ابوالفضل بابادی شوراب
انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری در ۸ تیر۱۴۰۳ برگزار میگردد و اگر از منظر جهت گیری تغییرخواهی و تحول خواهی کاندیداها، آنها را بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که با پنج نوع کاندیدا مواجهیم:
۱.کاندیداهایی که تمایلی به تغییر هیچ مناسباتی از کشور ندارند و از این موضوع هم فرار نمی کنند، شخصی همچون سعید جلیلی این نوع کاندیداها را نمایندگی میکند.
۲.کاندیداهایی که تمایل به تغییر مناسبات سیاسی کشور دارند ولی این تغییرات در جهت خواست ملت نیست، شخصی همچون علیرضا زاکانی، این دسته را نمایندگی میکند.
۳.کاندیداهایی که در ظاهر مدعی اند که تمایل به تغییر مناسبات سیاسی کشور دارند، اما در باطن و واقعیت بدنبال حفظ وضع موجود هستند، اشخاصی همچون محمدباقر قالیباف و قاضی زاده هاشمی نماینده چنین رویکردی هستند.
۴.کاندیداهایی که بواقع بدنبال تغییر رویکرد کشور هستند و از محبوبیتی هم در بخشی از بدنه ملت برخوردارند، اما سابقه تاریخی سیاسی و حزبی شان نشان داده که در مواجهه با تصمیم سازان کشور، توان اقناع سازی جهت تغییرات به نفع ملت را ندارند. اشخاصی همچون جناب دکتر مسعود پزشکیان این نوع کاندیداها را نمایندگی میکنند.
۵.کاندیداهایی که با شک و تردید می توان درباره تمایل شان نسبت به تغییرخواهی قضاوت کرد، اما اگر بخواهند میتوانند تصمیم سازان را قانع کنند که تغییراتی در کشور صورت بگیرد، اما از حمایت و محبوبیت اجتماعی جامعه برخوردار نیستند و رأی قابل توجهی هم کسب نخواهند کرد، کاندیداهایی همچون آقای پورمحمدی.