رای های خجالتی بنفع کدام کاندیدا واریز میشود

تهمینه بختیاری دکترای علوم سیاسی و عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : پدیده ای در انتخابات ریاست جمهوری در رفتار انتخاباتی مردم ایران و حتی آمریکا وجود دارد که مغفول ماندن یا نادیده انگاشتن آن می تواند لطمه بزرگی به هواداران هر نامزد انتخاباتی یا بنگاه های نظرسنجی و حتی سیاستگذاران وارد کند.
این عنصر مهم و حیاتی که در انتخابات پارلمانی اهمیت چندانی ندارد و بیشتر در انتخابات ریاست جمهوری پدیدار می شود، عنصر رای های خجالتی است. از دوره آقای خاتمی اصلاحات که همه شواهد نشان می داد آقای ناطق نوری پیروز انتخابات است یا انتخابات ۱۳۸۴ که به نظر می رسید هاشمی رفسنجانی پیروز انتخابات است یا انتخابات ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ که دست کم به نظر نمی رسید روحانی رئیس جمهور شود ، رای های خجالتی بودند که نتایج آرا را تغییر دادند.
این بار به نظر می رسد رای های خجالتی به سمت قالیباف و پزشکیان است.
دلیل آن هم این است که طرفداران جلیلی به دلیل اعتماد به نفس بیش از حدی که دارند نه تنها به راحتی طرفداری خود از جلیلی را اعلام می کنند بلکه تلاش می کنند دیگران را هم به رای دادن به آقای جلیلی تشویق کنند.
طرفداران پورمحمدی، زاکانی و قاضی زاده هاشمی بخش زیادیی از رای های خجالتی هستند که شاید ظاهرا نشان دهند به این سه نامزد گرایش دارند اما در باطن قضیه رای آنها در سبد پزشکیان و قالیباف سرازیر خواهد شد.
اما مهمترین سبد رای خجالتی در بخش آنهایی است که هنوز تصمیم نگرفته اند. سبد رای این افراد میان همان دو نفری است که به نظر می رسد پدیده انتخابات این دوره را رقم می زنند. ضمن اینکه آرای باطله دست کم در این دوره حداقل ده درصد آرا خواهد بود که همان مرددین به آن اقدام خواهند کرد. دست کم آقای جلیلی از رای های خجالتی بی بهره است و سه نامزد پورمحمدی هاشمی و زاکانی سنگری برای رای های خجالتی و در نهایت خجالتی ها به سمت قالیباف و پزشکیان تمایل نشان خواهند داد.
اما چرا رای های خجالتی در سمت این دو نفر است؟
متاسفانه برخی شرایط در جامعه ما افراد را محتاط و محافظه کار کرده است. مثلا فردی در بین رای تحریمی هاست و می داند اگر قصد خود برای رای دادن به نامزدها را اعلام کند با حمله و هزاران استدلال مبنی بر بد بودن نامزد مورد نظرش مواجه شود پس ترجیح می دهد تصمیم خود برای رای دادن یا نامزد مورد نظرش را مخفی نگاه دارد.
بیشتر تخریب ها علیه جلیلی هدفمند و نوعی مجادله است و افراد برای این جدل خود را آماده کرده اند.
متهم کردن قالیباف به فساد و هنجارشکنی های پزشکیان باعث شده است که برخی افرادی که می خواهند به این دو نفر رای دهند بل وجود تصمیم قطعی ظاهرا خاموش بمانند.
به این ترتیب بر اساس مطالعات رفتار انتخاباتی مردم ایران می توان گفت این بار هم رای خجالتی ها که در هیج نظرسنجی شرکت نمی کنند، نتایج نهایی انتخابات را تعیین خواهند کرد‌

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + ده =

پربازدیدترین ها