اقتصاددان : سومین دور مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا روز شنبه ۶ اردیبهشت در مسقط پایتخت عمان برگزار شد.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور خاورمیانه، برای سومین بار در یک ماه اخیر در چارچوب مذاکرات غیرمستقیم هستهای به گفتوگو پرداختند. این مذاکرات که پس از دو دور قبلی در عمان و ایتالیا برگزار شده، اکنون وارد مرحله فنی و کارشناسی شده است.
مذاکرهکنندگان هیات ایرانی در این دور از مذاکرات شامل سیدعباس عراقچی (وزیر امور خارجه) و تیم کارشناسی او شامل مجید تخت روانچی (معاون سیاسی وزیر خارجه) و کاظم غریبآبادی (معاون حقوقی و بینالملل) بودند.
از طرف آمریکا هم استیو ویتکاف (نماینده ویژه ترامپ) و تیم کارشناسی او شامل مایکل آنتون (رئیس تیم کارشناسی و سخنگوی سابق شورای امنیت ملی آمریکا در دوره ترامپ) در دور سوم مذاکرات حضور داشتند.
مسائل فنی هستهای شامل تعیین سقف غنیسازی اورانیوم، میزان ذخایر هستهای مجاز و سازوکارهای نظارت و راستیآزمایی محورهای کلیدی مذاکرات این دوره را تشکیل میدهد.
مهمترین چالشهای این مذاکرات این است که ایران خواهان حفظ حداقل توان غنیسازی (حدود ۵٪) است، در حالی که آمریکا به دنبال محدودیت بیشتر است. از سوی دیگر، ایران خواستار لغو تحریمها پیش از هر تعهد اضافی است، اما آمریکا میخواهد ابتدا اقدامات ایران را ببیند.
اگر این دور از مذاکرات به نتیجه برسد، میتواند به احیای توافقی مشابه برجام (با تغییراتی در جزئیات) منجر شود. با این حال، در صورت شکست، احتمال تشدید تنشها وجود دارد.
عراقچی: مذاکرات دور سوم جدیتر از گذشته دنبال شد/ مذاکرات مسقط وارد مباحث فنی و تکنیکی شد
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران درباره نتیجه دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا که با میانجگری عمان در مسقط برگزار شد، گفت: با توجه به حادثهای که در بندر شهید رجایی رخ داده، تسلیت خود را به خانوادههای داغدار و ابراز همدردی با مجروحان این حادثه ابراز کنم. امیدوارم با مدیریتی که در حال انجام است، مجروحان هرچه سریعتر مداوا شده و ابعاد حادثه به طور دقیق بررسی شود.
او افزود: دور سوم مذاکرات در مسقط، عمان برگزار شد. ما از دولت عمان، به ویژه آقای بوسعیدی وزیر محترم امور خارجه، قدردانی میکنیم که ترتیبات بسیار خوبی برای برگزاری این مذاکرات فراهم کردند و محیطی آرام و بدون حضور خبرنگاران ایجاد نمودند تا مذاکرات به شکلی مؤثر انجام شود.
عراقچی با تاکید بر این موضوع که این دور از مذاکرات نسبت به گذشته بسیار جدیتر بود، گفت: ما به تدریج وارد بحثهای جزئیتر، فنیتر و تکنیکیتر شدیم. حضور کارشناسان در این دور بسیار مؤثر بود و چندین نوبت به صورت مکتوب مواضع خود را رد و بدل کردیم. با توجه به اینکه مذاکرات به صورت غیرمستقیم انجام میشود و بحثهای فنی دقت بالایی نیاز دارد، تبادل مکتوب نظرات کمک شایانی به پیشبرد گفتگوها کرد.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع