ترور اسماعیل هنیه ؛روسیه یا اسرائیل؟

دکتر مرتضی پدریان جونی با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : یکی از پدیده های مهم سیاسی، ترور شخصیت های سیاسی است که بعضا با شناسنامه و تابلو به دست صورت می‌گیرد از جمله ترور سپهبد قاسم سلیمانی که آمریکا انجام آن شفاف اعلام کرد. اما برخی ترور ها بدون نام ونشان صورت می‌گیرد ولی از آن ترور برخی اشخاص یا حکومت ها بهره برداری لازم را انجام می‌دهند . ترور اسماعیل هنیه در کشور ایران آنهم در شرایطی که دولت چهاردهم روز اول کاری خود را آغاز کرده بود ،می‌تواند بحران‌ها، تنش ها و درگیری‌هایی را در داخل کشور، در سطح منطقه خاورمیانه و در سطح جهان ایجاد کرده و یا افزایش دهد .

اگر به تاریخچه و روند درگیری‌های اخیر در منطقه خاورمیانه دقت کنیم ماجرا از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل شروع شد . اگر به وقت موشکافی کنیم و به این سوال دقت کنیم که منافع ، مضرات و کارکرد نهایی این حمله چه بوده است ؟، پاسخ به این سوال گره گشای خیلیاز تحلیل‌ها خواهد بود . آنچه مسلم، بدیهی ، آشکار و واقع بینانه بوده و به دور از تخیلات و ایده پردازی های توهمی است ، بازنده اصلی این حمله مردم ساکن غزه بودند چرا که تاکنون بیش از ۶۰ درصد اماکن عمومی مثل بیمارستان ها مراکز دولتی، زیرساخت‌ها مثل جاده ها، خطوط لوله کشی های آب و برق … و مناطق مسکونی غزه تخریب شده و باز سازی آن صدها و شاید هزاران میلیارد دلار هزینه در بر دارد. به این امر کشته شدن صدها هزار نفر ( علیرغم اعلام رسمی چهل هزار نفر)، زخمی شدن صدها هزار نفر و نیز آواره شدن میلیون‌ها انسان بیگناه از جمله زن ،بچه و کهنسالان را اضافه کنید؛ ضمن اینکه صدمات و تاملات روحی و روانی وارد شده بر مردم غزه دیگر قابل احصا نیست. بنابراین برنده اصلی این نبرد ابتدا روسیه و سپس اسرائیل بوده است. چرا که روسیه را تا حدود زیادی از باتلاق جنگ اکراین نجات داده و افکار جهانیان و سازمان‌های حمایت کننده از اکراین مثل ناتو را معطوف به اسرائیل و غزه و تا حدودی ایران کرده است .برنده دوم هم که اسرائیل است توانسته تعداد زیادی از طرفداران و نیروهای حماس را کشته‌، تعداد زیادی از فرماندهان آن را ترور و تونل‌های زیر زمینی آنها را منهدم و خسارات مادی سنگینی را به مردم غزه تحمبل کند. همچنین در لبنان با کشتن هر روز فرماندهان و نیروهای حزب الله به اهداف دراز مدت خود نزدیک تر شده باشد .

حال کشته‌ شدن و ترور اسماعیل هنیه در شرایطی که دولت چهاردهم روز اول کاری خود را آغاز کرده است و در شرایطی که در پیام‌های مکرر ، رییس جمهور خواهان تنش زدایی با کل جهان و برقراری صلح و آرامش و امنیت جهانی است و نیزخواهان مراوده با کل کشورهای جهان بر اساس احترام متقابل و حفظ منافع ملی بوده است، از طرف دیگر نیز در داخل خواهان حذف دو قطبی های کاذب و کاهش تنش و در گیری‌های سیاسی داخلی و تشکیل دولت وفاق ملی است ، در این شرایط ترور هنیه به نفع چه کسی یا چه کسانی خواهد بود؟ اگر بتوان پاسخی دقیق و منطقی به این سوال داد می‌توان به تحلیلی درست و دقیق از منشا و عاملان این ترور رسید. به نظر می‌رسد سه گروه از ترور منفعت خواهند برد که دو گروه خارجی و یک گروه داخلی است . در دسته خارجی ها اول روسیه و پوتین و دوم اسرائیل و نتانیاهو و در گروه داخلی مخالفان منافع عمومی و کسانی‌اند که خواهان تنش و تعارض در داخل و با سایر کشورهای دنیا هستند و تاکنون مانع اجرای قراردادهای بین المللی که حافظ منافع ملی ایران مثل برجام و اف ای تی اف بوده اند .

پوتین و روسیه که نتایج انتخابات در ایران برخلاف میل خودشان دیدند و بر اساس برنامه ها و طرح هایی که توسط پزشکیان با نظریه پردازی ظریف( و آنچه که ظریف در رابطه با برجام از روس‌ها گفته بود) به منظور برقراری ارتباط با تمام دنیا و ارتباط با کشورها بر اساس منافع ملی ایران و سایر دکترین های پزشکیان منافع روسیه و روسفیل های داخلی را به شدت به خطر می‌اندازد لذا به منظور زمین گیر کردن دولت پزشکیان در روز اول کاری روسیه با کمک جاسوسان و نفوذی های خود ،با همکاری اسرائیل و اشراف اطلاعاتی اسرائیل و آن‌هم از طریق نفوذی های خود امثال شکدم یک پوسته خربزه بزرگی زیر پای دولت پزشکیان انداختند ، تا در اولین روز کاری تندرو های داخلی را با برنامه های روسفیل‌های نفوذی علیه دولت پزشکیان تحریک کند و از طرف دیگر با شکل گیری جو احساسی ایران را وادار به یک عکس‌العملی هیجانی کرده و با یک حرکت نظامی ، مثلا پرتاب موشک یا بمباران برخی مناطق اسرائیل پای ایران را در یک جنگ شدید بین ایران و اسرائیل بازکند ، در این بازی نظامی پوتین و روسیه بتوانند منافع سیاسی و اقتصادی وافری را از سرگرم کردن ایران و اسرائیل به چنگ آورد.اسرائیل هم سودی سرشار از ترور خواهد برد با حذف هنیه به دست روسیه و عوامل نفوذی خود در ایران، به دنیا و کشورهای منطقه و ایران این پیام را می‌رساند که اولا دارای چه قدرت اطلاعاتی بالایی و میزان اشراف ،او به حوزه‌های اطلاعاتی را به رخ همه خواهد کشید . از طرف دیگر توان عملیاتی خود را به رخ جهانیان می‌کشاند که چگونه هزاران کیلومتر را طی می‌کند و به صورت کاملا نقطه زنی به اهداف خود خواهد رسید .و هرکس را که بخواهد در هرنقطه که باشد به راحتی حذف می‌کند. حال این دولت پزشکیان است که چگونه در این بازی می‌خواهد وارد شود . آیا می‌تواند بازی باخت باخت را به برد برد تبدیل کند ؟ اگر پزشکیان بتواند با استفاده از تیم سیاسی خود بخصوص افراد توانمندی مثل ظریف ، عراقچی و حتی صالحی با یک تحلیل دقیق جوابی مناسب بر اساس منافع ملی به این بحران ایجاد شده بدهد و مهرهای شطرنج خود را بخوبی به حرکت وادارد تا بازی مناسبی را نشان دهد و دشمنان منافع ملی ایران مثل روسیه و اسرائیل و نفوذی‌ها داخلی را مغلوب و مانع رسیدن آنان به اهداف خود کنند .
این اولین قدم در آزمون بزرگی است برای پزشکیان برای به رخ کشیدن توان دیپلماسی خود در مقابله با آنان که ایران سربلند را بر نمی‌تابند .

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =

پربازدیدترین ها