علاءالدین رفیعزاده در نشست پایانی همایش منطقهای سازمان امور اداری و استخدامی کشور (اقلیم هشتم) ویژه استانهای خراسان رضوی، جنوبی و شمالی، اظهار کرد: ما معتقدیم تا حد ممکن نباید مجوز استخدام از ستاد صادر شود؛ بلکه استانها باید با کار کارشناسی، بستهای از وضعیت نیروی انسانی و نیازهای خود را ارائه دهند و ما نیز مجوز استخدام را بر اساس نقطه محل (شهرستان) صادر خواهیم کرد. به این ترتیب، سهمیه عملاً به استان واگذار شده و تمرکز از ستاد وزارتخانه برداشته میشود.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: در حوزه قوانین و مقررات کمبودی نداریم، اما اجرای این قوانین با چالش روبهرو است. از برنامه سوم توسعه تاکنون بحث تفویض اختیارات به استانها و استانداران مطرح بوده اما در عمل اجرایی نشده است. این در حالی است که تجربه موفق مدیریت جنگ ۱۲ روزه نشان داد که تفویض اختیارات بر مبنای اصل ۱۲۷ قانون اساسی در آن دوره، مؤثر و راهگشا بوده است.
وی تصریح کرد: برنامه اصلاح نظام اداری کشور را در همین راستا تدوین و ابلاغ کردهایم و معتقدیم که استانداران و سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانها مجریان واقعی این برنامهها هستند. شورای راهبری تحول اداری در هر استان باید با محوریت همین نهادها فعال شود. استانها باید نیازها، اختیارات و مطالبات خود را احصا کرده و ارائه دهند؛ ما نیز آمادگی واگذاری اختیار را داریم.
رفیعزاده خاطرنشان کرد: نظارت دقیق، تشویق و تنبیه مؤثر، شرط تحقق اصلاح نظام اداری است. نمیتوان در ستاد مرکزی نشست و فقط بخشنامه صادر کرد؛ وقتی ۷۵ درصد مردم از نظام اداری ناراضی هستند، این یعنی فرایندهای اداری نیازمند اصلاح است.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با اشاره به پایلوت شدن «سامانه فوریتهای اداری» در استان قزوین گفت: این سامانه بر اساس نظرات و رضایتسنجی مردمی عمل میکند و بهزودی در استان خراسان رضوی نیز اجرا خواهد شد. بازخوردهای دریافتی از استانها در این زمینه مثبت بوده است و در ادامه، سایر استانهای منطقه نیز در این فرآیند مشارکت خواهند داشت.
وی درباره اصلاح ساختار نیروی انسانی نیز گفت: ساختار جدید نیروی انسانی استانداریها، فرمانداریها و دهیاریها باید توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداریها و ساختار نیروی انسانی استان باید توسط سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانها تدوین شود.
رفیعزاده اضافه کرد: سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانها، علاوه بر نقش هدایتگر در تحول اداری، باید مدیران دستگاههای اجرایی را پای کار شورای راهبری تحول اداری استان بیاورند. همچنین، در حوزه استخدام، آموزش و نظارت نیز تفویض اختیار به استانها انجام خواهد شد؛ در عین حال، ارزیابی عملکرد دقیق دستگاههای استانی صورت خواهد گرفت.
معاون رئیسجمهور همچنین به موضوع شهرستانهای تازهتأسیس اشاره کرد و افزود: ساخت مجتمعهای اداری میتواند راهحل مناسبی برای حل مشکلات زیرساختی در این مناطق باشد. اختیارات خوبی از محل مولدسازی به استانها برای ساخت این مجتمعها داده شده و شورای برنامهریزی استانها مجاز به استفاده از این منابع هستند. قول میدهیم مشکل نیروی انسانی، ساختار و تا حدی ساختمان ادارات شهرستانهای جدید را حل کنیم.
وی درباره تعامل مرکز و استانها عنوان کرد: این مناسبات شاید پاشنه آشیل ما باشد و باید به آن توجه بیشتری شود. اقلیم هشتم میتواند آغاز یک تعامل واقعی و پایدار میان استانها و مرکز باشد.
رفیعزاده با اشاره به موضوع ساماندهی سامانهها گفت: باید فکر اساسی برای این موضوع کرد. دسترسی استانها به سامانهها، یکی از ارکان واگذاری اختیارات است که در دستور کار قرار دارد. همچنین، در خصوص شاخصهای ارزیابی برای تفویض اختیار به استانها، هم شاخصهای ملی و هم شاخصهای پیشنهادی استانها جمعبندی و ابلاغ خواهد شد.
منبع: مهر
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع