نقد و راهکار برای سند راهبردی دولت هوشمند

خسرو سلجوقی با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت :
1- زحمات زیادی برای تدوین سند راهبردی دولت هوشمند کشیده شده است و قابل‌تقدیر است.
2- سند راهبردی ویرایش املایی و انشایی شد.
3- به نظر تدوین‌کنندگان به دانش معماری سازمان سکویی اشراف کامل نداشته‌اند و در نتیجه با معماری دوره‌های قبلی مبادرت به تدوین سند کرده‌اند، لذا انواع معماری سازمانی به شرح زیر یادآوری می‌شود:
1-3- پیش از سازمان (به نظر کشور ما هنوز در این مرحله هست.)
2-3- سازمان حکمرانی (سازمانی که دارای برنامه راهبردی است و ازجمله کشور ما در طی این چهل سال فاقد برنامه راهبردی است!)
3-3- سازمان مدرن
4-3- سازمان الکترونیکی
5-3- سازمان دیجیتالی
6-3- سازمان سکویی (پلتفرمی) نجات‌بخش حکمرانی دولتی و خصوصی
4- این معماری سازمان سکویی برای عصر چهارم یعنی عصر مفاهیم پس از عصرهای کشاورزی، صنعتی و اطلاعات طراحی شده است.
5- عصر مفاهیم، عصری است که تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در لحظه باید اتخاذ شود و داده‌ها در لحظه مورداستفاده قرار داده می‌شوند و داده‌ها تولید نمی‌شوند، بلکه دسترسی برخط فراهم می‌شود. (شاید تجربه جنگ 12 روزه و دسترسی دشمن در لحظه به دادههای شهدای عزیز و تصمیم‌گیری و تصمیمسازی در لحظه برای شهادت عزیزان قابل یادآوری باشد)
6- از نکات بارز و ذاتی معماری سازمان سکویی، عدم نیاز به فرهنگ‌سازی قبل از راه‌اندازی و همچنین اصلاح ذاتی شایسته‌سالاری و ارزشیابی و پرداخت حقوق و دستمزد بر مبنای عملکرد هست و نیاز به ضوابط اداری و استخدامی و امثالهم نیست.
7- چون هنوز فرق بین سکو و سامانه به‌درستی تبیین نشده است و به موارد گفته شده اشراف نداریم مبادرت به تدوین سند برای عصر اطلاعات و با معماری سازمان‌های قدیمی (دیجیتالی و الکترونیکی و مدرن) می‌کنیم و اسمش هم می‌گذاریم دولت هوشمند!!
8- سایر موارد بیشتر قابل‌بیان است.
راهکار: تمامی سازمان‌ها، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌های دولتی و غیره ظرف مدت سه ماه ملزم شوند مهاجرت به سازمان سکویی را انجام دهند.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =