فیلمی درباره کودکان ولی مناسب دانشجویان

دکتر بهنام ملکی مولف دانشنامه اقتصاد ایران و اولین معاون بنیاد ملی نخبگان و عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : کالبد شکافی هر چیزی از زاویه های مختلف حاصل عادتی ست که طی سالها حضور در محیط های دانشگاهی و مراکز علمی با من عجین شده است.به همین خاطر باور دارم که خیلی از چیزها در ظاهر ربط و بی ربط در جامعه به همدیگر ربط دارند‌. وضعیت کتاب و کتابخوانی، روزنامه، فیلم و سینما، دانشجو و دانشگاه ،اقتصاد، اعتماد،امید و شور حال جامعه و در نهایت وضعیت مدیریتی کشور در شرایط موجود را قیاس کنید با وضعیت تمامی این موارد در حدود بیست و چند سال پیش. کیفیت کتاب‌ها و روزنامه هایی که منتشر وفیلم هایی که اکران می‌شوند چقدر می‌تواند در پویایی و تحرک محیط های علمی و دانشگاهی موثر باشند؟ فیلم هایی مثل آژانس شیشه ای،دختری با کفش های کتانی،بچه های آسمان، طعم گیلاس ،عروس آتش و…در سالهایی تولید و اکران شدند که در آن سال‌ها دانشگاه ها پر بارتر بودند و دانشجویان نیز فعال ،باانگیزه و پرجنب و جوش بودند و در کل جامعه حال بهتری داشت. آن سالها هم صف سینما و جشنواره فجر شلوغ بود هم سالن های همایش های دانشجویی .اما اکنون هم حال سینما خوب نیست و هم حال دانشگاه. شاید درک و فهم این موضوع برای دانشجویان امروز که تجربه آن سالها را ندارند سخت باشد.مقایسه سال گربه،فسیل، هتل و مفت بر یا سال زیر درختان زیتون،مهمان مامان و ابادانی ها ‌‌.من خیلی اهل سینما نیستم و اقتصاد خواندم به همین جهت اسم فیلم ها را نه از روی تخصص بلکه انچه به خاطرم میرسد عرض میکنم.ولی به عنوان مخاطب عادی سینما می توانم درک کنم که حتی بین فیلم های کمدی امروز چه فاصله ای وجود دارد با کمدی های ان سالها مثل ادم برفی و مارمولک، دقیقا به اندازه همان فاصله ای که بین دانشگاه و دانشجوی امروز با محیط های دانشگاهی ان سالها وجود دارد‌.اینجاست که می‌گویند همه چیزمان باید به همه چیزمان بخورد.

 

همه این حرفها به این دلیل بود که به تازگی فیلمی را در شبکه نمایش خانگی تماشا کردم که حس و حال آن سالها را برایم تداعی کرد.یک فیلم ساده و بی ادعا بنام آفتابگردان وحشی به نویسندگی و کارگردانی نورمحمد عاشوری نسب.
یک فیلم جا مانده از آن دوران که پس از سالها این روزها از پلتفرم فیلمیز اکران آنلاین شده است.یک فیلم اجتماعی مطالبه گر و عمیق از یک فیلمساز مستقل.به نظرم آمد که فیلم خوب و مهمی باشد‌ ، زیرا موضوعی که فیلم به آن پرداخته است. یکی از مسائل مهم امروز جامعه بویژه نسل جدید است. گشت ارشاد آنقدر برای جامعه ما اهمیت دارد که حتی در برنامه‌ کاندیداهای ریاست جمهوری و جناب دکتر پزشکیان مطرح شد‌.مسئله ای که روزهای ملتهب زیادی را در کشور رقم زد و به نظر می‌رسد چنانچه در سال‌های گذشته کارهای فرهنگی موثری در این خصوص انجام می شد.حداقل بسیار کمتر از این آسیب پذیر بودیم.فیلم سینمایی آفتابگردان وحشی از این جهت یک کار ماندگار و ارزشمند به شمار می‌رود. زیرا که خلاقانه و به سادگی به این موضوع حساس می پردازد .بی آنکه در دام شعار بیفتد و یا ژست روشنفکرانه بگیرد‌.ابتدا تفاوت دیدگاه دو نسل را مطرح می‌کند و پس از یک کشمکش منطقی آنها را به تفاهم میرساند.نه دچار خودسانسوری می‌شود و نه بذر اختلاف و دشمنی می کارد.جسورانه حرف نسل جدید را می‌زند و در همان حال به نسل بزرگتر نیز نگاه احترام آمیز دارد.
قصه در دل طبیعت زیبا و محسور کننده ای روایت می شود‌‌.آدم‌های قصه همگی پاک و بی آلایش هستند .همگی در حین نجابت عشقی بر دل دارند‌‌.عشقی به زیبایی طبیعت که سبب شده آفتابگردان وحشی نیز یک فیلم شریف و عاشقانه متفاوتی دربیاید‌.

قطعا اگر فضای آن سالها قرار داشتیم نقد و بررسی این فیلم را حداقل در برخی از دانشگاه های کشور شاهد بودیم.چون اعتقاد دارم هر چند این فیلم کودکانه به نظر می‌رسد ولی به شدت مناسب مباحث دانشجویی ست‌‌.به همین دلیل تماشای این عاشقانه زیبا را به عموم بویژه دانشجویان عزیز توصیه می کنم.

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 7 =

پربازدیدترین ها