بر اساس برنامهریزی که از قبل از سوی وزارت کشور و صدا و سیما انجام شده بود، دومین مناظره میان شش نامزد انتخابات ریاستجمهوری پنج شنبه شب برگزار شد و نامزدها زمان پیدا کردند تا وعده و برنامههای خود را ارایه کنند. در این دور از مناظره نیز برخی اختلاف نظرها به حواشی منجر شد اما به نظر میرسد که همچنان نسبت به آنچه که در دورههای گذشته شاهد آن بودیم در انتخابات پیش رو فضا آرامتر به پیش میرود.
مسعود پزشکیان تنها نامزد جریان اصلاحات که از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شده در این مناظره نیز سعی کرد با تکیه بر اصول اخلاقی خود به جای ورود به حواشی و مسائلی که به دعواهای سیاسی منجر میشود، ایدههای خود درباره آینده کشور را بیان کند و با اشاره به مشکلاتی که در معیشت مردم وجود دارد، تاکید کرد که باید با استفاده از حداکثر توان داخلی و بهره بردن از فرصتهای جهانی مشکلاتی را که در این سالها برای مردم به وجود آمده را کنار زد.
مسعود پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری شامگاه پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ در دومین مناظره تلویزیونی ۶ نامزد انتخابات که با موضوع اقتصادی -خدمات رسانی عدالت محور دولت- برگزار شد، در فرصت ۴ دقیقه اول بخش اول خود با به نمایش گذاشتن نمودارهای اقتصادی اظهار کرد: در گام اول باید ببینیم که کجا هستیم؛ بر اساس آمارها مصرف دهکهای پایین و بالا در رابطه با یارانههای انرژی و بنزین وحشتناک است و اختلاف بسیاری میان دهکهای بالا و پایین وجود دارد و ما به کسانی که توانمند هستند بیشتر امکانات میدهیم و به آنهایی که پول ندارند پول کمتری میدهیم.
به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل ، وی افزود: وضعیت جمعیت زیر خط فقر ما بدتر شده که بهتر نشده است؛ مناطق در حاشیه و مرزها بهشدت وضعشان خراب است و برای اینکه ما بخواهیم این بی عدالتی را اصلاح کنیم باید اول ببینیم که اول کجا را باید نگاه کنیم و آمار و ارقام نیز کاملاً گویاست که کجا هستیم. نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: چگونگی حل این مشکلات در گام اول به داشتن زبان و نگاه مشترک بازمیگردد و مشکلات داخلی باید حل شود. از سوی دیگر دولت برای تقسیم منابع باید بهطور هدفمند رفتار کند و اگر میخواهد قیمتها را درست کند، باید زیرساختها و حملونقل عمومی را درست کند؛ بانکها ۵۵ درصد وامها را به تهران میدهند و این یعنی توسعه در تهران و اطراف تهران و عدم توسعه در سایر نقاط کشور. پزشکیان تاکید کرد: با مشارکت اقتصاددانان، دانشگاهیان و هماهنگی همه مجموعهها و هماهنگی با مردم باید یارانهها را هدفمند کرد و به دهکهای پایین داد و اجازه نداد دهکهای پایین بهره کمتری نسبت به دهکهای بالا ببرند؛ باید نسخهای با داشتن پشتوانه کارشناسی بنویسیم و نسخهای که در این زمینه باید نوشت، به این سادگی نیست. از طرف دیگر اگر کنترل تورم و رشد اقتصادی را درست نکنیم، هر اقدامی که انجام دهیم منجر به فقیر شدن همه میشود.
هر کسی به ستاد من بیاید، او را میپذیرم
وی در ادامه در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش اول این مناظره که به بیان دیدگاهها و همچنین اظهارنظر درباره برنامههای سایر نامزدها اختصاص داشت، گفت: فقط میخواهم بگویم که میدانید چرا اینجا هستیم؟ برای اینکه با هم دعوا میکنیم؛ این به آن حرف میزند و با این حرفها هم مشکلات حل نمیشود.
وی با به نمایش گذاشتن نمودارهای اقتصادی ادامه داد: وضعیت سفره مردم در زمان آقای رییسی روز به روز بدتر شده است؛ من وزیر دولت آقای خاتمی بودهام، از نظر اقتصاد و شاخص و عدد و رقم نگاه کنید ببینید آنجا ثبات بیشتر بوده یا این حرفهایی که مطرح میشود؛ علت اینکه ما به اینجا رسیدیم این است که بیخود با هم دعوا میکنیم و خیال میکنیم که بهتر هستیم. نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری در پاسخ به اظهارات یکی از نامزدها درباره حضور برخی افراد در ستاد انتخاباتیاش اظهار کرد: هر کسی به ستاد من بیایید من او را میپذیرم برای اینکه میخواهم رای بگیریم اما به آنچه عمل میکنیم که سیاستهای کلی ابلاغی رهبری است و این خط قرمزی است که ما رعایت میکنیم. در نتیجه مشکل این است که باید درد مردم را داشته باشیم؛ وقتی در حال خرج کردن پولها و منابع در جاهای پولدار هستیم یعنی ما چابهار، خوزستان و سیستان و بلوچستان و کردستان را نمیبینیم.
پزشکیان عنوان کرد: در تئوریهایی که گفته شده راهحلهای بسیاری وجود دارد و من محاسبه کردم که به راحتی میتوان نفری ۱۰ میلیون تومان پرداخت کرد اما لازمه مدیریت تورم و شاخصها، انسجام داخلی، کنار گذاشتن دعواها و رسیدن به زبان و نگاه مشترک و دیدن مردم محروم است؛ اگر ما وضعیت رشد اقتصاد و اشتغال را درست نکنیم و مشکلمان را با دنیا حل نکنیم، همین الان روزانه بالای چند هزار میلیارد به خاطر تصمیمات ناصواب ما در حال هدر رفتن است؛ ما دقیقاً اگر به قانون عمل کنیم، باید بازنشستگان و معلمان را ببینیم اما اینگونه عمل نکردیم؛ چرا دولتها چه دولت شهید رییسی و چه دولت روحانی طبق تورم حقوق را اضافه نکردند؟ اینها واقعیتها است و اگر ما میخواهیم مشکلات برطرف شود، باید با مردم صادق باشیم؛ همواره به مردم وعده دادیم اما وقتی آمدیم نشد. وی با بیان اینکه «مشکل امروز ما دعوای داخلی و مشکلات خارجی است»، دامه داد: من نمیخواهم بگویم اما در دولت شهید رییسی چرا وزیر کشاورزی را گرفتند؟ چرا چایی دبش درست شد؟ چقدر الان کارهایی میکنند که نمیخواهیم وارد شویم.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری در فرصت ۴ دقیقه اول بخش دوم این مناظره به ارایه توضیحاتی درباره عملکرد خود در حوزه بهداشت و درمان پرداخت و گفت: در تبریز که رییس دانشگاه بودم ساختار روستاها را اصلاح کردیم و در عرض ۶ ماه بیش از ۶۰۰ خانه بهداشت بدون اعتبار و با مشارکت مردمی ساختیم؛ من جراح قلب بودم اما برای اینکه در مناطق محروم کار کنم، عملاً در آن مناطق کارگری کردم؛ همچنین بحث پزشک خانواده و نظام ارجاع را در آنجا راه انداختیم. پزشکیان تاکید کرد: نگاه ما این بود که انسان کالا نیست و نمیشود با انسان به صورت کالا برخورد کرد؛ قبل از ما در قانون برنامه سوم قرار بود همهچیز را به بخش خصوصی واگذار کنیم و زمانی که بیماران به بیمارستان میآمدند، حتی مرده آنها را هم تحویل نمیدادند ما این وضعیت را تغییر دادیم و در دولت آقای خاتمی برای بیماران بیمه روستایی ایجاد کردیم. همچنین آمبولانسها و زیرساختهای بهداشتی مراکز بهداشتی را اصلاح کردیم و برای این روندها دستورالعمل نوشتیم؛ اینها دقیقاً همان چیزهایی بود که در سیاستهای کلی مقام معظم رهبری دیده شد.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه «همچنین در مجلس منابع مورد نیاز برای پوششهای بیمه مورد نظر را در قانون دیدیم»، عنوان کرد: درباره مباحثی که آقای زاکانی مطرح کردند، باید بگویم که ما برای این موارد منابع را تعیین کردیم و قانون آن نیز وجود دارد و باید به آنها عمل کنیم اما اینکه چرا عمل نمیشود به دلیل رفتار خلاف قوای سه گانه است؛ علت تخلفات نیز این است که همینها از بخش خصوصی خرید خدمت میکنند و به مردم که میرسد پولشان کم میآید. پزشکیان افرود: چندی پیش در جلسهای با آقای قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی موضوع پرداخت سهم یک درصدی مناطق محروم و همچنین سهم ۱۰ درصدی بیماران صعب العلاج مطرح شد و ایشان در این زمینه دستور دادند؛ بنابراین قوانین و چهارچوبها وجود دارد و اگر دولت آنها را اجرا کند دیگر نیازی نیست که وعدهای در این خصوص مطرح شود. ما روند حرکت را در حوزه بهداشت و درمان کاملاً به نفع مردم و محرومین تغییر دادهایم و دعوای امروز ما در مجلس این است که چرا قوانین اجرایی نمیشود؛ مشکل این است که قوای سه گانه خدمات را از بخش خصوصی خریداری میکند و به مردم که میرسد پولی اختصاص نمیدهند.
وی با انتقاد از تعیین سقف دریافتی برای پزشکان از سوی مجلس تاکید کرد: مجلس یازدهم درآمد پزشکان را کاهش داد و اعلام کرد که سقفی وجود دارد و باید همسان سازی شود این در حالی بود که خودشان در بیرون قراردادهایی داشتند و پول بیشتری میگرفتند و به مردم که میرسید میگفتند که باید سقف تعیین شود؛ پزشک خصوصی که با دولت یا مجلس قرارداد داشت برای یک عمل جراحی به اندازه حقوق یک ماه پزشک دولتی پول میگرفت.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری همچنین با انتقاد از تعیین سقف درآمد برای پزشکان روستاها اظهار کرد: به هر تعدادی که پزشک تربیت شود هیچ پزشکی با حقوق ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان برای طبابت به روستاها نمیرود؛ ما باید این مکانیزم را اصلاح کنیم و این نمیشود مگر آنکه همه ما سر سفرهای بنشینیم که مردم نشستهاند؛ مشکل ما هستیم و فرد دیگری نیست.
پزشکیان در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش دوم این مناظره که به بیان دیدگاهها و همچنین اظهارنظر درباره برنامههای سایر نامزدها اختصاص داشت، با اشاره به عملکرد قبلی خود مبنی بر اینکه برنامهاش برای دولت چهاردهم اجرای برنامه هفتم و تحقق اهداف سیاستهای کلی ابلاغی رهبری است، گفت: امروز برنامههای توسعه وجود دارد و همه این برنامهها با سیاستهای ابلاغی رهبری نیز تطبیق دارد اما مشکل این است که اجرا نمیشود؛ زمانی ما میتوانیم این قوانین را اجرا کنیم که سر سفرهای بنشینیم که مردم نشستند.
وی افزود: امروز تئوریهای زیادی برای حوزه بهداشت و درمان مطرح میشود، اما علت اینکه در روستاها پزشک نیست این است که پولها پرداخت نشده و تخصیصهای لازم انجام نشده است. همچنین قرار بود چنانچه یارانه ارزی برداشته شد در حوزه دارو معادل ریالی آن پرداخت شود و در این زمینه نیز ۶۰ هزار میلیارد از محل هدفمندی یارانهها که قرار بود هزینههای بیماران صعب العلاج از این محل تامین شود، پرداخت کردند در حالی که هزینه دارو ۱۵۰ هزار میلیارد بود؛ یعنی در حقیقت پولی پرداخت نشد. نامزد انتخابات ریاستجمهوری عنوان کرد: اینکه امروز پزشکان زیرمیزی میگیرند تقصیری ندارند چرا که ویزیت آنها یک الی دو دلار است؛ در این شرایط مشخص است که پزشکی به روستاها نمیرود. همچنین وضعیت پرستاران نیز به گونهای است که به ازای هر ۸ ساعت کشیک ۱۶۰ هزار تومان دریافت میکند؛ به همین دلیل او میگوید اگر من در تاکسی اینترنتی کار کنم درآمد بهتری خواهم داشت.
پزشکیان با تاکید بر لزوم تصحیح عملکردها اظهار کرد: نمیشود قوانینی که نوشته شده است را اجرا نکنیم و بگوییم که برنامه داریم؛ با اجرای قانون میتوان مشکلات مردم را برطرف کرد؛ نشستن بر سر سفرهای که مردم بر آن نشستهاند و تحمل رنجهایی که آنها متحمل میشوند، مشکلات را راحت حل میکنند؛ اگر مردم ببینند که مسوولان برای دریافت خدمات در صف ایستادهاند که آنها نیز ایستادهاند دیگر صدای آنها در نمیآید؛ صدای مردم جایی در میآید که من برای خودم سفره پهن کردهام و از سوی دیگر حرفهای قشنگی برای آنها میزنم و میگویم که ان شاءالله درد و رنج مردم را حل میکنیم و در نهایت نیز حل نمیکنیم.
وی با تاکید بر اینکه دغدغه من از ابتدایی که خودم را شناختم این بود که به داد محرومینی برسیم که کسی به دادشان نمیرسد، گفت: دغدغه من از ابتدا این بود که صدای آدمهایی باشم که کسی صدای آنها را نمیشنود؛ اگر در تهران یک دستگاه سیتی اسکن یا ام آرآی کم شود دوربینها به آنجا میروند و مشکل برطرف میشود اما وقتی نوبت به حل مشکلات مردم میرسد، کسی خبر ندارد که در فلان روستا خدمات و امکانات نیست. نامزد انتخابات ریاستجمهوری با تاکید بر اینکه مشکل امروز کشور عدم تعهد مسوولان به اجرای قوانین است، ادامه داد: علت عدم اجرای قوانین نیز این است که وقتی من به عنوان پزشک برای خودم در بیرون مطب و بیمارستانی تاسیس کردم و در آنجا درآمد آنچنانی دارم، وقتی در دانشگاهی مسوولیت گرفتم دیگر دغدغه مردم را ندارم بلکه کاری میکنم که بیمارستان خودم بچرخد.
پزشکیان در فرصت ۴ دقیقه اول بخش سوم این مناظره با اشاره به اظهارات قاضیزاده هاشمی گفت: در پاسخ به اینکه آقای قاضیزاده هاشمی میگویند من تئوری میگویم باید بگویم که من رییس دانشگاه بودهام و کارهایی که کردم باعث شد من را معاون سلامت وزارت بهداشت کردند و با وجود اینکه عضو هیچ حزبی نبودم دولت آقای خاتمی به خاطر عملکرد و رفتارم من را به عنوان وزیر بهداشت و درمان تعیین کرد این در شرایطی بود که افراد بسیاری وجود داشتند که میتوانستند عهدهدار این مسوولیت شوند. من کار کردم و عملکردم نیز وجود دارد شاخصهای آن زمان نیز با شاخصهای امروز در روند خدمت به مردم و فقرا و نگاه به آنها اصلاً قابل مقایسه نیست. وی همچنین با اشاره به سیاستهای خود در حوزه آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه که به نظرم مهم است این است که در ابتدا فکر کنیم بچهای که در روستاها و مناطق محروم حضور دارد در مقایسه با فرزند ما یک سرویس را میگیرد یا نه؛ اگر توانستیم خودمان را در این جایگاه قرار دهیم در آن زمان است که میتوانیم مشکلات مربوطه را برطرف کنیم. اینکه ما هر حرفی را بزنیم اما سفرههای ما با هم متفاوت باشند، مجدداً مشکلات وجود خواهد داشت؛ چرا که ما صدای عدهای را نمیشنویم و آنها را نمیبینیم. ما در مناطق محروم اعم از سیستان و بلوچستان و خوزستان و شهرهای دیگر مدارسی داریم که حتی فضا، تجهیزات و امکانات معمولی را نیز ندارند و همچنان گرفتارند؛ از سوی دیگر در جاهای دیگر مدارسی را داریم که برای کلاس اول دبستان شهریهای بالغ بر ۸۰ الی ۱۰۰ میلیون پرداخت میشود. نامزد انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: اگر ما کشوری اسلامی هستیم، دولت و مسوولان باید نسبت به مدارسی که مسوولیت دارند همان خدماتی را ارایه دهند که به فرزندان خود ارایه میدهند؛ در ابتدا از نظر اعتقادی باید این موضوع را بپذیریم و در ادامه نیز راهکار را پیدا خواهیم کرد.
پزشکیان با بیان اینکه گرچه بین مدارس غیرانتفاعی و دولتی، مدارس غیرانتفاعی یک فرصت هستند و درصدی را پوشش میدهند، ادامه داد: امروز بیش از ۸۰ درصد ورودی کنکور از ۲۰ درصد مدارس غیرانتفاعی است که ما ایجاد کردهایم؛ چرا که ما در حق مدارس دولتی بیانصافی میکنیم و به دانشآموزان آنها سرویس درستی نمیدهیم. وی همچنین با تاکید بر لزوم توجه به معلمان در نظام آموزش و پرورش عنوان کرد: وقتی ما در مدارس به وضعیت معلمان رسیدگی نکنیم، معلمان به مشاغل دیگر روی میآورند و معلم چند شغل فرصت توجه به دانشآموزان را پیدا نمیکند. نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: همانطور که آقای قالیباف اشاره کردند، نمیشود در بیثباتی مدیریت، برنامهها را جلو برد بلکه باید یک ثبات مدیریتی ایجاد کنیم و کسی که وزیر آموزش و پرورش میشود باید قویترین و دلسوزترین آدم باشد. وقتی میخواهیم بسته آموزشی را در مدارس اجرا کنیم، باید نگاهی که امروز داریم تغییر یابد و دانشآموزان باید علاوه بر درسهایی که میخوانند، یاد بگیرد چطور مشکلات را برطرف کنند، چگونه ارتباط برقرار کنند و چگونه مدیریت کنند و با تیم همکاری کنند. باید به دانشآموز یاد بدهیم که چگونه از علمش برای مردم استفاده کند.
پزشکیان در فرصت ۴ دقیقه دوم بخش سوم این مناظره با تاکید چندباره بر لزوم اجماع بر سیاستهای کلی و قانون اساسی اظهار کرد: باید شرایط به گونهای شود که هر کس به سمت اجرای سیاستهای کلی و قانون اساسی رفت دیگر موضوع سلایق مطرح نشود؛ ما میتوانیم با وجود سلایق مختلف وقتی قوانین و سیاستها مصوب شد همه به آن سمت حرکت کنیم و با فردی قرارداد ببندیم که میتواند ما را به آن سمت ببرد نه اینکه با حزب، جناح و گروه و دسته خودمان.
وی با بیان اینکه «امروز دانشگاههای ما در بهترین حالت نسل ۲ و دانشگاههای علوم پزشکی نسل ۳ هستند» عنوان کرد: دانشگاههای نسل ۱ و ۲ بر مبنای تئوری، تحقیق، مهارت و عمل هستند، اما ما امروز فقط تئوری و تحقیق را به دانشجویان منتقل میکنیم و در این تئوری و تحقیق نیز با مشکلاتی مواجه هستیم؛ چراکه تحقیقات ما مبتنی بر جامعه و نیاز ما نیست و با کاری که میکنیم فقط هزینه را هدر میدهیم. باید کاری کنیم که دانشگاههای ما از نسل ۲ به نسلهای ۳ و ۴ ارتقاء پیدا کنند امروز میگویند که علم باید مشکل جامعه را حل کند در همین راستا نیز امروز رشتهها در هم ادغام میشوند اما ما در حال عقب افتادن از دنیا هستیم؛ نیروی انسانی بسیاری داریم اما مشکل جامعه را نمیبینیم. نامزد انتخابات ریاستجمهوری با اشاره به وضعیت فارغالتحصیلان فاقد شغل، تاکید کرد: امروز ما نیروهای بسیاری در دانشگاهها تربیت میکنیم اما این نیروها در خارج از دانشگاه بیکار هستند و در جایی هم که کار به آنها میدهیم، مهارت لازم را ندارند؛ اگر ما بخواهیم آموزش را طوری طراحی کنیم که عمر و سرمایه مردم در دانشگاهها تلف نشوند باید کاری کنیم که وقتی دانشجو از دانشگاه خارج شد بتواند کاری انجام دهد. امروز دانشگاههای دنیا از نسل ۳ عبور کردند و در حال ارتقا به نسلهای ۴ و ۵ هستند اما ما اندر خم یک کوچهایم.
پزشکیان با بیان اینکه «نیازمند تغییر در وضعیت دانشگاهها هستیم»، افزود: این تغییرات نیازمند آن است که اعضای هیات علمی و نخبگان احترام پیدا کنند و برخوردهای جناحی، دستهای و سیاسی کنار بروند. وقتی دانشمندی از کشور خارج میشوند، افتخار میکنیم که او ایرانی است اما وقتی در داخل میماند ممکن بود او را استخدام کنیم یا نکنیم؛ در نتیجه نوع نگاه ما به انسانها و آنهایی که میتوانند برای مملکت ما افتخار آفرینی کنند باید نگاهی ارزشی و توأم با احترام باشد و آنها را نگه داریم.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح مکانیزم پرداخت حقوق اعضای هیات علمی دانشگاهها، اظهار کرد: مکانیزم پرداخت حقوق به اعضای هیات علمی باید طوری باشد که آنها بتوانند زندگی کنند؛ با حقوقهای فعلی اعضای هیات علمی نمیتوانند زندگی راحتی داشته باشند در نتیجه علت اینکه نخبگان ما در حال خروج از کشور هستند، این است که نمیتوانند با پولی که به آنها میدهیم، زندگی کنند و در نتیجه در خارج از کشور آنها را میقاپند.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: از سوی دیگر باید میان نیاز و نیرویی که استخدام میکنیم شایستگی تناسبی ایجاد کنیم که وقتی فردا روزی نیرویی را آموزش دادیم و او وارد جامعه شد، بیکار نماند؛ الان به دلیل عدم سیاستگذاری دقیق، بیشترین نیروی بیکار جامعه فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند. همچنین امروز به اعضای هیات احترام نمیگذاریم و مدیریت سیاسی انجام میدهیم؛ مجموع این عوامل باعث نارضایتی و خروج مغزها، اندیشهها و جوانان و ناامیدی نسبت به آینده در کشور میشود. پزشکیان در بخش جمعبندی دومین مناظره تلویزیونی ۶ نامزد انتخابات که با موضوع اقتصادی- خدمات رسانی عدالت محور دولت- برگزار شد، با بیان اینکه «من در دولت آقای خاتمی بودم و در آن زمان نیز فرار مغز نداشتیم بلکه مغزها به داخل میآمدند»، عنوان کرد: امروز نیز درباره وضع مردم خودشان میدانند؛ اگر خوب بود رای بدهند و اگر خوب نبود رای ندهند بلکه به روندی که وجود دارد رای بدهند. زندگی و کار من برای محرومین بوده است در همه مناصبی که حضور داشتم تمام فکر و ذکرم رسیدگی به محرومین و مناطق محروم بوده است.
وی با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد مشکل کشور مربوط به مدیریت ارشد است و ۱۰ درصد دیگر مربوط به مدیریت سطوح دیگر است، گفت: مردم ما مردم خوبی هستند اما وقتی نگاه میکنند که من به عنوان جلودار، رانت میگیرم و افراد مختلف را سر کار میگذارم، ما را قضاوت میکنند و مردم نیز الان پشت سر مسوولان قضاوت درستی ندارند. اگر مدیر ارشد با مردم صادق و به آنچه که میگوید با تمام وجود معتقد باشد قطعاً بقیه پشت سر او خواهند آمد. در دانشگاهی که من رییس آن بودم در ابتدا بسیجیها با من همکاری نکردند بلکه افرادی که میگفتند موهایشان بیرون است و افراد معمولی بودند آمدند و برای ما ۶۰۰ خانه بهداشت ساختند و این خانههای بهداشت با کمک و مشارکت مردم ساخته شد. سال بعد وقتی خواستیم مراکز بهداشت و درمان را بسازیم، بسیجیان نیز آمدند. نامزد انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: ما در بهداشت و درمان ۴ اصل عدالت، مشارکت مردمی، روابط بین بخشی و تکنولوژی مناسب داریم و اگر میخواهیم فقرزدایی کنیم باید از این روش استفاده کنیم؛ باید به مردم باور و از آنها استفاده کنیم؛ باید با مردم رابطه صمیمی و دوستانه پیدا کنیم تا آنها باور کنند ما میخواهیم برای آنها کار کنیم. من در زندگیام ثابت کردم که اگر دست به دست هم بدهیم، دهها و صدها راهحل برای حل مشکلات مردم وجود دارد. امروز مشکل نبود راهحل نیست بلکه مشکل باور و اعتقادی است که باید ببینند که مسوولان در میدان هستند.
پزشکیان در ادامه با انتقاد از عملکرد برخی مسوولان در انتصاب نزدیکان خود گفت: بسیاری از افراد وقتی به قدرت میرسند فقط اطرافیان خود را مسوول میکنند در حالی که حضرت علی (ع) فرمودهاند که مردم و خدا را یک طرف و دوستان و آشنایان و قوم و خویش خود را در یک طرف قرار دهید و هر آنچه که برای دوستان و آشنایان خود خواستید، برای مردم نیز همان را بخواهید. وی با بیان اینکه «هر کسی به بندگان خدا ظلم کند بندگان خدا با او دشمن میشود»، افزود: علت اینکه مردم از ما ناراضی هستند این است که ما به آنها انگ میچسبانیم و برای آنها پرونده و مشکل ایجاد میکنیم؛ اگر مردم ببینند ما با آنها هستیم مردم ما مردم خوبی هستند، با ما همراهی میکنند.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: اگر زندگی خود را با درد و صدای محرومان عجین کنیم؛ اگر آنها باور کنند که ما میخواهیم با مدیریت خود مشکلشان را برطرف کنیم، قطعاً در میدان خواهند بود.
پزشکیان بر لزوم رعایت عدالت در کشور تاکید و اظهار کرد: من به عنوان یک مسلمان به دو اصل معتقدم و آن دو حق و عدالت است و برای تحقق این دو باید اصلاحات انجام شود و اصطلاحات نیز دارای چهار اصل عدالت، کیفیت، هزینه اثربخشی و کارایی است؛ اگر بخواهیم هر کدام از ساختارهای اداری، اجتماعی و سیاسی را درست کنیم، باید این چهار اصل را در آنها مورد توجه قرار دهیم. وی ادامه داد: کیفیت یعنی رضایت مشتری و اگر امروز در شهرداری سیستمی درست کردند که مردم از آن راضی هستند به این معناست که کیفیت مورد توجه قرار گرفته است اگر غیر از این است هر حرفی بزنیم این مردم هستند که قضاوت میکنند و میگویند که مسوولان بیربط میگویند؛ مردم همینها هستند؛ نباید بگوییم گروههای مختلف مسائلی دارند و برای خود یک گروه درست کنیم؛ چراکه امکان ندارد با یک گروه، جناح و دسته مملکت را درست کنیم؛ باید دست به دست هم دهیم و بر اساس عدالت، اهل سنت، عرب، عجم و همه اقوام و مذاهب کار را با هم پیش ببریم. اگر الان به مناطق سنی نشین نگاه کنیم میبینیم که آنها ضعیفتر هستند و ما بر اساس عدالت به آنها خدمت ندادیم.
وعده عجیب زاکانی، طرح اقتصادی قالیباف
در مناظره دو شب قبل، علیرضا زاکانی وعده یارانهای عجیبی داد و البته دیگر نامزدها نیز به ارایه طرحهایی پرداختند. علیرضا زاکانی امشب ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ در دومین مناظره انتخاباتی در چهار دقیقه اول درباره عادلانه کردن یارانهها، پرداخت یارانه به تولیدکننده یا مصرفکننده نهایی و برنامههایش پاسخ داد. وی گفت: حوادث اخیر تلخ را تسلیت میگویم. کشوری ثروتمند هستیم اما مشکلمان توزیع نادرست است. آدرس غلط داده بودند بعدا اثبات میکنم. کل این شعارها قبلا داده شده است. یارانه خانوار در حوزه بنزین، گاز و برق درست در کشور توزیع نمیشود. ما در بسته رفاه هم یارانه انرژی داریم، هم ناظر به مسکن، معیشت، اشتغال، رفاه و تفریح مردم است. وی ادامه داد: یارانه طلایی تنظیم کردیم که ما به ازای آن در خانوار به هر خانواده سه نفره معادل اعتبار ۲۰ گرم طلا، یارانه میرسد یعنی یک خانواده پنج نفره ۱۱۰ میلیون تومان در سال یارانه میگیرد. به میزان انتقال سوختهای فسیلی به سمت سوختهای پاک، سودشان بیشتر میشود. عشایر، روستاییان و بازنشستگان ثروتمند میشوند و به میزان صرفهجویی، سود میکنند. وی ادامه داد: برقی هم که صرفهجویی میشود به کارخانجات و کشاورزی داده میشود و دیگر نیاز به قطع برق صنایع و کشاورزی نیست. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت: از ابتدای شروع دولتم هم برای خانوارها حساب ویژه باز میکنیم و اعتبار واریز شده به این حساب مصون از تورم خواهد بود.
قالیباف گفت: دولت «خدمت و پیشرفت» برای کارهای کنونی مردم پیش بینی سپر حمایتی کرده که مشکلات را حل کند تاحال پریشان امروز مردم را خوب کند در حوزه پیشرفت هم با نگاه به آینده برنامه داریم تا وقتی حرف از تمدن سازی میزنیم بتوانیم به گذشته خودمان افتخار کنیم.
وی با اشاره به برنامههایش در حوزه معیشت گفت: نباید اجازه دهیم سفره مردم کوچک شود و در حوزه معیشت و تامین کالاهای اساسی و جهیزیه اقداماتی صورت گیرد. پیش بینیهایی برای پرداخت مابه تفاوت میزان حقوق و افزایش تورم برای حقوق بگیران داریم. قالیباف گفت: با دادن یک «رفاه کارت» درمان و معیشت و تامین کالاهای اساسی را تضمین میکنیم؛ در حقیقت طرح ۵ محوری برای مردم داریم که حوزه خدمت را توضیح دادم. وی محور دوم را مسکن خواند و گفت: طبق طرح آمایش سرزمینی، قادریم در ۸۰ درصد شهرها و صد درصد روستاها یک قطعه زمین با کاربری مسکونی به صورت رایگان به افراد فاقد مسکن داده و در عین حال به توسعه شهری هم توجه کنیم. این کاندیدای انتخابات رباست جمهوری اضافه کرد: باتوجه به قانون جوانی جمعیت و خانواده، به زوجهای جوان به مدت ۳ سال واحدهای کوچک ۷۵ متری بدون اجارهبها میدهیم. قالیباف محور سوم طرح خود را مربوط به خودرو عنوان و اظهار کرد: مصمیم به واردات خودروی سنگین و بزرگ هستیم تا باعث زمینه ایجاد رقابت ایجاد شده و در عین حال راه تولید در کشور است.
وی محور چهارم را مربوط به دیوار شرق کشور دانست و گفت: امروز اتباع غیرمجاز آسیبهای اجتماعی جدی همچون حوزه مواد مخدر، اشتغال و طلاق به کشور وارد کرده اند؛ براساس تجربهام در پلیس، باید دیواری در مرز شرقی کشور در پاکستان و افغانستان گذاشت تا امنیت را فراهم کرد. قالیباف با اشاره به ظرفیتهای کشور گفت: دولت خدمت و پیشرفت پایتخت دوم ایران را پایتخت اقتصادی و فناوری در سواحل دریای عمان و کرانه آن میگذاریم؛ وقتی حرف از تمدن و تمدن سازی میزنیم، باید آن کار را ملموس و به دنیا نشان دهیم. این بزرگترین فرصت تمدنی ما در حوزههای اقتصادی، فناوری، ترازترینی است تا رشد اقتصادی را متحول کرده و در عرصه اقتصادی همچون امنیتی و دفاعی افتخارآمیز باشیم. پورمحمدی تاکید کرد: آنجا به بحرانهای تبادل مالی اشاره کردم و گفتم برجام هم نباشد این شرایط ما را گرفتار میکند. آقای جلیلی پایان جلسه به من گفت آقای پورمحمدی تو مسوول باشی ما قبول داریم اما آقایان مسوول باشند ما قبول نداریم. گفتم آقا اصل مطلب را که اشکال وجود دارد بپذیریم و بعد باهم به شروط و قیودی برای حل مشکل باید برسیم. هفت تا هشت سال از آن روز گذشته اما مدام به اقتصاد فشار آمده است.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری یادآور شد: آقای پزشکیان این کسانی که دور شما را گرفتهاند و در ستادهای شما غلغله است و در نوبت پست و مقام قرار دارند، آقای پزشکیان وقتی موضوع برجام شد چنان شیپور و طبل پیروزی زدید. من که نسبت به برجام موضع روشن دارم و میگویم از یک روزنه دودرصدی هم به نفع ملت باید استفاده کرد و باقدرت باید به جنگ کسانی رفت که حق مردم را ضایع میکنند. وی گفت: برجام ۱۰ تا ۲۰ درصد روزنه ایجاد میکند اما آقایان رفتند و ۱۰۰ درصدیاش کردند و گفتند همه مشکلات حل میشود اما از فرصت خنثیسازی تحریم باید در آن دولت استفاده کافی میشد، اما متاسفانه اجرا نشد، همینها دور شما را گرفتهاند.
پورمحمدی ادامه داد: شما که چندان کارشناس نیستید. همین آقایان میخواهند اداره کنند. کسانی که نگاهشان به روابط خارجی، همراه با بزرگنمایی و خودشیفتگی است و به خنثیسازی هم بیتوجهی میکنند. کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری خطاب به قالیباف، تصریح کرد: برادر عزیز ما آقای قالیباف چهار سال رییس مجلس بوده است. آقای قالیباف شما باید در این چهار سال تلاش میکردی، هم نسبت به مساله برجام اگر روزنهای بود که ترامپ با آن رفتارش رفت و دو تا ۱۰ درصد ظرفیت بود که با قاعدهای میتوانست پیگیری شود اما اصلا اجازه داده نشد، نه در آن دولت نه در دولت شهید رییسی.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع