مردم گرسنه باشند، نمی‌توانیم حکومت کنیم

برنامه هفتم توسعه ایران هدف‌گذاری کرده تا متوسط رشد اقتصادی سالانه ۸ درصد با تاکید بر تنوع‌بخشی اقتصادی، توسعه زیرساخت‌ها و افزایش صادرات غیرنفتی را محقق کند.

نمایندگان مجلس که از روز دوشنبه هفته جاری، رسیدگی به عملکرد یک‌ساله دولت در اجرای برنامه هفتم‌ توسعه را آغاز کردند، دیروز در حالی در جلسات نوبت صبح و بعدازظهر به ادامه بررسی عملکرد دولت در اجرای این برنامه پنج‌ساله پرداختند که در نوبت بعدازظهر، رییس‌جمهور نیز در صحن علنی مجلس حاضر شد و دقایقی در جمع نمایندگان سخنرانی کرد. همچنین در نخستین جلسه رسیدگی به عملکرد دولت در اجرای برنامه هفتم توسعه که روز دوشنبه برگزار شد، معاون اول رییس‌جمهور، رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیر راه‌وشهرسازی، وزیر نیرو،‌ وزیر نفت، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر امور خارجه، وزیر دادگستری، وزیر اطلاعات، وزیر کشور، وزیر دفاع و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور در صحن علنی مجلس حاضر شده و گزارش عملکرد یک‌ساله خود را به نمایندگان ارائه کردند.

  بگومگوی پورمحمدی و قالیباف در صحن علنی مجلس

به گزارش اقتصاددان به نقل از جهان‌صنعت ،     سیدحمید پورمحمدی، رییس سازمان برنامه و بودجه در جریان نشست علنی دیروز مجلس پشت تریبون رفت و با اشاره به واردات ۶میلیارد دلاری بنزین گفت: «این پول از نان، دارو و بنیه دفاعی مردم کم می‌شود. هر چقدر بنزین وارد کنیم، پول بنیه دفاعی، غذا و داروی مردم کم می‌شود چون یک پول است. کجا هزینه کنیم؟!» این سخنان پورمحمدی در ادامه با واکنش رییس مجلس مواجه شد و محمدباقر قالیباف گفت: «واقعا برای بهینه‌سازی ما باید ۹ ماه منتظر بمانیم؟! بهینه‌سازی‌ای که می‌دانیم بیشترین تحرک را در بورس در بازار انرژی می‌تواند ایجاد کند؟ این درآمد را اضافه می‌کند. این کار را نمی‌کنیم ولی۶‌میلیارد دلار بنزین وارد می‌کنیم. کار راحتی است که هر روز می‌آورند و امضا می‌کنیم. اینها را که من و شما نباید بگوییم؛ من و شما باید برای بهینه‌سازی انرژی عمل کنیم.»

گزارش عملکرد اعضای تیم اقتصادی دولت

در ادامه نشست علنی دیروز مجلس غلامرضا نوری قزلجه درباره عملکرد وزارت جهاد کشاورزی توضیح داد و گفت: «از جمله احکامی که در حال اجراست، تهیه برنامه کشت بود که البته الگوی کشت تهیه و اجرای برنامه الگوی کشت در حال انجام است.» این در حالی بود که سیدعلی مدنی‌زاده نیز با اشاره وضعیت کشور در آغاز اجرای برنامه هفتم توضیح داد که «کشور با چندین‌هزار مگاوات ناترازی برق، ناترازی قابل‌توجه در حوزه انرژی و آب، تورم بالای ۳۰‌درصد و رشد اقتصادی حدود ۳‌درصد مواجه بود.» او سپس از تشکیل و استقرار کمیته‌ای در وزارت اقتصاد برای پایش اجرای قانون برنامه هفتم خبر داد و گفت: «تاکنون بیش از ۱۵۰پروژه در وزارتخانه تعریف شده و شش ابرپروژه نیز تحت نظارت مستقیم بنده در حال اجراست تا موانع تحقق رشد ۸‌درصدی برطرف شود.» سپس سعید شجاعی به‌عنوان معاون برنامه‌ریزی، نوآوری و هوشمندسازی وزارت صمت از عملکرد این وزارتخانه گزارش داد و ابراز خرسندی کرد که تاکنون عملکرد این وزارتخانه در اجرای احکام اختصاصی حدود ۶۰‌درصد بوده است.

در ادامه نشست علنی روز گذشته مجلس، محمدرضا فرزین رییس‌کل بانک مرکزی، احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، حسین افشین معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، علیرضا کاظمی وزیر آموزش‌وپرورش، زهرا بهروزآذر معاون امور زنان ریاست‌جمهوری، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین سیمایی‌صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به تشریح عملکرد وزارتخانه‌ها و سازمان‌های تحت مدیریتشان در اجرای برنامه هفتم توسعه پرداختند و سپس نوبت به احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسید تا در این رابطه به نمایندگان مجلس گزارش دهد. این عضو کابینه که در روزهای گذشته شماری از نمایندگان مجلس طرحی را برای استیضاح او به جریان انداخته‌اند، با اشاره به اقدام‌های مهمی که در یک‌سال گذشته در راستای اجرای برنامه هفتم توسعه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده، گفت: «نخست توزیع کالا برگ که در یک‌سال اخیر چهار نوبت انجام و موجب رضایت مردم شده است. دومین اقدام راه‌اندازی پنجره واحد خدمات حمایتی است و این طرح بیش از دو دهه در ادبیات قانونگذاری ایران مطرح بوده اما تاکنون اجرا نشده است.» میدری همچنین با اعلام این خبر که در آذرماه امسال پنجره واحد خدمات حمایتی رونمایی خواهد شد، ‌خاطرنشان کرد: «برای تسهیلات مشاغل خرد، خانگی و زنان سرپرست خانوار به‌طور کامل اجرایی می‌شود. پیوست عدالت نیز در تحقق تحول در نظام حمایت اجتماعی نقش مهمی دارد و این اقدام در سالگرد تشکیل دولت رونمایی شد.» این در حالی بود که در ادامه رییس مجلس با بیان اینکه سخنگوی دولت شامگاه دوشنبه، خلاف قانون و برنامه، درباره موضوع سبد کالا اظهارنظر کرده، گفت: «اگر خبر اعلام کنند که خوب است؛ نه اینکه گفته شود قرار است سبد کالا داده شود و باید کالابرگ الکترونیک را دنبال کنیم.» این در حالی بود که وزیر کار در پاسخ به این سخنان قالیباف گفت: «شامگاه دوشنبه در دولت، سازمان برنامه تامین منابع را اعلام کرد و احتمالا ایشان(سخنگوی دولت) چنین خبری را اعلام کرده است.»

درخواست یاری رییس‌جمهور برای تصویب بودجه بدون کسری

سرانجام درحالی‌که ساعتی از نشست علنی نوبت بعدازظهر مجلس نیز سپری شده بود، مسعود پزشکیان با حضور در صحن علنی پارلمان در جمع نمایندگان سخنرانی کرد و در بخشی از اظهاراتش با بیان اینکه عامل تورم، خود ما در دولت و مجلس هستیم، گفت: «ما با کسری بودجه را می‌نویسیم و توقعاتی ایجاد می‌کنیم ولی واقعیت این است که آن پول وجود ندارد و در نتیجه گرانی ایجاد می‌شود.» رییس‌جمهور از نمایندگان مجلس خواست کمک کنند که دولت بتواند بودجه سال آینده را بدون‌کسری تدوین و تصویب کند و در ادامه گفت: «بودجه بدون‌کسری یعنی توسعه باتناسب. دولت با این توسعه هر برنامه‌ای بخواهید بنویسید کسری خواهد داشت و هر مقداری کسری افزایش یابد تورم ایجاد می‌کند.» پزشکیان که تاکید کرد دولت ما موظف به اجرای برنامه‌ها و قوانین است، در ادامه گفت: «وضعیتی که در آن قرار داریم، سال گذشته پیش از تحویل دولت اعتصابات و تظاهرات پرستاران، بازنشستگان و معلمان بودند و گندمکاران هم مشکلاتی داشتند. سال قبل همین زمان داشتیم برق مردم را قطع می‌کردیم و سوخت را به یک جایی نمی‌دادیم چون مشکل داشتیم، الان خیلی از این مشکلات را حل کرده‌ایم.»

