همگرایی ثبات اقتصادی با نرخ‌ بهره فدرال رزرو

به گزارش اقتصاددان، مهرداد حاجی زاده فلاح عضو شورای سردبیری اقتصاددان در یک یادداشت اختصاصی نوشت:
نرخ بهره فدرال رزرو که به عنوان نرخ وجوه فدرال، نرخ وجوه فدرال، یا نرخ FOMC شناخته می شود، نرخ بهره ای است که بانک ها و اتحادیه های اعتباری با آن از یکدیگر وام می گیرند و به یکدیگر وام می دهند، و معیار تقریباً همه نرخ های بهره است. این توسط فدرال رزرو تعیین می شود و می تواند در هر زمان تغییر کند.
نرخ بهره پس از نشست ۳۰ آوریل تا ۱ مه فدرال رزرو ثابت می ماند
فدرال رزرو برای ششمین جلسه متوالی نرخ بهره را ثابت نگه داشته است. محدوده هدف برای نرخ وجوه فدرال ۵٫۲۵% تا ۵٫۵% باقی خواهد ماند.
اقتصاددانان به دلیل تعدادی از عوامل، از جمله کاهش تورم، توقف در افزایش نرخ بهره را پیش بینی کرده بودند. در همان زمان، نرخ تورم بالاتر از حد انتظار در ماه مارس، کاهش نرخ بهره را در این مقطع بعید ساخت. بنابراین تصمیم فدرال رزرو چندان تعجب آور نیست.

فدرال رزرو در آخرین نشست سیاستی خود تصمیم گرفت که نرخ بهره معیار خود را بدون تغییر نگه دارد و نرخ ها از ابتدای سال ۲۰۲۴ به دنبال ۱۱ افزایش نرخ در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ تغییر نکرده است.
فدرال رزرو مدت هاست که متعهد به نرخ تورم سالانه ۲ درصد در بلندمدت است. بانک مرکزی احساس می کند که این نرخ است که بیشترین کمک را برای ثبات اقتصادی دارد.
در ماه مارس، شاخص قیمت مصرف کننده ، که تغییرات قیمت کالاها و خدمات مصرفی را اندازه گیری می کند، به طور سالانه ۳٫۵ درصد افزایش یافت.
فدرال رزرو در بیانیه جلسه خود خاطرنشان کرد که تورم در سال گذشته کاهش یافته است اما همچنان بالاست. بانک مرکزی همچنین گفت: در ماه‌های اخیر پیشرفت‌های بیشتری در راستای نرخ تورم ۲ درصدی کمیته انجام نشده است.
فدرال رزرو باید تعادلی بین بازگرداندن تورم به ۲ درصد و به طور بالقوه واژگون کردن اقتصاد از طریق بالا بردن هزینه استقراض مصرف کننده تا حد غیر منطقی ایجاد کند. با توجه به کاهش شکاف بین تورم و هدف ۲ درصدی آن، این ششمین توقف در افزایش نرخ ها منطقی به نظر می رسد. با این حال، از آنجایی که تورم به ۲ درصد نزدیکتر نشده است، به راحتی می توان فهمید که چرا کاهش نرخ در این زمان مناسب نیست.
فدرال رزرو قبلاً اعلام کرده بود که ممکن است سه کاهش نرخ بهره در سال جاری اتفاق بیفتد. اما برای اینکه این اتفاق بیفتد، تورم باید به کاهش خود ادامه دهد. در این مرحله، برای حذف کاهش نرخ‌ها خیلی زود است، اما اینکه آیا سه مورد از آنها در طول سال ۲۰۲۴ اتفاق می‌افتد، هنوز مشخص نیست.
تغییرات در نرخ وجوه فدرال بر مصرف کنندگان تأثیر می گذارد زیرا می توانند بر نرخ های بهره کارت های اعتباری، وام ها و حساب های پس انداز به درجات مختلفی تأثیر بگذارند.

در نشست بعدی فدرال رزرو قرار است احتمالاً فدرال رزرو در این مرحله افزایش نرخ بهره را انجام داده است. بانک مرکزی در جلسه بعدی خود باید تصمیم بگیرد که آیا آماده کاهش نرخ بهره است یا خیر؟

بعید است که نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ از جایی که امروز است افزایش یابد.

نشست بعدی فدرال رزرو در سال ۲۰۲۴ برای ۱۱ تا ۱۲ ژوئن ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده است. جلسه FOMC دو روز طول می کشد تا اعضای کمیته فدرال رزرو بتوانند در مورد تأثیرات اقتصادی تعدیل نرخ بهره فدرال بحث کنند.

چه تغییراتی در نشست بعدی فدرال رزرو انتظار می رود؟
فدرال رزرو به هدف خود یعنی تورم ۲ درصدی متعهد است. فدرال رزرو در نشست بعدی خود احتمالاً نرخ بهره را مجدداً ثابت نگه می دارد یا به طور بالقوه اولین کاهش نرخ خود را در سال ۲۰۲۴ بسته به چگونگی روند تورم ارائه خواهد کرد.
انتظار می رود چه زمانی نرخ بهره فدرال کاهش یابد؟
بر اساس پیش‌بینی‌های اقتصادی قبلی فدرال رزرو، بر این باور است که نرخ وجوه فدرال تا پایان سال ۲۰۲۴ به ۵٫۱ درصد و تا پایان سال ۲۰۲۵ به ۳٫۹ درصد کاهش می‌یابد. کاهش نرخ‌ها احتمالاً در اواخر سال ۲۰۲۴ به دلیل ادامه کاهش تورم وجود دارد.

در اینجا همه چیزهایی که باید در مورد نرخ بهره فدرال رزرو و نحوه تاثیر آنها بر کیف پول خود بدانید آورده شده است.
فدرال رزرو برای ترویج یک اقتصاد ایمن و قوی وجود دارد که شامل حفظ نرخ های اشتغال سالم، قیمت های ثابت و نرخ های بهره معقول است.
فدرال رزرو با تعدیل استراتژیک نرخ بهره اقتصاد را مدیریت می کند.
برای تحریک اقتصاد در زمان رکود ، فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش می دهد.
برعکس، زمانی که اقتصاد خوب عمل می کند، نرخ بهره را افزایش می دهد تا با کنترل کردن کسب و کارها و مصرف کنندگان، و جلوگیری از تورم بیش از حد، ثبات را حفظ کند.
نرخ وجوه فدرال ابزار مهمی است که توسط فدرال رزرو استفاده می شود. این نرخ می تواند برای کمک به کاهش شدید تغییرات اقتصادی، مانند کاهش اثرات رکود، جلوگیری از افزایش بیش از حد قیمت ها، و جلوگیری از سقوط بازار، تنظیم شود.
با افزایش نرخ‌ها، فدرال رزرو امیدوار است با گران‌تر کردن استقراض، تقاضا را کاهش دهد.
هدف فدرال رزرو این است که بدون وارد کردن احتمالی اقتصاد به رکود، تورم بالا را متوقف کند.
نمو
فدرال رزرو نرخ هدف را به عنوان یک محدوده تعیین می کند و به آن انعطاف لازم برای دستیابی به اهداف خود را می دهد.بر این اساس،
نرخ هدف صندوق های فدرال که توسط فدرال رزرو تعیین می شود، نرخ بهره ای است که بانک ها و سایر موسسات مالی از یکدیگر وام می گیرند.
به نرخ بهره ای اشاره دارد که بانک ها از یکدیگر برای وام های کوتاه مدت دریافت می کنند.
وقتی فدرال رزرو نرخ ها را افزایش یا کاهش می دهد، نرخ هدف صندوق های فدرال را تغییر می دهد. با تعدیل این نرخ، فدرال رزرو می تواند روی شیوه های استقراض و وام دهی در کل اقتصاد تاثیر بگذارد.
آخرین افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در ۲۶ ژوئیه ۲۰۲۳ بود و بدون تغییر باقی مانده است.
نرخ بهره فعلی فدرال رزرو در ماه جولای یک چهارم واحد به ۵٫۲۵ درصد افزایش یافت و به ۵٫۵۰ درصد رسید که به بالاترین سطح خود در ۲۲ سال اخیر رسیده است. پس از توقف کوتاهی در ژوئن، فدرال رزرو بار دیگر نرخ بهره را در ماه جولای به میزان یک چهارم درصد افزایش داد و نرخ وجوه فدرال را به محدوده هدف ۵٫۲۵٪ -۵٫۵۰٪ رساند که بالاترین سطح هزینه های استقراض معیار را نشان می دهد.
نرخ بهره می تواند تاثیر قابل توجهی بر اقتصاد داشته باشد. در نهایت، نرخ بهره فدرال رزرو ابزار مهمی برای حفظ یک اقتصاد باثبات است. نرخ وجوه فدرال همان چیزی است که بانک ها برای استقراض یک شبه از یکدیگر دریافت می کنند، اما بر بسیاری از محصولات بدهی تجاری و مصرف کننده نیز تأثیر می گذارد.

نرخ‌های بهره پایین می‌تواند اقتصاد را با تسهیل در قرض‌گیری برای مردم و کسب‌وکارها برای خریدهای عمده و سرمایه‌گذاری تحریک کند و منجر به افزایش فعالیت‌های اقتصادی شود. در همین حال، نرخ‌های بهره بالا با افزایش هزینه‌های استقراض، باعث کاهش هزینه‌های مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها می‌شود که منجر به کاهش فعالیت‌های اقتصادی می‌شود.

یکی از وظایف اصلی فدرال رزرو تضمین ثبات قیمت است. این بدان معناست که تورم در بلندمدت به طور مداوم پایین و ثابت بماند.
زمانی که تورم پایین و باثبات است، مردم می توانند پول خود را بدون نگرانی در مورد از دست دادن قدرت خرید خود به دلیل تورم بالا نگه دارند. به زبان ساده، یک دلار در محیطی با تورم پایین فراتر می رود.
از زمانی که فدرال رزرو شروع به افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۲۲ کرد، فدرال رزرو نرخ های بهره را به ۵٫۲۵ تا ۵٫۵۰ درصد افزایش داد، که این افزایش ها را سریع ترین چرخه در تاریخ تبدیل کرد.
نرخ تورم در ماه فوریه نسبت به سال گذشته به ۳٫۲ درصد رسید. این میزان نسبت به اوج خود در اواسط سال ۲۰۲۲ کمتر است اما از هدف فدرال رزرو برای ۲ درصد بیشتر است.

نرخ وجوه فدرال نرخ بهره ای است که بانک ها هنگام وام دادن به یکدیگر از موجودی ذخیره خود دریافت می کنند.
اما چرا یک بانک باید از بانک دیگری پول قرض کند؟
دولت فدرال از همه «موسسات سپرده‌گذاری» مانند بانک‌ها و اتحادیه‌های اعتباری می‌خواهد که هر شب مقدار مشخصی از وجوه (ذخایر) را در اختیار داشته باشند تا خطر کم شدن آنها وجود نداشته باشد. آنهایی که ذخایر کافی ندارند از سایر مؤسسات مالی که بیش از اندازه کافی در اختیار دارند وام می گیرند. نرخ بهره ای که برای وام گرفتن پول می پردازند به عنوان نرخ وجوه فدرال شناخته می شود.
چرا فدرال رزرو نرخ بهره را افزایش می دهد؟
وقتی نرخ بهره فدرال رزرو بالا باشد، بانک ها از استقراض از یکدیگر منصرف می شوند و عرضه نقدینگی در اقتصاد کاهش می یابد. این بدان معناست که مصرف کنندگان و بانک ها وام می گیرند و کمتر هزینه می کنند که می تواند باعث کند شدن اقتصاد شود. فدرال رزرو معمولاً زمانی که اقتصاد قوی است، نرخ بهره را افزایش می دهد.
درک اینکه چرا فدرال رزرو می خواهد اقتصاد را تحریک کند آسان است، اما درک اینکه چرا آنها ممکن است بخواهند آن را کاهش دهند دشوارتر است – آیا رشد اقتصادی خوب نیست؟ به بیان ساده، آنچه بالا می رود باید پایین بیاید و هر چه اقتصاد بالاتر رود، بیشتر می تواند سقوط کند.
زمانی که نرخ ها پایین است و مردم احساس خوبی نسبت به اقتصاد دارند، مصرف کنندگان اغلب بدهی های زیادی می گیرند و وام دهندگان حتی ممکن است پول زیادی را به وام گیرندگان فاقد صلاحیت قرض دهند. این امر باعث می‌شود که مردم، کسب‌وکارها و بانک‌ها در موقعیت خطرناکی قرار بگیرند، وقتی که اقتصاد به ناچار کاهش می‌یابد.
چرا فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش می دهد؟
وقتی نرخ بهره فدرال رزرو پایین است، پول نقد بیشتری در گردش است و بانک ها می توانند آزادانه تر از یکدیگر وام بگیرند. به نوبه خود، قرض گرفتن برای مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها آسان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌شود، که هزینه‌های مصرف‌کننده را افزایش می‌دهد و کسب‌وکارها را به گسترش، استخدام کارگران بیشتر و افزایش دستمزد تشویق می‌کند.
کاهش نرخ بهره باعث تحریک اقتصاد و رشد اقتصادی می شود و آن را به ابزاری مناسب برای جلوگیری و کاهش رکودهای شدید اقتصادی تبدیل می کند. به همین دلیل است که معمولاً می بینید که فدرال رزرو زمانی که اقتصاددانان نگران یک رکود پیش رو هستند شروع به کاهش نرخ بهره می کند – و سپس در بحبوحه رکود شدیدتر.
فدرال رزرو چگونه نرخ بهره را تعیین می کند؟
نرخ وجوه فدرال هشت بار در سال توسط کمیته بازار آزاد فدرال رزرو (FOMC) تعیین می شود. علاوه بر این هشت جلسه سالانه، FOMC همچنین می‌تواند جلسات اضطراری را برای تغییر فوری نرخ در زمان‌های بحران دعوت کند.
هنگامی که FOMC نرخ های بهره را تعیین می کند، به جای نرخ بهره واقعی، یک نرخ هدف تعیین می کند، زیرا کنترل مستقیمی بر نرخ بهره ندارند. هنگامی که نرخ هدف تعیین شد، فدرال رزرو برای رسیدن به آن هدف، عملیات بازار آزاد را انجام می دهد. این امر مستلزم خرید و فروش اوراق بهادار دولتی مانند اسناد خزانه، اوراق قرضه، و قراردادهای بازخرید برای دستکاری عرضه پول در اقتصاد است که به نوبه خود بر نرخ بهره تأثیر می گذارد.
وقتی فدرال رزرو اوراق بهادار دولتی را خریداری می کند، پول را به اقتصاد تزریق می کند. متعاقباً، بانک‌ها پول نقد بیشتری در اختیار دارند و نرخ بهره خود را کاهش می‌دهند تا وام گیرندگان بیشتری را جذب کنند. از سوی دیگر، وقتی فدرال رزرو اوراق بهادار دولتی را می فروشد، پول را از اقتصاد خارج می کند. سپس بانک ها پول نقد کمتری برای وام دادن دارند، بنابراین نرخ بهره را افزایش می دهند.

نحوه تعیین سایر نرخ های بهره آمریکا
کارت‌های اعتباری و حساب‌های پس‌انداز بیشترین حساسیت را نسبت به تغییرات نرخ وجوه فدرال دارند و پس از آن وام‌های شخصی و وام‌های خودرو، و در نهایت، وام‌های رهنی قرار دارند. نرخ بهره همه این محصولات توسط عوامل مهم دیگری مانند اعتبار تعیین می شود.
از آنجایی که نرخ بهره فدرال رزرو یک نرخ کوتاه مدت است، تغییرات در آن تاثیر قوی تری بر محصولات وام های کوتاه مدت دارد. آنها همچنین تمایل دارند تأثیر بیشتری بر محصولات با نرخ بهره متغیر و نه ثابت داشته باشند.
در اینجا نحوه تعیین نرخ بهره کارت‌های اعتباری، وام‌ها و حساب‌های پس‌انداز توسط بانک‌ها و اینکه چگونه تغییرات در نرخ وجوه فدرال ممکن است بر شما تأثیر بگذارد، آمده است.
نرخ بهره کارت اعتباری
اکثر کارت های اعتباری دارای نرخ بهره متغیر هستند، بنابراین تغییر در معیار فدرال رزرو مستقیماً بر نرخ درصد سالانه کارت اعتباری (APR) تأثیر می گذارد . این به طور مستقیم با نرخ اصلی، که نرخ بهره برای مشتریان دارای اعتبار اولیه است، مرتبط است و ۳ درصد بالاتر از حد بالای نرخ وجوه فدرال تعیین شده است.
علاوه بر این، از آنجایی که کارت‌های اعتباری کوتاه‌مدت‌ترین روش استقراض هستند، نرخ‌ها تقریباً بلافاصله در واکنش به تغییرات نرخ وجوه فدرال تغییر خواهند کرد. با این حال، از آنجایی که نرخ بهره کارت های اعتباری نسبتاً بالا است، این تغییرات – برای مثال، APR شما از ۱۷٫۲۵٪ به ۱۷٫۵۰٪ می رسد – اغلب غیر قابل توجه است.
با افزایش اخیر نرخ بهره، نرخ بهره کارت های اعتباری به بالاترین حد خود رسیده است.
متوسط ​​نرخ بهره کارت اعتباری برای پیشنهادات جدید ۲۲٫۸۵ درصد و برای حساب های موجود ۲۱٫۵۹ درصد است.
میانگین APR کارت اعتباری در مارس ۲۰۲۲، قبل از شروع افزایش نرخ توسط فدرال رزرو، ۱۶٫۱۷ درصد بود.
نرخ بهره وام شخصی
نرخ بهره وام های شخصی مستقیماً به نرخ اصلی یا نرخ صندوق های فدرال وابسته نیست، اما می تواند تحت تأثیر آن قرار گیرد. تغییرات در نرخ وجوه فدرال در نهایت می تواند منجر به تغییر در نرخ وام های شخصی شود، اما این تغییرات نرخ ممکن است به اندازه کارت های اعتباری فوری نباشد.

