موقعیتی طلایی برای معرفی مفاهیم اقتصاد آبی

اقتصاددان :  برادر گرامی جناب دکتر عبدالعلی‌زاده
مسئول محترم ستاد رئیس‌جمهور منتخب و عضو گروه اقتصاد آبی کشور
با سلام،
در مقطع حساس کنونی که بار مسئولیت ستاد رئیس‌جمهور منتخب را برعهده دارید و در کنار آشنایی و باورمندی‌تان به اصول و مبانی اقتصاد آبی (Blue Economy) و نیز دغدغه‌مندی و حساسیت همیشگی جنابعالی به مباحث توسعه‌ای کشور، اینک موقعیتی طلایی برای معرفی و انتقال مفاهیم اقتصاد آبی به دولتمردان فراهم شده است. علی‌رغم ضیق وقت و مشغله فراوان این روزهایتان، یاران گروه اقتصاد آبی امیدوارند با تدبیر و همت عالی از این فرصت مغتنم در جهت مطرح ساختن، ترویج و گسترش این رویکرد نوین در سطح مسئولان، سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان کشور استفاده شود و در سطح ملی از عواید آن بهره گرفته شود.
همان‌گونه که به‌خوبی مستحضرید ادامه‌دادن به پیروی از نظام جاری سرمایه‌داری که در واقع مقصر اصلی ورود خسارات فاجعه‌آمیز به منابع طبیعی و محیط‌زیست بوده و مسبب فقر، بیکاری، فساد، نابرابری، اختلاف طبقاتی، استبداد، بدبختی و… و ناامنی شناخته می‌شود، به‌هیچ‌وجه منطقی و جایز نیست.
در چنین شرایطی که رویکرد فعلی به بن‌بست رسیده و از هر حیث ناکام مانده، یافتن راهکاری جدید برای برون‌رفت از وضعیت موجود ضرورت می‌یابد. ما راهی نداریم جز اینکه در نحوه تفکر و نگرش به اقتصاد تجدیدنظر کنیم و یک تفکر نو را جایگزین نظام معیوب کنونی کنیم. برای ایجاد تغییروتحول، چاره‌ای جز معرفی یک الگوی کسب‌وکار جدید نیست؛ لذا امروز فرصتی است تا الگوی اقتصاد آبی به‌عنوان به‌روزترین الگوی کسب‌وکار پایدار به سیاست‌گذاران معرفی شود، چراکه هم قابلیت ارائه راهکارها و راه‌حل‌هایی ساده، علمی، عملی و کم‌هزینه برای عبور از بحران‌ها و رفع مشکلات معیشتی و زیست‌محیطی را دارد و هم می‌تواند به آنها کمک کند تا راهکارهای جهانی تجربه شده را برای دستیابی به اکثر انتظارات مردم از رئیس‌جمهور محترم در مقوله رشد و پیشرفت کشور بیابند و ایرانیان بتوانند یک زندگی آگاهانه توأم با رفاه و خوشبختی اما هماهنگ با طبیعت را تجربه کنند. بعلاوه بتوانند برای یافتن پاسخ‌های خردمندانه به بسیاری از مشکلات معیشتی و اجتماعی از جمله موارد نمونه به شرح زیر کمک گیرند:
۱- چگونه می‌توان عزت، سعادت و خوشبختی را برای همه ایرانیان تضمین کرد؟
۲- چگونه می‌توان از راه سرمایه‌گذاری در نوآوری و ایجاد بازارهای جدید در کشور، ملت را از فقر و بیکاری نجات داد؟
۳- چگونه پیوند مبارک علم، نوآوری و کارآفرینی، کسب‌وکارهای جدیدی را ایجاد می‌کند که دنیای ما را تغییر می‌دهد و درعین‌حال طبیعت را به مسیر تکاملی خود بازگردانده و هم زمان نیازهای اساسی را تأمین و مسیر کشور را از وضعیت کمبود به فراوانی و از بیکاری به اشتغال تغییر می‌دهد؟
۴- چگونه نیازهای نسل امروز را تأمین کنیم بدون آنکه نیازهای نسل آینده به مخاطره افتد؟
۵- درحالی‌که چشم‌های ما بر روی منابع وافر و بی‌پایان تجدیدپذیر همچنان بسته است و چنین منابع ارزشمندی را همچنان نادیده می‌گیریم، چگونه با تغییر نگرش و نگاهی متفاوت به داشته‌ها و واقعیت‌ها و شناسایی فرصت‌ها و منابع جدید که تا کنون آنها را نادیده گرفته‌ایم، ارزش ایجاد کنیم و ثروت تولید کنیم و با توزیع عادلانه ثروت، شرایط زندگی اقشار ضعیف جامعه را بهبود و اختلاف طبقاتی را کاهش دهیم؟
۶- چگونه با منابع موجود و در دسترس محلی به نیازهای اساسی پاسخ دهیم و مردم را تشویق کنیم تا از محصولات جانبی و ضایعات به نفع زیست‌بوم استفاده کنند؟ (چگونه با استفاده آبشار گونه از منابع موجود، ضایعات یک محصول به ورودی برای ایجاد یک جریان نقدی جدید تبدیل می‌شود؟)
۷- چگونه از طریق معرفی فناوری‌های نوآورانه، جریان نقدی جدیدی تولید کنیم تا منجر به ایجاد شغل و ایجاد سرمایه اجتماعی شود؟
۸- چگونه با بهره‌گیری از مکانیزم سکوی خلق مشترک، می‌توان سطح و میزان مشارکت‌ها، همکاری‌ها، هم‌افزایی‌ها و همسویی‌ها را با به‌کارگیری اصل درس‌گرفتن و تقلید از طبیعت، تمرکز بر کارایی طبیعت و پیروی از منطق زیست‌بوم بهبود بخشید؟
۹- چگونه از تمام مواد اولیه و منابع با پاک‌ترین روش ممکن به طور کامل و بدون ضایعات (پسماند صفر) استفاده و در فرایند تولید هیچ‌چیزی به‌عنوان دورریز یا پسماند را در طبیعت رها نکنیم؟، (پسماند یکی، غذا و یا منبع انرژی برای دیگری، در نتیجه شغل بیشتر و تولید بیشتر)
۱۰- چگونه بیکاری را با انبوهی از مشاغل و نوآوری‌های منطقی جایگزین کنیم؟ (نوآوری برای خیر و صلاح عمومی. آشتی‌دادن اکولوژی و اقتصاد به نفع خوشبختی و سعادت عمومی)
۱۱- و ده‌ها نکته و توصیه کلیدی در جهت رهایی از وضعیت نامطلوب کنونی و حرکت روبه‌جلو و قرارگرفتن در مسیر پیشرفت و توسعه با آرزوی موفقیت رئیس‌جمهور منتخب.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =

پربازدیدترین ها