زمستان گرم بازار سرمایه

زمستان گرم بازار سرمايه آغاز شد و قرار است در اين زمستان بورس تهران ركوردشكني كند. طي چهارسال گذشته تالار شيشه‌اي زمستان‌هاي سرد و بدون سود را پشت سر گذاشت؛ اما اكنون با تغيير شرايط و شروع عرضه اوليه‌ها به نظر مي‌رسد كه گرماي زمستان بورس تهران تمامي بازارهاي مالي را تحت تاثير قرار دهد.

در اولين روز زمستان شاخص كل بورس تهران رشد بسيار خوبي را تجربه كرد و توانست وارد يك كانال جديد شود. اين درحالي است كه بازارهاي موازي نيز تقريبا همسو با تالار شيشه‌اي حركت مي‌كنند و روند روبه بالاي خوبي دارند. تنها بورس بازار ركوردشكن نيست بلكه نگاهي به بازارهاي دلار، طلا و سكه نيز نشان مي‌دهد كه اين بازارها نيز حركت پرشتاب و خوبي داشته‌اند و به نظر مي‌رسد كه تا پايان سال با ركوردهاي جديد در بازارهاي مالي مواجه باشيم.

  به گزارش اقتصاددان به نقل از تجارت نیوز   ،  چند روزي مي‌شود كه نرخ دلار نيما آزاد شده و همين موضوع سيگنال مثبتي به بازار داده و باعث شده سرمايه‌گذاران به بازار اميد و اعتماد بيشتري داشته باشند.

علي حيدري، كارشناس بازار‌هاي مالي درخصوص نرخ ارز نوشت: «مهم‌ترين سياستي كه آقاي فرزين در بانك مركزي پيگيري كرد بحث ثبات اقتصادي بود. كاهش رشد نقدينگي، كاهش رشد پايه پولي، كاهش نرخ تورم و كاهش تورم مصرف‌كننده همگي در راستاي اجراي سياست تثبيت اقتصادي محقق شد. بعد از حدود دو سال از اجراي سياست تثبيت بايد گفت اين سياست به خوبي اجرا شد، چون در بيش از يك سال گذشته و با شروع توفان الاقصي شاهد انواع التهابات سياسي – نظامي بوديم كه باوجود همه اين شوك‌هاي سياسي و نرخ تورم حدود ۳۷ درصدي نرخ ارز در يك سال و نيم گذشته تنها حدود ۲۵ درصد افزايش يافت.

اين در حالي است كه بسياري از تحليلگران در سال ۱۴۰۲ عنوان مي‌كردند كه نرخ ارز از ۱۰۰ هزار تومان عبور مي‌كند، اما نرخ ارز تا نيمه كانال ۷۰ هزار توماني افزايش يافت كه آن هم اخيرا به دليل تشديد مسائل در سوريه و تهديدات برخي مقامات رژيم صهيونيستي و امريكا بوده است. همچنين با توجه به شروع سال ميلادي بسياري از تسويه‌هاي ارزي در اين زمان انجام مي‌شود كه تقاضا را افزايش مي‌دهد، اما با سازكار بازار ارز تجاري و انتقال معاملات از نيما به اين بازار، شرايط بهتري در آينده نزديك رخ خواهد داد.

با عملكرد بازار توافقي صادرات رونق بيشتري مي‌گيرد و با افزايش صادرات درآمد‌هاي ارزي نيز افزايش مي‌يابد، بنابراين تا چند ماه ديگر اثر راه‌اندازي بازار ارز تجاري را در افزايش درآمد‌هاي ارزي خواهيم ديد و انتظار كاهش نرخ ارز را خواهيم داشت. طبق مصوبه مجلس تا پايان قانون هفتم توسعه كشور، بايد به سمت تك نرخي كردن ارز حركت كنيم، هدف از اين اقدام مجلس جلوگيري از رانت خواري، افزايش توليد و صادرات است. اين سه عامل در نهايت به رشد اقتصادي، كاهش نرخ بيكاري و افزايش تاب آوري كشور كمك مي‌كند. مجري اين قانون بانك مركزي است و ساير دستگاه‌ها نيز موظف هستند در اين مسير به بانك مركزي كمك كنند.

راه‌اندازي بازار ارز توافقي نيز در جهت يكسان‌سازي نرخ ارز حركت مي‌كند و اميدوار هستيم كه اين بازار مجدداً بتواند بازار‌هاي صادراتي و توليد ايران را رونق بخشد. يكي از مزاياي راه‌اندازي بازار ارز توافقي اين است كه شركت‌هاي بورسي را جذاب مي‌كند و نقدينگي را به سمت بازار سهام هدايت خواهد كرد. يكي از دلايلي كه در چند هفته اخير شاهد رشد بازار سهام هستيم همين راه‌اندازي بازار ارز توافقي است، چون ۷۰ درصد بازار سرمايه صادرات محور است و راه‌اندازي بازار ارز توافقي درآمد‌هاي صادراتي شركت‌هاي بورسي را بيشتر مي‌كند.»

بازدهي يك ماهه بورس تهران

شاخص‌هاي بازار سرمايه در آذر ماه نيز ركوردشكن شدند و توانستند شرايط خوبي براي سرمايه‌گذاران رقم بزنند و به همين واسطه اميد و اعتماد نيز آرام آرام درحال بازگشت به بورس است. شاخص كل بورس تهران پايان ماه گذشته يعني ۳۰ آبان ۱۴۰۳ بر روي عدد ۲ ميليون و ۲۵۷ هزار واحدي بود و در پايان معاملات اين ماه به ۲ ميليون و ۶۸۰ هزار واحدي رسيد كه در مجموع توانست بازدهي ۱۸,۷ درصدي را در كارنامه خود به ثبت برساند كه اين بازدهي از اسفند سال ۱۴۰۱ تاكنون بي‌سابقه بوده و مي‌توان گفت كه در اين ماه شاخص‌هاي بازار سرمايه ركورد شكستند.

در ادامه مسير نيز شاخص كل هم وزن نيز تا حدود زيادي ركوردشكني كرد و اين شاخص از ۳۰ آبان ماه گذشته از عدد ۷۱۹ هزار و ۸۵۷ واحدي به تراز ۸۲۷ هزار و ۲۷۱ واحدي رسيد و با ركوردشكني ادامه‌دار توانست بازدهي ۱۴,۹ درصدي را در كارنامه خود به ثبت برساند.

ماه‌ها بود كه بورس تهران با ورود نقدينگي روبه رو نشده و در آذر ماه با ورود ۷ هزار ميليارد تومان نقدينگي به بازار سرمايه ركورد بازار در فروردين ۱۴۰۲ شكست. به‌طور كلي مي‌توان گفت كه در اين ماه شاهد جابه‌جايي ركوردهاي بازار سهام بوديم و بازار شرايط خوبي را تجربه كرد.

حال با وعده عرضه رييس سازمان بورس مبني بر اينكه در هر هفته يك عرضه اوليه خواهيم داشت به نظر ميرسد كه بازار سرمايه زمستان گرم‌تري را تجربه كند و شرايط روز به روز بهتر شود؛ اما شرط اصلي اينجاست كه دولت و مسوولان در اين مدت به صورت مستقيم در بازار دخالت نكنند و اجازه دهند اين بازار مسير خود را پيش ببرد.

بازار از دريچه معاملات

در اولين روز كاري زمستان يعني شنبه ۱ دي ۱۴۰۳، شاخص كل بورس تهران با افزايش ۵۸ هزار و ۳۶۳ واحدي به تراز ۲ ميليون و ۷۳۸ هزار واحدي رسيد و همچنين شاخص كل هم وزن نيز ۱۴ هزار و ۷۲۲ واحد افزايش را ثبت كرد تا به عدد ۸۴۱ هزار و ۹۹۳ واحدي برسد. در سوي ديگر معاملات نيز شاخص كل فرابورس افزايش ۲۶۴ واحدي را ثبت كرد و در محدوده ۲۵ هزار و ۹۲۸ واحدي ايستاد.

از ميان ۶۸۸ نماد بازار در اين روز ۵۴۶ نماد مثبت و ۹۵ منفي بودند. همچنين ۳۱۶ نماد معادل ۴۶ درصد در صف خريد بودند و ۳۸ نماد معادل ۵ درصد در صف فروش بودند.

در اين روز صندوق‌هاي كاريس، كاردان، ويستا، هم وزن، هامون، نارنج اهرم، موج، فراز، سلام، سپينود، رشدي كيان، رخش، دارا يكم، خليج، ثنا، ثمين، توان، پرتو، پالايش، پادا، بذر، اكسيژن، اكتان، اهرم، الماس، افق ملت، اطلس و آگاس در بازه مثبت قرار گرفتند.

همچنين صندوق‌هاي حفاري، فعاليت مهندسي، چاپ و نشر، خودرو، توليد فلزات گرانبهاي غيرآهن، فرآورده‌هاي نفتي، نساجي، فعاليت هاي مرتبط با اوراق بهادار، بنادر و كشتيراني، خرده فروشي به استثناي وسايل نقليه موتوري، آهن و فولاد در اين روز مثبت بودند.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − چهار =

پربازدیدترین ها