سید احمد نبوی فعال سیاسی ، کارشناس محیط زیست و عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : سونامی بیماریهای ناشناخته جدید ، سرطان و ناباروری جوانان ، حاصل رها سازی پسماند های ویژه و خطرناک در طبیعت است”
شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد وضعیت مدیریت پسماندهای کشور در زمستان گذشته و در مجلس شورای اسلام گفت : سالانه قریب به ۲۱ میلیون تن پسماند عادی، ۱۵۰ هزار تن پسماند عفونی بیمارستانی، ۳۵ میلیون تن پسماند صنعتی، ۱۷۰ میلیون تن پسماند کشاورزی، هشت میلیون تن پسماند خطرناک و ویژه در کشور تولید میشود.
به جز پسماندهای عادی و خانگی ، آیا میدانید برای جمع آوری ، حمل و انتقال ، بی خطر سازی و خنثی سازی ، امحا و دفع و دفن و سوزاندن در دستگاههای زباله سوز تخصصی باید بطور متوسط نزدیک به ۲۰۰۰ تومان در هر کیلو توسط تولید کنندگان این پسماندها پرداخت شود (البته در انواع پسماندها عدد متفاوت است ولی در این نوشتار عدد متوسط دیده شده است) ؟!!
آیا میدانید مجموع پرداختی سازمانها و دستگاهها و مراکز صنعتی و درمانی با توجه به آمار خانم انصاری چقدر میشود؟!
بله درست محاسبه کردید عدد ؛
۲۱۳/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰کیلو × ۲۰۰۰ تومان = ۴۲۶/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیارد تومان معادل ۴۲۶ همت .
سوال اساسی این است که آیا این پسماندها به مراکز امحا منتقل میشود؟ اگر بله چه کسانی این عددها را به نفع شرکتهای پسماند (تنها حدود یک درصد از این پسماندها در ظرفیت امحا شرکتهای پسماند است) فاکتور میکنند و اگر نه این پسماندهای خطرناک را کجا و چگونه پنهان میکنند؟ آیا نظارتی بر این امر هست ؟ سازمان حفاظت محیط زیست که ناظر مدیریت پسماندهای خطرناک و صنعتی و پزشکی و ویژه است گزارشی داده است ؟ یا اینکه معاون رئیسجمهور فقط وظیفه جمع آوری آمار پسماند و اطلاع رسانی به مردم را بعهده دارند ؟ آیا گردش مالی ۴۲۶ هزار میلیارد تومان نیازمند یک مافیای قدرتمند نیست ؟
تلفات ناشی از این نوع پسماندها در آینده ای نه چندان دور کمتر از بمباران اتمی ناکازاکی و هیروشیما نخواهد بود .
نکند فردا روزی خانم انصاری هم مانند آقای عیسی کلانتری از مردم طلبکار شود .
حداکثر حدود ۱۵ شرکت در کشور در حال جمع آوری ، انتقال ، بی خطر یا خنثی سازی و دفن علمی و امحا این پسماندهای خطرناک هستند که حداکثر ظرفیت آنان یک درصد از حدود ۱۰۰ میلیارد کیلو پسماند صنعتی ، خطرناک ، ویژه ، عفونی و سموم کشاورزی میباشد که عدد یک میلیون تن در سال میشود که حتی آنها هم به جز یکی دو شرکت سالم ، بقیه بصورت علمی و تخصصی عمل نمیکنند سوال این است که ۹۹ میلیارد کیلو از این پسماندها که به شرکتهای امحا پسماند نمیرسد در کجا و چگونه مخفی و پنهان میشود؟
دستگاههای امنیتی کشور به جای اینکه این ۱۵ شرکت (یک درصد) را رصد کنند که البته کار بسیار خوب و به جایی است بیایند و اهمال و ترک فعل و عدم نظارت و سو استفاده دستگاههایی همچون سازمان حفاظت محیطزیست، وزارت صمت ، وزارت کشاورزی ، وزارت نفت ، وزارت نیرو و …. را پیگیری کنند .
آیا آمار بیماریهای ناشناخته جدید ، سرطانهای متفاوت و نازایی و ناباروری مردان و زنان جوان در دهه های گذشته بررسی شده است ؟
باید اراده ای بزرگ در دولت و دستگاههای نظارتی شکل بگیرد تا این غول وحشتناک را بتوان از بین برد .
مقام معظم رهبری در زمستان سال 1393 جمله تاریخی در خصوص دفاع از محیط زیست عنوان نمودند”کسانی که محیط زیست را نابود می کنند از خبیث ترین افراد هستند” با استناد به این گفته افراد خبیث ترک فعل کننده را به دادگاه معرفی کنید.
انشاالله هر چه زودتر وزارت محیط زیست و آب تشکیل شود تا وزیر مربوطه پاسخگو گردد .
این موضوع را با پرداختن به روغن های فوق خطرناک آسکارل و پی بی سی ادامه خواهم داد .
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع