به گفته یکی از مقامات فرهنگی و گردشگری چین، ثبت مقبرههای امپراتوری شیشیا به عنوان میراث جهانی، یک دستاورد مهم در مسیر اجرای «ابتکار تمدن جهانی» توسط چین است.
روز جمعه، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) این مقبرهها را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و به این ترتیب شمار کل مکانهای میراث جهانی در چین به 60 مورد رسید.
رائو چوان، معاون وزیر فرهنگ و گردشگری و رئیس سازمان ملی میراث فرهنگی (NCHA)در مصاحبهای با خبرگزاری شینهوا گفت: فرآیند ثبت، نشاندهنده تعهد مستمر چین به تقویت حفاظت، نگهداری و استفاده پایدار از میراث فرهنگی و طبیعی خود به شکلی جامع و نظاممند است.
وی افزود: این اقدام همچنین فرصتی برای معرفی ارزشهای تاریخی و فرهنگی تمدن چین و ویژگیهای برجسته آن به جهان بود.
این مقبرهها در دامنه کوه ههلان، واقع در شهر یینچوان، مرکز منطقه خودمختار هوی نینگشیا قرار دارند و توسط قوم تانگوت ساخته شدهاند، قومی که در قرنهای یازدهم تا سیزدهم در شمالغرب چین رونق داشتند.
رائو توضیح داد که مقبرههای امپراتوری شیشیا، بزرگترین، سالمترین و عالیترین بقایای باستانشناسی بهجا مانده از سلسله شیشیا (1038–1227) هستند.
وی افزود: این مکان نمادی از ادغام فرهنگی و تعامل میان سنتهای گوناگون است و شواهدی مهم از ماهیت متنوع اما یکپارچه تمدن چین و شکلگیری ملت چندقومیتی این کشور به شمار میرود. همچنین، جایگاهی منحصربهفرد در تاریخ تمدنهای جهان دارد.
این مقام مسئول همچنین تاکید کرد که در مراحل بعدی، تمرکز بیشتری بر حفاظت از این میراث، ارتقای تحقیقات علمی در حوزه باستانشناسی و آثار فرهنگی، تقویت توانمندی نهادهای مدیریت میراث، و بهبود نظامهای تفسیر و نمایش ارزشهای فرهنگی این مکان خواهد شد.
رائو در ادامه یادآور شد که امسال، چهلمین سالگرد پیوستن چین به کنوانسیون میراث جهانی است و سازمان ملی میراث فرهنگی در نظر دارد اقدامات خود را برای حفاظت و معرفی بهتر مکانهای میراث جهانی چین افزایش داده و مکانهای بیشتری را برای ثبت در این فهرست نامزد کند.
وی همچنین خواستار تلاشهای گستردهتر برای بازنمایی غنای تمدن چین، ارتقای تبادلات فرهنگی و یادگیری متقابل بین تمدنها و مشارکت فعالتر در رشد و شکوفایی تمدنهای جهانی شد.
ز