ شومِ گذشتگانی که تمام عدالت، اخلاق و انسانیت را در آوردگاه نینوا، به منفعتِ خشکه مقدسانِ دین ستیز و سیاست زدگان بی تدبیر، به شهادت رساندند و به اسارت بردند، تجربه کنند. جوان امروز، اگر به عباس می اندیشد یعنی به دین باوری معتقد است. اگر علی اکبر را نظاره می کند یعنی به راه حقیقت باور دارد. اگر اسرای کربلا را مطالعه می کند یعنی دورنمای مسیری را می بیند که استمرار وعدهٔ «والعاقبه للمتقین» است. پس اندیشهٔ ملت امام حسین(ع)، همان توسعه فکری،فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است که به یقین، درک زمان و جریان شناسی از مهمترین اهداف آن است.بر همگان لازم است که تجربهٔ تحقیرآمیزِ ملتی که صالح ترین و شایسته ترین رهبرشان را در زمان تعیین سرنوشت، به اندک وعده ها فروختند و به افکار پوسیده دل نهادند و عدل و عقل و عزت شان را به تزویر و مکر و منکر فروختند، بیاد آورند تا زمان تصمیم، مردد نشوند، دست شان در موعد عهد و وفا نلرزد و راه آیندهٔ نیک و سرنوشت فاخر را بر خود محصور و محدود نکنند. ضمن عرض تسلیت و تعزیت عاشورای حسینی(ع)، از ایزد علیم و سمیع، به حق شهدای کربلا و دلهای حزین اسرایش، ظهور منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود(عج)، طول عمر با عزت مقام معظم رهبری، رفع بلیات و مصائب تحمیل بر ملت ایران، سربلندی، پایداری و عاقبت بخیری جوانان، مردان و زنان استان کهگیلویه و بویراحمد را مسئلت دارم.
عدل هاشمی پور
۶/مرداد/۱۴۰۲