وعده حل بحران انرژی ازسوی رییس‌جمهور

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه وظیفه خود را خدمتگزاری به مردم می‌داند، تصریح کرد: «ما در دولت جناحی یا گروهی و سیاسی عمل نکردیم؛ حتی در نهاد ریاست‌جمهوری سعی کردیم کسی را اضافه نکنیم و توسعه ندهیم. جلوی مصرف گاز و برق و ساختمان‌ها را گرفته‌ایم و مصرف را کم کرده‌ایم.» او تاکید کرد که «اگر روزانه ۱۰‌درصد صرفه‌جویی کنیم، می‌توانیم ۹۰۰‌هزار بشکه نفت و گاز را حفظ کنیم.» پزشکیان با بیان اینکه «مردم در مشارکت و همکاری و خدمت، کارهایی می‌کنند که شرمنده آنان هستیم»، گفت: «در همین دولت تاکنون بالای ‌هزار و ۸۰۰ مگاوات پنل خورشیدی نصب شده و تا پایان امسال بالای ۷‌هزار یا ۸‌هزار مگاوات را متصل خواهیم کرد.» وی با تاکید بر اینکه «ما مشکل انرژی را حل خواهیم کرد»، گفت: «با وجود اینکه در کل برنامه و در پنج‌سال قرار بود ۱۰‌هزار مگاوات انرژی خورشیدی نصب کنیم اما امروز قرارداد بالغ‌بر ۷۹‌هزار مگاوات پنل خورشیدی بسته شده تا اجرا شود. سال گذشته ۳۲۰‌هزار‌میلیارد تومان برای قطعی گاز و برق تولیدکنندگان و کارخانه‌ها هزینه داده‌اند و ضرر کرده‌اند و در حال تلاشیم تا آنان ضرر نکنند.»

پزشکیان از کنترل ۱۰‌میلیارد متر مکعب فلرسوزی در دولت چهاردهم خبر داد و گفت: «برنامه داریم که همه این میزان را باید کنترل کنیم تا محیط‌زیست آلوده نشود و شهرها آلوده نباشند.» او با تاکید بر اینکه «اگر هر مشکلی در کشور دچار مانع قانونی باشد، آن را با سران قوا حل می‌کنیم»، گفت: «پول ما دارد می‌سوزد و باید جلویش را بگیریم. برای مسائل آب کشور دانشگاه‌ها را درگیر کرده‌ایم.» رییس‌جمهور گفت: «تا حالا شنیده‌اید پشت تریبون بگویم دیگری فلان کار را کرده و من بی‌تقصیرم؟! تا حالا شنیده‌اید من از کسی بد بگویم؟! می‌گوییم مقصریم، عامل گرانی دولت، مجلس و حکومت است. کمک کنید درستش کنیم.»

نمی‌توانیم حکومت کنیم اما مردم گرسنه باشند

رییس‌جمهور با تاکید بر لزوم حل مشکلات معیشتی مردم گفت: «نمی‌توانیم حکومت کنیم اما مردم گرسنه باشند. بودجه را طوری تنظیم کنید که معیشت مردم در اولویت باشد. این باور من است که اگر مشکلات معیشت مردم را حل نکنیم، به بیراهه می‌رویم.» او تاکید کرد: «اگر در نظرسنجی استانی از دولت ناراضی هستند، وزیران، مدیران و کارشناسان باید کاری کنند مردم از ما راضی باشند. مقصر ما هستیم که نمی‌توانیم به مردم خدمت بدهیم؛ وظیفه ماست که خدمت بدهیم و حق نداریم برای مردم قیافه بگیریم و اگر خدمتی به آنان می‌کنیم، منت بگذاریم.» رییس‌جمهور تصریح کرد: «شاخص خوبی و بدی ما رضایت مردم است. اگر ادعا کنم بی‌نقص و بی‌اشتباه هستم، آن لحظه آغاز انحراف من است. من قصد اشتباه و تخلف ندارم اما انسان هستم و اشتباه می‌کنم. کمک کنیم به‌جای تخریب و اتهام‌زنی به یکدیگر به همدیگر کمک کنیم. هرکسی بتواند مشکل ما را حل کند دستش را هم می‌بوسیم. برای من فرقی نمی‌کند از کدام جناح، حزب یا باور و اعتقاد است.»

  ایران از آنِ همه ایرانیان است

پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که «ما هنوز گفت‌وگو با یکدیگر را یاد نگرفته‌ایم و راحت به هم انگ می‌زنیم.» او در بخش پایانی سخنانش از تلاش‌های دولت برای جذب همکاری سمن‌ها، انجمن‌ها و مساجد و دانشگاه‌ها در اداره امور سخن گفت و تاکید کرد: «معیشت مردم و اصلاح تورم و تجارت خارجی و مشارکت مردم برای ما بالاترین اولویت است. اگر دست به دست هم دهیم ایرانی برای همه ایرانیان خواهیم ساخت. ایران برای یک دسته و یک جناح نیست. همه کسانی که در ایران زندگی می‌کنند، می‌توانند به رشد و توسعه این کشور کمک کنند.»

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =