مدیر سازمان بین‌المللی تالاب‌ها: چین رهبر جهانی در حفاظت از تالاب‌هاست

کوینرااد کریگر، مدیرعامل سازمان بین‌المللی تالاب‌ها جمعه 25 جولای (3 مرداد) خاطرنشان کرد که چین نقشی پیشرو در برنامه جهانی حفاظت از تالاب‌ها ایفا می‌کند.

کریگر در حاشیه پانزدهمین نشست کنفرانس اعضای کنوانسیون رامسر درباره تالاب‌ها (COP15) در شهر توریستی ویکتوریا فالز زیمبابوه، در مصاحبه با خبرگزاری شین‌هوا، از تلاش‌های چین در حفاظت از تالاب‌ها تقدیر کرد. این اظهارات پس از آن صورت گرفت که ۹ شهر دیگر چین روز پنجشنبه به عنوان شهرهای بین‌المللی تالاب‌ها ثبت شدند.

وی گفت: واقعاً اگر به سراسر جهان نگاه کنید، چین در انجام اقدامات صحیح برای تالاب‌ها جایگاه رهبری دارد. بیشترین تعداد شهرهای تالابی جهان در چین است، میزبانیCOP، ایجاد مراکز حفاظت از مانگروها، سیاست‌های قوی از پیش تعیین‌شده و اقدامات گسترده احیاء نشان می‌دهد که چین پیشتاز است.

چین میزبان بخشی قابل‌توجه از تالاب‌های مهم جهان است که اهمیت سرمایه‌گذاری این کشور در حفاظت از تالاب‌ها را برجسته می‌کند.

کریگر افزود: از طریق روابط تجاری و سرمایه‌گذاری‌های چین در سراسر جهان، این کشور به دیگر تالاب‌های مهم جهانی نیز متصل است.

نشست COP15 که روز پنجشنبه به طور رسمی آغاز شد، تحت شعار «حفاظت از تالاب‌ها برای آینده مشترک ما» برگزار می‌شود. این نشست نمایندگان دولت‌ها را گرد هم آورده تا تعهدات بین‌المللی برای حفاظت از تالاب‌ها را تقویت کنند و نقش حیاتی تالاب‌ها در حفظ سلامت اکولوژیک، تنوع زیستی و تاب‌آوری آب‌وهوایی را برجسته سازند.

کریگر گفت نهادهایی مانند کنوانسیون رامسر باید همچنان بر ضرورت حفاظت از تالاب‌ها تأکید کرده و تبادل دانش را افزایش دهند. کنوانسیون رامسر، که نام آن از شهر رامسر ایران (محل امضای پیمان در سال ۱۹۷۱) گرفته شده، یک توافق بین‌الدولی برای حفاظت و استفاده منطقی از اکوسیستم‌های تالابی است.

او اشاره کرد که سازمان بین‌المللی تالاب‌ها، یک نهاد غیرانتفاعی جهانی که به حفظ و احیای تالاب‌ها اختصاص دارد، سال‌هاست با چین در حمایت از تلاش‌های حفاظتی همکاری می‌کند.

کریگر تأکید کرد: برای هر کشوری بسیار مهم است که قدم پیش بگذارد و تالاب‌های خود را جدی بگیرد. تالاب‌ها به‌راحتی هدف پروژه‌های توسعه‌ای مانند املاک و بنادر قرار می‌گیرند. بنابراین، قوانین و سیاست‌های محکم برای مقابله با جذابیت‌های کوتاه‌مدت تالاب‌ها بسیار ضروری است.

مدیرعامل سازمان بین‌المللی تالاب‌ها افزود: فکر می‌کنم می‌توانیم از تلاش‌های چین درس‌های زیادی بگیریم و آن را به سایر نقاط جهان منتقل کنیم. همچنین می‌توانیم تبادل تجربیات و یادگیری مشترک را در شبکه خود تسهیل کنیم.

کریگر خاطرنشان کرد اگرچه توسعه اهمیت دارد، اما تعادل بین توسعه و سلامت تالاب‌ها باید حفظ شود: این یک چالش کلیدی است، زیرا از یک سو مردم می‌خواهند نزدیک یا درون تالاب‌ها زندگی کنند تا از مزایای آب و محیط آن بهره‌مند شوند. اما اگر توسعه به شکل صحیح انجام نشود، حتی در کوتاه‌مدت نیز به تخریب تالاب‌ها منجر خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد که در آینده از شهرهای تالابی چین بازدید کند تا ببیند چگونه این شهرها در عین توسعه شهری، از مزایای حفاظت از تالاب‌ها بهره می‌برند.

ز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × چهار =

پربازدیدترین ها