حجم مبادلات ایران و بریکس ۱۳ میلیارد دلار است

اقتصاددان : وزیر جهادکشاورزی گفت: حجم مبادلات جمهوری اسلامی ایران با اعضای بریکس در حوزه کشاورزی و غذا بیش از ۱۳ میلیارد دلار است که البته بیشترین حجمش با برزیل در حدود ۷ میلیارد دلار است.

 غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در نشست بررسی دستاوردهای حضور جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین اجلاس وزرای کشاورزی بریکس در فروردین ماه ۱۴۰۴ گفت: حجم مبادلات کشورهای عضو بریکس در حوزه کشاورزی و غذا حدود ۱۶۰ میلیارد دلار است؛ بنابراین این اعداد نشان از اهمیت این پیمان دارد.

به گفته وی، حجم مبادلات جمهوری اسلامی ایران با اعضای بریکس در حوزه کشاورزی و غذا بیش از ۱۳ میلیارد دلار است که البته بیشترین حجمش با برزیل در حدود ۷ میلیارد دلار است.

نوری قزلجه ادامه داد: حدود ۵۰ درصد جمعیت جهان در این چند کشور ساکن هستند زندگی می‌کنند که جایگاه اقتصادی مهمی دارد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بیشتر حجم مبادلات ایران و برزیل مربوط به واردات ایران بوده که با مذاکراتی که در این سفر انجام شد به زودی خاویار، کیوی، سیب و خشکبار از مبدا ایران به مقصد برزیل افزایش می‌یابد.

وی به سایر مذاکرات پیرامون برقراری پروازهای مستقیم و همکاری بنادر اشاره کرد و افزود: نشست‌های متعددی برگزار شد تا همکاری‌های اقتصادی دو کشور گسترده‌تر شود.

نوری قزلجه به موضوع واردات گوشت از برزیل اشاره کرد و گفت: بخشی از واردات گوشت مورد نیاز ما از برزیل است که  با خودکفایی احتمالاً حجم واردات کشور کاهش پیدا کند. با توجه به ظرفیت‌هایی که ایران در برزیل ایجاد کرده تولید گوشت،  حلال با جدیت در حال پیگیری است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: استفاده بهینه از این ظرفیت ما را به سوی صادرات گوشت سوق می‌دهد.

به گفته وی، بخشی دیگر از مراودات ما مربوط به نهاده‌های تولید مثل سویا، روغن ادامه خواهد داشت.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه زمینه‌های خوبی در زمینه گاوداری و مرغداری در کشور وجود دارد، افزود: ایران در این زمینه جزء چند کشور نخست جهان قرار داده است و می‌توانیم در این حوزه هم صادرات دام و طیور داشته باشیم.

کاهش ۲۰ درصدی تولید گندم 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی تولید گندم بیان کرد: بنابر آمار میزان بارش از ابتدای سال زراعی تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل۲۶ درصد کاهش یافته است که براین اساس پیش بینی می‌شود تولید گندم حدود ۲۰ درصد کاهش یابد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در صورت کاهش تولید، گندم مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود که خرید این محصول از اعضای بریکس در اولویت قرار خواهد داشت.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 19 =

پربازدیدترین ها