نشست  علمی بررسی همایش یعقوب لیث

اقتصاددان :  پسین آدینه دوازدهم آبان، با مدیریت جناب استاد دکتر محمد رسولی ( شاهنامه شناس و تاریخ پژوه ) جلسه ای با موضوع یعقوب لیث صفاری در دفتر شماره ۲ موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم تشکیل شد و راجع به این شخصیت مهم تاریخی بحث و بررسی و تبادل اندیشه شد.
از جمله باشندگان این نشست جناب استاد جواد محمدی خمک، دکتر سام محمدی ، استاد تبرک پور،دکتر امامی فر، استاد پاک سیرت، دکتر سید فخرالدین همام، سید محمد مهدی همام، خانم دکتر افضل زاده  بودند.

این شخصیت ها همگی از استادان دانشگاه ها یا فرهیختگان و ادیبان و فعالان فرهنگی کشور هستند.
در آغاز نشست جناب دکتر فخرالدین همام که دبیر  نشست بودند ضرورت پرداختن به شخصیت یعقوب لیث صفاری را یادآور شدند و اضافه نمودند” هنگامی که در  رسانه ها خواندم موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم ، آهنگ بر پایی آیین بزرگداشت این شخصیت را دارد شاد شده و از این رو  در صدد پیگیری موضوع بر آمدم. وی از باشندگان خواستند که نظر خود را به کوتاهی راجع به یعقوب لیث بیان نمایند.
پس از آن هر یک از باشندگان مطالب  و نقطه نظرات خود را بیان نمود.
دکتر محمد رسولی در پاسخ به پرسش یکی از  افراد راجع به دلیل اهمیت یعقوب لیث گفتند :
اهمیت یعقوب در کار بزرگ او برای صدور فرمان به گردآوری تاریخ جامعه و فرهنگ ایران از گاه کهن تا پایان ساسانیان است. آن بنیانی که یعقوب بنا نهاد، ریشه ی تشکیل و پیدایش شاهنامه ی ارجمند شده است. از این رو در راستای پاسداشت شاهنامه و زبان فارسی باید یعقوب لیث را گرامی داشت.
او که در پی ایجاد استقلال دوباره ایران بود می‌دانست این کار بدون زنده کردن تاریخ و فرهنگ این کشور امکان ندارد . بنا بر این به کار مهم گرد آوری اسناد معتبر تاریخ ایران و  رسمیت دادن و جان دوباره دادن  به زبان فارسی  بر آمد.
دکتر پاک سیرت از دیگر باشندگان نیز به ستم ستیزی یعقوب لیث و مبارزه ی او با خلفای غاصب و ستمگر اشاره نمود.
سرکار خانم افضل زاده( باستان شناس و تاریخ پژوه ) یعقوب لیث را نقطه عطف تاریخ ایران پس از استیلای تازیان و ستم آنان دانست و یعقوب را مرد بزرگ ایران دانست که از سیستان بر خاست.
استاد جواد محمدی ( سیستان پژوه نامدار )ضمن  توضیحاتی اشاره نمود، روح  بزرگ یعقوب را می‌توان از آنجا متوجه شد که با دید ملی و آرمانخواهی در صدد گسترش زبان محلی و مادری سیستانی یا یکی از گویش های آن ( برای مثال زبان سکایی) بر نیامد. بلکه اهتمام به گسترش زبان فارسی نمود.

دکتر محمد رسولی ( تاریخدان و شاهنامه شناس) در پایان با تاکید بر بزرگی شخصیت یعقوب لیث صفاری و اهمیت کار او در پاسداشت زبان ارزنده ی فارسی گفت :
خوشبختانه الان مسئولان عالی رتبه ی نظام در پاسداری از زبان فارسی مصمم و تاکید دارند و از این رو ما نیز در اندازه ی توان خود، در راستای سپاس از یعقوب لیث آهنگ آن داریم که آیین بزرگداشت او را در دی ماه که روز یعقوب نیز در آن ماه است برگزار نماییم.

اخبار تکمیلی تر این همایش به مرور از طریق رسانه ها به آگاهی عموم ملت شریف ایران خواهد رسید.
رسولی در پایان اعلام نمود که هر کس می تواند آثار نوشتاری خود راجع به یعقوب لیث صفاری را از طریق نشانی:

تهران ، صندوق پستی: ۴۸۸- ۱۶۷۶۵
به موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم جهت استفاده در همایش ارسال نماید.
همچنین شماره ی تلفن ۰۹۱۰۲۲۲۱۴۰۹ متعلق به دبیرخانه ی همایش یعقوب لیث
آماده ی دریافت پیام ها و آرا هم میهنان عزیز در این باره است.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =

پربازدیدترین ها