روزهای سخت ارزهای دیجیتال

قیمت بیت کوین (BTC) همچنان در حال کاهش است و پس از باز شدن وال استریت در ۱۸ ژوئن، ۳ درصد در روز کاهش یافت. این روند نزولی باعث شده است که بیت کوین از ۹ ژوئن، ۷,۹۰۰ دلار پایین بیاید. تحلیلگران با شکسته شدن شاخص‌های کلیدی فنی مانند میانگین‌های متحرک، پیش‌بینی کاهش بیشتری را دارند. برخی بر این باورند که ممکن است با جابه‌جایی‌های بزرگ سفارش در بازار، دستکاری وجود داشته باشد. کمبود اخبار مثبت نیز دلیل افت هر دو بیت کوین و آلت کوین‌ها عنوان شده است.

بیت کوین، بزرگ‌ترین دارایی دیجیتال بازار، یک بار دیگر پیشگام عرصه ارزهای دیجیتال شده و تمام توجهات را به خود جلب کرده است. با این حال، این بار با احساس احتیاط سرمایه‌گذاران همراه است که این احساسات ناشی از داده‌های اقتصاد کلان، به ویژه در ایالات متحده امریکا است. علاوه بر این، خروج بیش از ۶۰۰ میلیون دلار از بازار اولیه اکوسیستم دارایی‌های دیجیتال که توسط شرکت مدیریت دارایی کوین شیرز (CoinShares) گزارش شده، نگرانی‌هایی را در مورد احتمال اصلاح قیمت در آینده نزدیک ایجاد کرده است. در چنین شرایطی، تحلیلگران معروف و کارشناسان دیدگاه‌ها و پیش بینی‌های خود را درباره مسیر آینده بیت کوین ارایه داده‌اند و برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که ممکن است قیمت این ارز دیجیتال سقوط کند.

هشدار کارشناسان  درباره اصلاح نزدیک بیت کوین

    به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل ، تیموتی پیترسون (Timothy Peterson)، تحلیلگر ارزهای دیجیتال در پستی در رسانه اجتماعی ایکس، به افزایش ۶۵ درصدی قابل توجه قیمت بیت کوین در ۶ ماه گذشته اشاره کرده است. اما بر اساس داده‌های تاریخی ۱۰ ساله، پیترسون پیش‌بینی می‌کند که به احتمال ۹۰ درصد، بیت کوین در ۹۰ روز آینده کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی را تجربه خواهد کرد که قیمت آن را به زیر آستانه کلیدی ۶۰,۰۰۰ دلاری می‌رساند. در یک نگاه خوش‌بینانه‌تر، پیترسون اشاره کرد که به میزان دو سوم این شانس نیز وجود دارد که نوسانات قیمتی بیت کوین در ۳ ماه آینده با افزایش ۵۰ درصدی به پایان برسد. این پیش‌بینی، مسیر احتمالی قیمت بیت کوین را به سمت ۶۵,۰۰۰ دلار، سپس ۷۲,۰۰۰ دلار و احتمالاً تا ۹۸,۰۰۰ دلار تا ماه اکتبر (مهر ماه) قرار می‌دهد. در حمایت از این پیش‌بینی‌ها، رکت کپیتال، اشاره می‌کند که بیت کوین تمایل دارد که خوشه‌هایی از حرکات قیمتی را در نزدیکی محدوده مقاومت بالای ۷۱,۶۰۰ دلار تشکیل دهد. الگوهای تاریخی نشان می‌دهند که این خوشه‌ها اغلب پیش از حرکت‌های نزولی ظاهر می‌شوند و منجر به کاهش قیمت در محدوده می‌شوند. همسو با تحلیل پیترسون، این اصلاح می‌تواند احتمالاً قیمت بیت کوین را به حدود ۵۶,۰۰۰ دلار کاهش دهد، مشابه اصلاح قبلی که پس از رکورد قیمت ۷۳,۷۰۰ دلار در ماه مارس مشاهده شد.

بیت کوین پس از رویداد هاوینگ  همچنان روال معمول را طی می‌کند؟

رکت کپیتال، همچنین تأکید می‌کند که بیت کوین در محدوده انباشت مجدد (re-accumulation) معمول خود پس از رویداد هاوینگ معامله می‌شود. این مرحله انباشت مجدد، معمولاً چند هفته قبل از هاوینگ آغاز می‌شود و با یک شکست از این محدوده، چند ماه بعد به پایان می‌رسد. این تحلیلگر محدوده انباشت مجدد فعلی برای بیت کوین را بین ۶۰,۰۰۰ دلار تا ۷۰,۰۰۰ دلار برآورد می‌کند و نوسانات قیمت در این محدوده را نیز مدنظر دارد. هدف از این مرحله، ثبات قیمت بیت کوین برای آماده سازی آن برای مرحله بعدی چرخه فاز پارابولیک است. رکت کپیتال پیشنهاد می‌کند مرحله انباشت مجدد می‌تواند چندین ماه و احتمالاً تا ۱۵۰ روز به طول بی‌انجامد. پس از شکست از محدوده انباشت مجدد، بیت کوین وارد یک روند صعودی پارابولیک با رشد شتابان می‌شود. با در نظر گرفتن زمان‌بندی، بازار اکنون دو ماه پس از رویداد هاوینگ قرار دارد و عملکرد قیمت فعلی با دوره‌های ۶۰ روزه پس از رویدادهای هاوینگ قبلی مطابقت دارد. با در نظر گرفتن سناریوهای ارایه شده توسط تحلیلگران، پیش بینی می‌شود بیت کوین در محدوده تعیین شده خود باقی بماند، احتمالاً اصلاحات عمیق‌تری را تجربه کند و سپس در مسیر صعودی برای افزایش قیمت بیشتر و رسیدن به رکوردهای تازه قرار گیرد.

اقتصاد کلان در امریکا شرایط سخت ارزهای دیجیتال را رقم زد

روند نزولی قیمت بیت کوین با انتشار داده‌های اقتصاد کلان که به کاهش رشد اقتصاد ایالات متحده، به ویژه در خرده فروشی و اشتغال اشاره می‌کند، همزمان اتفاق افتاد. در همین حال، فدرال رزرو امریکا نرخ بهره را در بالاترین سطح خود در دو دهه اخیر نگه داشته است. با این حال، انعطاف‌پذیری در بازارهای مشتقات به بهبود احتمالی قیمت بیت کوین در آینده اشاره دارد. طرف دیگر برخی تحلیلگران معتقدند که بیت کوین در هفته‌های آتی صعودی خواهد بود و حتی اهداف ۶ رقمی برای آن تعیین کرده‌اند. پال اشورت، اقتصاددان ارشد امریکای شمالی در کپیتال اکونومیکس، خاطرنشان کرد که این داده‌ها حاکی از «کمبود» تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم است. با این حال، متیو لوزتی، اقتصاددان ارشد امریکایی در دویچه بانک، معتقد است که مصرف در حال بازگشت به «سرعت عادی‌تر برای اقتصاد» است. جان ویلیامز، رییس فدرال رزرو نیویورک، اقتصاد و بازار کار ایالات متحده را قوی توصیف کرد و انتظار دارد تورم در نیمه دوم سال جاری به کاهش خود ادامه دهد. ویلیامز گفت سیاست فعلی فدرال رزرو بر اقتصاد تاثیر می‌گذارد اما استدلال کرد که بانک مرکزی قبل از بررسی کاهش نرخ بهره به داده‌های بیشتری نیاز دارد. یک محیط با نرخ بهره بالا به نفع سرمایه‌گذاری‌های با درآمد ثابت و برای بیت کوین مضر است. این واقعیت که شاخص S&P ۵۰۰ در ۱۸ ژوئن (۲۹ خرداد) به بالاترین حد خود رسید، حتی اگر توسط تعداد کمی از شرکت‌های فناوری هدایت شود، بر علاقه سرمایه‌گذاران به بیت کوین تأثیر منفی می‌گذارد. بر اساس داده‌های فارساید اینوستورز، این سناریو وقتی با این واقعیت ترکیب می‌شود که صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) بیت کوین امریکا با خروجی ۵۶۲ میلیون دلاری در سه روز همراه شده‌اند، حتی نگران‌کننده‌تر است. در هفته‌های آینده رویدادهای مهمی پیش روی بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد. یکی از این رویدادها، عرضه صندوق‌های قابل معامله بورسی (ETF) اتریوم است. این رویداد می‌تواند به جذب نقدینگی کمک کند، اما از سوی دیگر ممکن است موجب افزایش نوسانات در کوتاه‌مدت شود. همچنین تصمیمات آتی بانک‌های مرکزی در مورد نرخ بهره نیز اهمیت زیادی خواهد داشت. در صورت اتخاذ سیاست‌های انقباضی توسط فدرال رزرو، ممکن است بازار با فشار بیشتری مواجه شود.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 14 =

پربازدیدترین ها