پولطلا ( عبارتی جذا ب با کارکردی در خواب)

ناصر کاظمی با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : با عنایت به بحث پولطلا که در برخی از مراکز پژوهشی و اندیشکده ها اندک طرفدارانی دارد و مصمم به جایگزینی فلز طلا با پول اعتباری کشور هستند به این دلیل که هم از اصالت ذاتی برخوردار و هم در فراز و فرود قیمتها ، پول رایج ملی در کشاکش این طوفانها ساقط نشده و هم خودش معیار و سنجش ارزش سایر کالاها می تواند باشد! فلذا تا اینجای کار امری پسندیده است. اما مشکلاتی هم دارد که احتمالا دوستان پولطلایی به آن واقف هستند ولی از ضعف مفرط و ناتوانی پول اعتباری و ریال خود را به تغافل می‌زنند که به آن خواهیم پرداخت.

شایان ذکر است در اولین ماده قانون پولی بانکی کشور ، هر ریال ایران به ۱۰۸۵۵ ده میلیونیم گرم برابری دارد.
بانک مرکزی متعهد است به دارندگان پول ملی کشور، بابت هر واحد ریال ، فلز طلا به وزن اشاره شده تحویل نماید. در همین راستا اشعار می دارد:
یک – بحث های چالشی سامان بخشی  اقتصادی و بویژه اصلاح نظام پولی بانکی، بازار طلا و دلار در گروه های مجازی و رسمی بسیار روشنگرایانه است. لیکن در گذشته های نه چندان دور که هنوز بورس و بانک و شرکت های سرمایه ای و صنعتی رشد نکرده بودند، و اقتصاد کشور در اختیار بازاریان چرتکه ای و کم سواد بود! لذا مدلهایی که اساتیدفن(برغم پیچیدگی درونی) ارائه میکنند باید همه فهم و ملموس جامعه و ساده و عامه پسند باشد.

دو – اگر هدف از پول ملی فقط حفظ قیمت کالا و آسیب ندیدن ارزش آن از تورم باشد، طبیعی است همانگونه که ارزش طلا رشد پیدا میکند و از ضرر تورمی قرض دهنده پیشگیری و یا دارنده طلا را نیز از طوفان تورمی (به هر دلیل رشد نقدینگی و یا جنگ و حوادث غیر مترقبه) محافظت مینماید! سایرکالاهای ذیقیمت غیرطلایی(املاک و مستغلات) نیز مشابه طلا معمولا رشد داشته و چه بسا مرغوبتر و مطلوبتر و قابل استفاده و بهره برداری یومیه هم باشد.

سه -بر فرض جنابعالی فرد متمکنی هستید که ده هزار سکه طلا ذخیره داشته باشید! تنها توفیق و دلخوشی تان، پس اندازی هست که از کاهش ارزش آن در طول زمان حفاظت می کنید و همواره امید به گرانتر شدن آن دارد . در حالیکه اگر تبدیل به ملک مسکونی، کارخانه تولیدی واردات و صادرات و تجارت بشود، ارزش افزوده آن به مراتب مطلوبتر خواهدبود چون هم شما و هم جامعه و هم به رونق اقتصادی کمک کرده اید.

چهار. معروف است چرخ را دوباره نباید تولید کرد! لذا پولطلا سابقه تاریخی دارد و تاریخ مصرف آن به دلایل گوناگون از قبیل محدود بودن طلا، مشکلات حمل و نقل، غیر ایمنی بودن، جز ناپذیر بودن و… گذشته است و پیشینیان ما مجبور شدند به جای فلز طلا از رسید طلا استفاده کنند که امروز ما به پول با پشتوانه ۱۰۰% طلا میشناسیم و مورد قبول عامه بوده است .

پنج .  اگرچه بعدها به لحاظ کشفیات بشر از معادن و منابع طبیعی و جنگلها و ارزش های افزوده ایجاد شده ، اقتدار اقتصادی دولتها محصور به حجم ذخایر طلا نگردید. صد البته از این رهگذر آزادی پشتوانه پولی ، دولتها سوئ استفاده های کلانی کرده اند به دو علت:
الف . نیاز به نقدینگی بیشتر برای پیشبرد طرح های عمرانی و یا پوشش هزینه های جاری از طریق استقراض بانک مرکزی می باشد بدون اینکه به وامهای خارجی پناه ببرند.

ب . اگرچه در ارزش گذاری به قیمت روز  مجموع ظرفیتهای اقتصادی اعم از منابع طبیعی، سخت افزار، نرم افزار و بویژه مغزافزار کشورها الگوی استاندارد معتبری وجود ندارد و کشورهای درحال توسعه و عقب نگه داشته شده آمار واقعی از پتانسیل اقتصادی خودشان ندارند.

به همین دلیل است که آمریکا دلار های کاغذی خود را بر کل جهان تحمیل به نحوی که اسهال پولی گرفته و هیچگاه هم به کاهش ارزش پول خود اعتراف نکرده و  سایر کشورهای متضرر نیز همواره اذعان داشته و همواره برطبل گران شدن طلای جهانی می کوبند! در حالیکه این دلار است که مدام در حال کاهش ارزش و ساقط شدن( در مقیاس انس طلا) است!.

شش . عزیزان و اساتید گرامی شما بهتر میدانید انبوه دلارهای آمریکایی اعتبار و ارزش خود را با مدیریت لابی های صهیونیستی در طلای جهانی حفظ نموده و سرمایه های کشورها راچپاول و جنگها داعش ها و طالبانها و تروریست ها را با همین کاغذها هدایت و مدیریت مینماید.

در یک کلام;
استقلال اقتصادی واقعی, رهایی از این تسلسل باطل طلا و دلار برحسب قیمت جهانی است.

هفت . همانگونه که بسیاری از کالاهای استراتژیک و معیشتی ما به دور از قیمت های جهانی و براساس اقتضائات اقتصادی جامعه خودمان مدیریت میشود و خصوصا در تحریمهای جنایتکارانه حداکثری حاضر ، ضروری است هرچه سریعتر مولفه های اقتصادی خود را از این چرخه باطل دلار و طلا، برهانیم و نرخ های آنها را بر اساس مصالح کشور تعیین و بدون توجه به ارزش کاذب بیرونی (بازار آزاد) در کشور مدیریت قاطع نماییم
چراکه اگر جنگ نظامی افزارهای خود را می طلبد جنگ اقتصادی هم ابزارها و محدودیت هایی دارد(نظیر طلا و دلار)که بایستی در عدم تاثیر پذیری آنها بر سایر کالاها و خدمات کوشا باشیم.

هشت .  حجم طلای موجود در کشور و جهان است که امکان اجرایی شدن مکانیزم “پولطلا” را به صفر سوق میدهد. نقدینگی ۱۱ هزار هزار میلیارد تومانی(۱۱ هزار همت) را اگر فردا روزی بخواهیم به سپرده گذاران  به جای پول طلا به آنها بدهیم به قیمت امروز حداقل ۱۶۰۰ تن طلا نیاز داریم.

لذا چنانچه سند و حواله فیزیکی و یا دیجیتالی و شتابی را هم جایگزین تبادل فیزیک طلا نماییم، چیزی از حجم طلای مورد نیاز نخواهد کاست

و اگر فقط بطور مجازی نقل و انتقال وجه انجام دهیم ( مانند کارتهای بانکی) و به خیال خودمان طلا جابجا می کنیم! تازه همان میشود که الان است!
لذا الان هم میتوانیم ارقام و  صفرهای دیجیتالی حسابهای بانکی را طلا بنامیم!

نه. این تازه اولین مشگل پولطلاست بماند، موضوع نحوه تورق و سکه زدن در مقیاسهای بسیار پایین مثلا یکعدد نان هزارتومانی و یا یک آدامس و یا خرید هواپیما و کشتی از دیگر کشورها و همچنین تخصیص پستهای نظارتی در اقصی نقاط محلات، شهرها و روستاها و …. کشور برای حفظ اوزان و عیار طلا و همچنین مدیریت کلی پروژه، آیا دولتی باشد یا خصوصی و تعامل آن با بانک اسلامی همخوانی دارد یا ندارد. نحوه تجارت با سایر کشورها که عموما بر پایه پول ملی و یا دلار استوارند و…..

ده. دوستان پولطلا استناد میکنند که الان با مهریه سکه، پولطلا آغاز شده! در صورتیکه بنده عرض میکنم همسایه ما مشهدی هستند و مهریه دخترشون رو ملک و املاک قرار میدهند. اینجا هم دلیل بر پول املاکی نمیشود! و شاید مهمترین اشکال پولطلا، تشدید تورم انتظاری است و آنها تمایل دارند به هرشکل ممکن، نرخ طلا همواره افزایشی باشد نه کاهشی!؟!

مشکلات اجرایی پول فلزی به مراتب از آنچه اشاره شد بیشتر است که با مروری به تاریخچه پول قابل شناسایی است و بیش از این مصدع اوقات شریف مخاطبین گرامی نمیشوم.

شایان ذکر است پول ملی جدید پیشنهادی بر اساس نظریه صاحبنظران اقتصاد اسلامی، عبارتست از اسکناسی که بانک مرکزی به ازای هر واحد آن، تحویل میزان مشخصی از اوزان طلا و یا معادل آن کالای مرغوب را به دارنده آن متعهد شده است که اهداف حقیقی پولطلا را نیز پوشش داده است.

یاعلی مدد
ارادتمند ناصر کاظمی

19 اردیبهشت ۱۴۰۴

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =

پربازدیدترین ها