تتر به دنبال افزایش شفافیت؛ ومشکلات اخیر

تتر چندین بار به دلیل عدم شفافیت تتر در مورد ذخایر دلاری در دادگاه‌های آمریکا مورد بازخواست قرار گرفته است. در صورتی که نتواند مقامات قضایی را قانع کند، ممکن است با مشکل جدی روبه‌رو شود. در صورتی که تتر بتواند این مشکل را حل کند، با احتمال زیاد چشم‌انداز خوبی در انتظار آینده تتر است.

تتر به دنبال افزایش شفافیت؛ ومشکلات اخیر

تتر یا ارز USDT یکی از اولین و محبوب‌ترین استیبل کوین‌ها در بازار ارزهای دیجیتال است. این ارز دیجیتال همچون ده ها ارز دیجیتال با ثبات دیگر در بازار های ارز دیجیتال کار می کند. ارزهای دیجیتال با ثبات یا استیبل کوین (stable coin) دارای پشتوانه کالا و دارایی های دیگر هستند. قیمت این ارزها همیشه به ارزش دارایی های پشتوانه بستگی دارد و با آنها بالا و پایین می رود.

تتر با قیمت ثابتش در مقابل نوسانات شدید بازار از شما محافظت می کند. با استفاده از تتر می توانید به صورت دیجیتالی دلار خود را منتقل کنید.همچنین از تتر به عنوان یه روش ذخیره و به عنوان ارز مبادله استفاده می شود چون خلاف ارزهایی همچون بیت کوین و اتریوم که نوسانات کسترده ای دارند، دارای ثبات است. یعنی یک تتر تقریبا برابر است با یک دلار آمریکا می باشد.

هدف تتر، ارائه ثبات در بازار بی‌ثبات کریپتو است و امنیت آن به عنوان یک سرمایه‌ گذاری متمرکز، تحت تاثیر مدیریت ذخایر پشتوانه تتر، نقدینگی و شرایط بازار است. این‌ موارد مورد توجه قانون‌گذارها خواهد بود که بعد از فروپاشی TerraUSD تلاش‌های بیشتری در این زمینه انجام گرفته است.

 آینده ارز تتر و چالش‌های پیش روی USDT

این رمزارز در زمان فعالیت خود توانسته است نسبت به رقبا بسیار موفق‌تر عمل کند و به عنوان برترین استیبل‌کوین موجود در بازار رمزارزها شناخته شود. اما به طور کلی، مواردی مانند عدم شفافیت تتر در مورد ذخایر دلاری می‌تواند کاربران را کمی درباره آینده تتر نگران کند.از آنجایی که هیچ قطعیتی در بازارهای مالی وجود ندارد، نمی‌توان به طور 100 درصد آینده تتر را پیش بینی کرد.

تتر چندین بار به دلیل عدم شفافیت تتر در مورد ذخایر دلاری در دادگاه‌های آمریکا مورد بازخواست قرار گرفته است. در صورتی که نتواند مقامات قضایی را قانع کند، ممکن است با مشکل جدی روبه‌رو شود. در صورتی که تتر بتواند این مشکل را حل کند، با احتمال زیاد چشم‌انداز خوبی در انتظار آینده تتر است.

با توجه به رشد سریع بازار ارزهای دیجیتال نهادهای نظارتی در سراسر جهان به دنبال ایجاد چارچوب‌های قانونی برای کنترل و نظارت بر این بازار هستند. مقررات سختگیرانه می‌تواند نوآوری را محدود کرده و رشد Tether را تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر یک چارچوب نظارتی متعادل می‌تواند اعتماد سرمایه‌گذاران را تقویت کرده و به مشروعیت بخشیدن به بازار استیبل کوین‌هایی مانند ارز تتر کمک کند.

همچنین برای حفظ و افزایش اعتماد تتر نیاز دارد تا شفافیت بیشتری در مورد ذخایر خود ارائه دهد و به طور منظم گزارش‌های حسابرسی مستقل منتشر کند. این اقدامات می‌تواند به کاهش نگرانی‌ها و افزایش اعتماد به تتر یاری رساند.

اخبار جدید تتر حاکی از این است که بزرگترین ناشر استیبل کوین جهان، با انتصاب سایمون مک‌ویلیامز (Simon McWilliams) به عنوان مدیر مالی جدید خود، گام مهمی در راستای افزایش شفافیت برداشته و متعهد به انجام یک حسابرسی کامل شده است.

بر اساس بیانیه منتشر شده در تاریخ ۳ مارس، شرکت تتر، ناشر استیبل کوین USDT، مک‌ویلیامز را مدیری کارآزموده با بیش از دو دهه تجربه در هدایت شرکت‌های سرمایه‌گذاری بزرگ در حوزه حسابرسی‌های دقیق معرفی کرده است.

پائولو آردوینو (Paolo Ardoino)، مدیرعامل تتر، تخصص مک‌ویلیامز در حسابرسی‌های مالی را عامل کلیدی در انتخاب وی برای پیشبرد اهداف شفافیت شرکت عنوان کرده است.

همزمان با این انتصاب، جیانکارلو دواسینی (Giancarlo Devasini)، مدیر مالی پیشین، به سمت ریاست گروه ارتقا یافته است.

انجام یک حسابرسی کامل می‌تواند درک شفاف‌تری از وضعیت ذخایر تتر به سرمایه‌گذاران ارائه دهد. با وجود انتشار منظم گزارش‌های سه‌ماهه تأیید شده، این شرکت تاکنون حسابرسی جامع و مستقلی انجام نداده است.

برای خرید و فروش تتر در صرافی تتر پرشیا با واریز آنی و کمترین کارمزد با ما همراه شوید.

حذف USDT در اروپا و پس لرزه های آن

بیانیه تتر در حالی منتشر شده است که نگرانی‌ها درباره حذف سریع «USDT» از صرافی‌های اروپایی به دلیل قوانین MiCA افزایش یافته است.

اخیرا، حذف تتر و 9 کوین دیگر از صرافی کریپتو دات کام تا ۳۱ ژانویه (۱۲ بهمن) اعلام شد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که کوین‌بیس (Coinbase) نیز سال گذشته تصمیم گرفت «USDT» را از پلتفرم اروپایی خود حذف کند.

تتر از سرعت این اقدامات انتقاد و استدلال کرد که این تصمیمات بدون توجیه مناسب گرفته شده و ممکن است بازار را مختل کند. این شرکت تأکید کرد که نه‌تنها «USDT»، بلکه چندین توکن دیگر نیز تحت تأثیر قرار گرفته‌اند که نشان می‌دهد وضعیت از آنچه به نظر می‌رسد پیچیده‌تر است.

صرافی کراکن (Kraken)، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال در جهان نیز اعلام کرده است که تتر (USDT) و چهار استیبل‌کوین دیگر را در منطقه اقتصادی اروپا (EEA) از فهرست خود حذف خواهد کرد. این فرآیند در چندین مرحله انجام می‌شود و تبدیل خودکار دارایی‌های باقی‌مانده تا تاریخ ۳۱ مارس ۲۰۲۵ انجام خواهد شد.

کراکن طی ایمیلی به کاربران خود اعلام کرده که علاوه بر تتر، استیبل‌کوین‌های پی‌پل یو‌اس‌دی (PYUSD)، یورو تتر (EURT)، ترو یو‌اس‌دی (TUSD) و ترا یو‌اس‌دی (UST) را برای کاربران منطقه اقتصادی اروپا از فهرست خود خارج می‌کند.

حذف این دارایی‌ها از ۱۳ فوریه ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد و کاربران دیگر نمی‌توانند پوزیشن‌های جدیدی باز کنند. سپس تا ۲۷ فوریه، معاملات اسپات نیز به حالت «فقط فروش» تغییر خواهد کرد.

در ادامه، تا ۱۷ مارس تمامی پوزیشن‌های مارجین باز به‌طور خودکار بسته خواهند شد. همچنین، معاملات اسپات در ۲۴ مارس به‌طور کامل متوقف شده و تمامی سفارش‌های باقی‌مانده لغو می‌شوند.

در نهایت، پس از ۳۱ مارس، دارایی‌های باقی‌مانده کاربران به یک دارایی مطابق با قوانین جدید تبدیل خواهند شد.

این تصمیم کراکن در پی افزایش فشارهای نظارتی از سوی رگولاتورهای اروپایی و اجرای چارچوب میکا (MiCA) اتخاذ شده است. این قوانین جدید، شرایط سخت‌گیرانه‌تری برای صادرکنندگان استیبل‌کوین و صرافی‌های ارز دیجیتال اعمال می‌کند.

کراکن در کشورهای مختلف اروپایی ازجمله آلمان، اسپانیا، ایتالیا و فرانسه فعالیت دارد و برای تطبیق با این قوانین، خدمات خود را تغییر داده است. کاربران این صرافی تشویق شده‌اند که دارایی‌های خود را پیش از مهلت تعیین‌شده تبدیل کنند تا از تبدیل خودکار آن جلوگیری شود.

این تصمیم می‌تواند چالش‌های متعددی برای کاربران ایرانی که از تتر برای حفظ سرمایه و انجام تراکنش‌های بین‌المللی استفاده می‌کنند، ایجاد کند.

البته می دانیم معمولا تمام صرافی ها چه داخلی و خارجی قبل از  حذف تتر از سبد جفت ارز خود اطلاع رسانی قبلی را اعلام خواهند کرد.

با وجود این محدودیت‌ها در اروپا، تتر در سطح جهانی همچنان رشد می‌کند. این شرکت در سال ۲۰۲۴ سود خالصی معادل ۱۳ میلیارد دلار ثبت کرد. همچنین، کشور السالوادور به‌تازگی از گسترش فعالیت‌های تتر استقبال کرده و به این شرکت اجازه داده است تا دفتر مرکزی خود را در این کشور تأسیس کند.

علاوه بر این، اخیرا تتر در یک همکاری با ترون (TRON) به مقامات اسپانیایی کمک کرد تا ۲۶.۴ میلیون دلار مرتبط با یک عملیات پولشویی بین المللی ارزهای دیجیتال را مسدود کنند.

براساس مقررات جدید اتحادیه اروپا تحت عنوان «قانون بازار‌های دارایی‌های رمزارزی» (MiCA) صرافی‌های اروپایی ملزم به رعایت الزامات سخت‌گیرانه‌تری در زمینه شفافیت مالی و مبارزه با پول‌شویی هستند و تتر با این قوانین مطابقت ندارد.

صرافی ارز و رمزارز «کرپتو» براساس قانون فوق به کاربران خود اعلام کرد تا ۳۱ مارس ۲۰۲۵ فرصت دارند دارایی‌های خود را برداشت یا آنها را به رمزارز‌های سازگار با MiCA تبدیل کنند. این اقدام به دلیل الزامات سخت‌گیرانه MiCA برای صادرکنندگان استیبل‌کوین‌هاست که نیاز به ثبت به‌عنوان مؤسسه پول الکترونیکی دارند. این زنگ خطر بزرگی برای دارندگان تتر در ایران است که برای حفظ سرمایه خود، این رمزارز را در اختیار گرفته‌اند.

تتر برای فعالیت در اتحادیه اروپا باید با الزامات سخت‌گیرانه Micaمطابقت داشته باشد. دلیل اصلی عدم تطابق تتر با MiCA این است که تتر گزارش‌های جامعی درباره ترکیب و محل نگهداری ذخایر خود منتشر نکرده است. این در حالی است که MiCA در ماده 45، صادرکنندگان استیبل‌کوین را ملزم به افشای دقیق و منظم اطلاعات مربوط به ذخایر پشتیبان می‌کند.

دلیل دیگر به نگهداری ذخایر در مؤسسات مالی کم‌ریسک باز می‌گردد؛ بر اساس مقررات MiCA، شرکت‌هایی مانند تتر باید حداقل ۶۰ درصد از ذخایر خود را در بانک‌های کم‌ریسک اتحادیه اروپا نگهداری کنند. این الزام برای تتر، چالش‌برانگیز و غیرعملی است.

دلیل سوم هم در مورد ماده ۵۴ MiCA  است که تأکید می کند دست‌کم ۳۰ درصد از ذخایر هر رمزارز باید در بانک‌های مجاز اتحادیه اروپا نگهداری شود که مطابق اطلاعات منتشرشده، برای تتر این‌گونه نیست.

همچنین MiCA صادرکنندگان استیبل‌کوین‌ها را ملزم به دریافت مجوز پول الکترونیکی از یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌کند که تتر موفق به دریافت این مجوز نشده است.

تتر یکی از پرکاربردترین استیبل‌کوین‌ها در صرافی‌های ایرانی و بین‌المللی است. حذف آن از صرافی‌های اروپایی می‌تواند به کاهش نقدینگی منجر شود و هزینه‌های معاملات را افزایش دهد. این مسأله ممکن است دسترسی کاربران ایرانی به ارز‌های دیجیتال را هم دشوارتر کند. با محدود کردن معاملات برپایه تتر از سوی اروپا ممکن است سایر کشور‌ها نیز از این اقدام پیروی کنند. این موضوع می‌تواند موجب شود کاربران ایرانی با ریسک‌های قانونی بیشتری در استفاده از تتر مواجه شوند.

بنابر گزارشات cointelegraph، تتر در واکنش به قوانین جدید اتحادیه اروپا برای دارایی‌های دیجیتال و اعمال آن از سوی صرافی‌هایی مانند Crypto.com که قصد دارند USDT را از فهرست خود حذف کنند، اعلام کرد که این اقدامات به‌طور شتاب‌زده انجام می‌شوند و مبنای دقیقی برای آن‌ها وجود ندارد.

تتر نگرانی‌های خود را درباره تاثیر این تغییرات بر بازار و مصرف‌کنندگان اتحادیه اروپا مطرح کرد و افزود که چنین اقداماتی ممکن است ریسک بیشتری را بر دوش مصرف‌کنندگان قرار دهد و به ایجاد یک بازار آشفته منجر شود.

پرتکرارترین سؤال کاربران و فعالان حوزه ارز دیجیتال این باشد که بهترین صرافی برای خرید تتر کجاست؟ ما در گیفت پرشیا صرافی امن با کارمزد کم و واریز آنی در خدمت شما هستیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + سه =