طیب نیا‌ طبیب و فرمانده بی بدیل اقتصاد تحریم زده ایران

دکتر مجید سجادی پناه عضو شورای سردبیری اقتصاددان در مصاحبه با بولتن نیوز گفت : ایران سرزمین رویاهای بزرگ و دغدغه‌های کوچک است ، طیب نیا ، فرمانده بی بدیل برای چنین اقتصاد تحریم زده ایران است / مردم ایران باید بدانند که آیا علی طیب نیا قربانی زبان سرخش شد؟ یا این که طراحی موفق دشمنان انقلاب باعث شده است که این ژنرال کارآمد دولت از کابینه حذف شود؟!

– در موثر ترین روش براندازی هزاره سوم “فرمانده جنگ اقتصادی دولت یازدهم” یعنی طیب نیا، جانباز 99درصدی شد!

– مهمترین، پیچیده ترین و در عین حال موثر ترین روش براندازی در هزاره سوم *جنگ اقتصادی* است که از سال 91 علیه کشورمان به اجرا درآمد. دومین کسی که روح این جنگ خانه مان برانداز را درک کرد طیب نیا بود

– طیب نیا کسی بود که فرماندهی این جنگ اقتصادی را بر عهده گرفت و توانست بخوبی با هماهنگ کردن افسران خودش (گمرک، خصوصی سازی، بانک ها، بیمه ها و … ) اقتصاد را از این پیچ خطرناک تاریخی عبور دهد.

– استراتژیست های دنیا به خوبی می دانند که عامل پیروزی در هر جنگی حمله به راهبردهای طرف مقابل است، پس باید این تئوریسین جوان (طیب نیا) که نقشه های آنها را یکی پس از دیگری خنثی می کرد به طور کلی از صحنه این جنگ اقتصادی کنار گذاشته شود

– مگر یک شطرنج باز حرفه ای (رئیس جمهور محترم) نباید از مهره های کلیدی خود که در مقابله مستقیم با دشمنان قرار دارند، محافظت بیشتری نماید؟ مگر نه این است که وزارت اقتصاد و دارایی یکی از مهمترین وزارتخانه های کشور به شمار می رود و اهمیت این وزارتخانه به حدی است که حتی در برخی از کشورها وزیر اقتصاد خود را شیخ الوزرا می نامند؟ آیا نباید از او در مقابل این هجمه های سنگین مراقبت بیشتری می کردیم ؟ این وزارتخانه دارای ۴۰ تا ۵۰ سازمان مستقل و مهم است که حفاظت ویژه از وزیر آن و هماهنگ کردن مردان اقتصادی دیگر با او برای رعایت “اصل وحدت فرماندهی آن وزارتخانه” از اوجب واجبات به شمار می رود.

– پیش‌بینی‌های بین‌المللی بر این قرار گرفته بود که اقتصاد ایران بدلیل تحریم های گسترده با بحران‌های جدی روبه‌رو می شود و روزی فرا می رسد که ایرانی ها مجبور می‌شوند در ازای نفت غذا بگیرند. در چنین وضعیتی بود که همه تصور می کردیم طیب نیا (ژنرال اقتصادی ما در این جنگ اقتصادی ) که تئورسین جوان و کم سن‌ترین وزیر پیشنهادی دولت بود، به زودی از راهروهای تو‌در‌توی عمارت باب‌همایون که شبیه استخبارات می ماند، گیج و سرگردان به دانشگاه اش بازخواهد‌گشت و دشمنان خاکریزهای اقتصادی ما را یکی پس از دیگری فتح می کنند، اما آن مرد ساده و موقر با دانشی انبوه و سعه صدری مثال زدنی، خوش قول و منظم ایستاد و اقدمات منطقی خود را با یک مدیریت جهادی گام به گام به پیش برد. به گونه ای که مقامات بین‌المللی با تعجب و صراحت گفتند که موفق‌ترین مدیریت را در این شرایط – تحریم های همه جانبه – ایران اعمال کرد.

– ایران با اقدامات طیب نیا در شاخصه‌های عمده در عرصه بین‌المللی پیشرفت های چشمگیری پیدا کرد. شاخص سهولت کسب و کار 32 رتبه، شاخص شفافیت 12 رتبه، شاخص نوآوری 35 رتبه و شاخص کارآفرینی و توسعه 15پله بهبود پیدا کرد و این موفقیت ها در شرایطی حاصل شده بود که کشور در شدید ترین وضعیت اقتصادی قرار داشت.

– اما بجای پشتیبانی از این وزیر آگاه و با بصیرت که ترفندهای دشمن را بخوبی می شناخت، حلقه نیاوران پیشنهاد اخراج یا استعفای ایشان را به رئیس جمهور داد. ترکش این اطلاع رسانی بقدری سنگین بود که او را برای همیشه جانباز ویلچری کرد.

– اعلام بدهی دولت در جامعه و در میان فعالان اقتصادی که ما با 150 میلیارد تومان بدهی دولت را تحویل گرفیتم و هم اکنون ٦٠٠ تا ٧٠٠ هزار میلیارد تومان بدهی داریم و می بایست برای آن سریعا تدبیر کرد وگرنه دولت را به مرز ورشکستگی خواهد رساند ترکش دیگری بود که جراحات زیادی براین جانباز ویلچری وارد کرد.

– ایران سرزمین رویاهای بزرگ و دغدغه‌های کوچک است. ما اقتصادی داریم که در پرداخت به‌موقع حقوق مانده است ولی چنان برنامه های توسعه خود را تدوین می کند که تصور می کنیم برای یک ابرقدرت اقتصادی برنامه می نویسیم. ژنرال اقتصادی ما (طیب نیا)درابتدای دولت با قبول این مسئولیت یک ریسک بزرگی را متحمل شد زیرا هر کسی که در آنزمان سکان اقتصادی کشور را به دست می گرفت اگرچه در صورت توفیق، تاریخ‌ساز می شد ولی اگر شکست می خورد همه تقصیرها به گردن او انداخته می شد و برای همیشه می بایست از گردونه تصمیم‌سازی اقتصادی کشور بیرون می ماند. اما مردان تکلیف محوری چون طیب نیا به چنین محاسباتی اهمیت نمی دهند یعنی در آزمایشگاه این وزیر جای برای پنهان کردن امراض اقتصادی نبود زیرا برای درمان قطعی می بایست به تمام نشانه های بیماری توجه کرد.

– بازخوانی اقدامات طیب نیا در سالهای گذشته این نتیجه را حاصل می کند کاهش رتبه کشور در بهبود محیط کسب و کار، کاهش نرخ تورم که در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است، تحقق 97 درصدی درآمدهای مالیاتی وگمرکی، آرامش نسبی بازار سکه، طلا و ارز در بازگشت امید و ثبات به جامعه در دولت یازده ام بسیار موثر بوده است به گونه ای که مقامات بین المللی مرتبط هم اعلام می کردند که ایران تنها کشور کم آسیب دیده از تکان های کاهش قیمت نفت جهانی است (صندوق بین الملل پول)

– به نظر شما طیب نیا چه چیزی می خواست که به او ندادند و او را برکنار کردند . او فقط مقداری هماهنگی می خواست عنصری که بشدت کمیاب است و حلقه مفقوده نظام اداری کشور به شمار می رود و برای انجام هرکار اساسی و ماندگاری در جمهوری اسلامی این کیما به شدت مورد نیاز است.

– حال باید مردم ایران بدانند که علی طیب نیا قربانی زبان سرخش شده است یا طراحی موفق دشمنان باعث شده که این ژنرال کارآمد دولت از کابینه آینده حذف شود.

– سوالات فراموش نشده طیب نیا همیشه در سپهر اقتصادی کشور باقی خواهد ماند :

چرا وقتی ما به دنبال شفاف سازی می رویم تمام ارکان عالم وجود به لرزه می افتد؟چرا وقتی می خواهیم جلوی فرار مالیاتی را بگیریم همه جلوی ما می ایستند؟ چرا وقتی حرف از مبارزه با پولشویی می زنیم همه مقابل من می ایستند؟

متن یادداشت دکتر سجادی پناه که به صورت اختصاصی در اختیار خبرنگار اقتصادی ما قرار گرفته بود در لینک زیر قابل مشاهده است:

مجید سجادی پناه در سال 96 خطاب به او نوشته بود:
Https://www.bultannews.com/fa/news/512620

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 13 =

پربازدیدترین ها