علاوه بر این، بسیاری از وام‌های شخصی دارای نرخ بهره ثابت هستند، به این معنی که اگر از قبل وام شخصی داشته باشید، نرخ آن برای طول عمر وام یکسان باقی می‌ماند – صرف نظر از اینکه نرخ وجوه فدرال چگونه تغییر می‌کند. وام های با نرخ بهره متغیر می توانند با تغییر نرخ صندوق های فدرال در نوسان باشند.
میانگین نرخ بهره برای وام شخصی ۲۴ ماهه از ۹٫۳۸ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۱۲٫۴۹ درصد در فوریه ۲۰۲۴ افزایش یافته است، آخرین اعداد موجود از فدرال رزرو.
نرخ بهره وام خودرو
مانند وام های شخصی، نرخ بهره وام خودرو مستقیماً به نرخ وجوه فدرال وابسته نیست. با این حال، آنها می توانند تحت تأثیر آن قرار گیرند، به ویژه به این دلیل که آنها تا حدودی کوتاه مدت هستند – معمولاً دو تا پنج سال.
تغییرات در نرخ وام خودرو به احتمال زیاد حداقل خواهد بود، زیرا تا حد زیادی بر اساس عوامل دیگری مانند امتیاز اعتباری شما و بازار اوراق قرضه است.
افزایش نرخ های اخیر تاثیری بر وام های فعلی خودرو نخواهد داشت، اما وام های جدید خودرو یا وام هایی که دارای نرخ های مالی متغیر هستند احتمالاً هزینه ها را افزایش خواهند داد.
متوسط ​​نرخ بهره وام ۷۲ ماهه خودرو تا فوریه ۲۰۲۴ ۸٫۴۱ درصد بود.
نرخ بهره وام مسکن
وام‌های رهنی معمولاً وام‌های بلندمدت هستند، بنابراین تغییرات نرخ بهره کوتاه‌مدت احتمالاً بر آن‌ها تأثیر نمی‌گذارد. نرخ‌های وام مسکن مستقیماً به نرخ وجوه فدرال وابسته نیستند – آنها بر اساس انواع شاخص‌های اقتصادی تنظیم می‌شوند که می‌تواند شامل نرخ وجوه فدرال باشد، اما شامل عواملی مانند بیکاری، تورم و بازار اوراق قرضه نیز می‌شود.
نرخ وام مسکن ثابت ۳۰ ساله فعلی ۷٫۱۷ درصد است. نرخ وام مسکن در سال ۲۰۲۴ در نوسان بوده است.
در حالی که کسانی که وام مسکن موجود دارند تحت تأثیر افزایش نرخ اخیر قرار نخواهند گرفت، کسانی که وام مسکن با نرخ قابل تنظیم (ARM) دارند احتمالاً هزینه های خود را افزایش خواهند داد.
متوسط ​​نرخ بهره برای وام مسکن ۱۵ ساله ۶٫۴۴ درصد است.
نرخ بهره حساب پس انداز
نرخ بهره در حساب های پس انداز نسبتاً به تغییرات در نرخ وجوه فدرال پاسخ می دهد. هنگامی که نرخ بهره کاهش می یابد، بانک ها احتمالاً APY های ارائه شده توسط حساب های پس انداز خود را نسبتاً سریع کاهش می دهند تا از سود خود محافظت کنند.
افزایش نرخ وجوه فدرال معمولاً منجر به افزایش کمتر چشمگیر و فوری در نرخ حساب های پس انداز می شود، اما محیط نرخ افزایشی همچنان برای پس انداز کنندگان سودمند است.

نرخ بهره فدرال رزرو ابزار مهمی برای هدایت اقتصاد است. افزایش نرخ وجوه فدرال می تواند از یک اقتصاد قوی محافظت کند، در حالی که کاهش نرخ وجوه فدرال می تواند به کاهش افت برای اقتصاد رو به زوال کمک کند.
این تغییرات می تواند بر کیف پول شما تأثیر بگذارد . نرخ بهره پایین برای وام گیرندگان خوب است، در حالی که نرخ بهره بالا برای پس انداز کنندگان خوب است. با این حال، در نهایت، این عادات پولی خودتان است که عامل اصلی در تعیین آینده مالی شماست.

 
 
 ح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =