پدروسا: چین در مسیر 30 ساله خود از «شرکت‌کننده» به «رهبر» اَپک تبدیل شده است

ادواردو پدروسا، مدیر اجرایی دبیرخانه سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (اَپک)، در گفت‌وگویی با برنامه «مصاحبه سطح بالا» شبکه CCTV، به بررسی نقش چین در این سازمان پرداخت و مسیر 30 ساله حضور چین در اَپک را از «شرکت‌کننده» تا «رهبر» توصیف کرد.

پدروسا اظهار داشت که از زمان پیوستن چین به اَپک در سال 1991، این کشور همواره حضوری فعال داشته و از بستر اَپک برای شناخت قوانین اقتصاد جهانی بهره برده است.

وی افزود که چین پس از این مرحله، با تمرکز بر ارتقای سطوح بالاتر رفاه در منطقه و جهان، نقش رهبری پررنگ‌تری ایفا کرده است.

به گفته پدروسا، در سال 2001، زمانی که چین میزبان نشست اَپک بود، بحث‌های گسترده‌ای درباره اقتصاد دیجیتال انجام شد و بر اهمیت منابع انسانی به عنوان عاملی کلیدی در دوران اقتصاد نوین تأکید گردید.

مدیر اجرایی دبیرخانه اَپک خاطرنشان کرد در سال 2014 نیز، با میزبانی دوباره چین، این کشور «نقشه راه اَپک برای تحقق منطقه آزاد تجاری آسیا-اقیانوسیه» را پیشنهاد داد و «طرح اتصال» را ارائه کرد که نقشی مهم در توسعه منطقه دارد.

او همچنین بر اهمیت ارتباطات مردمی در فرآیند اتصال تأکید کرد و گفت این امر می‌تواند به تقویت درک متقابل، گسترش تبادلات دانشجویی و ارتقای تعاملات تجاری منجر شود.

پدروسا یکی از شاخص‌ترین دستاوردهای اَپک را «کارت سفر تجاری اَپک» دانست؛ ابتکاری که سفر تجار و بازرگانان را در سطح منطقه‌ای و جهانی تسهیل نموده و در نتیجه به توسعه سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی در منطقه کمک کرده است.

ز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − 6 =

پربازدیدترین ها