بیاد غزه ، لنینگراد به تسخیر آلمان نازی در نیامد

اقتصاددان :  لنین‌گراد (سنت پترزبورگ امروزی) هیچ‌گاه در جنگ جهانی دوم به تسخیر آلمان نازی در نیامد.

فاشیست‌ها با یاری ارتش فنلاند و اسپانیا در فاصله‌ی زمانی کوتاهی پس از شروع جنگ موفق به محاصره‌ی کامل لنین‌گراد در ۸ سپتامبر ۱۹۴۱ شدند و فرمان هیتلر نیز در مورد سرنوشت این شهر و ساکنینش روشن بود: لنین‌گراد را آن‌قدر در محاصره نگه دارید تا آخرین بلشویک و اسلاوِ این شهر از فرط گرسنگی هلاک شود.

محاصره‌ی لنین‌گراد ۸۷۲ روز ادامه یافت. بدین ترتیب جمعیت این شهر که در ابتدای محاصره قدری بیش از سه میلیون نفر بود به هنگام شکست قطعیِ محاصره در ۲۷ ژانویه ۱۹۴۴ تا حدود ۶۰۰ هزار نفر تقلیل یافت. مورخان تاریخی تعداد قربانیان غیر نظامی را بیش از یک میلیون نفر تخمین می‌زنند. ساکنین شهر بر اثر گرسنگی، سرما و بیماری جانشان را از دست داده بودند. این “مرگ عمومی” به عنوان یکی از دردناک‌ترین فجایع تاریخ معاصر شناخته شده است و از سوی محققین تاریخی یک جنایت جنگی شمرده می‌شود.

یکی از قربانیان لنین‌گراد دختربچه‌ی ۱۱ ساله‌ای بود به نام تانیا (Tatjana). از او دفترچه‌ی خاطراتی بدست آمد. تانیا در این دفترچه مرگ تک‌تک اعضای خانواده‌اش را ثبت کرده بود. در برگه‌های این دفترچه از جمله آمده است:
“شِنیا [خواهر] در ۲۸ دسامبر ۱۹۴۱ ساعت ۱۲ ظهر مرد.
مادربزرگ در ۲۵ ژانویه ۱۹۴۲ ساعت ۳ بعد از ظهر مرد.
لیوکا [برادر] در ۱۷ مارس ۱۹۴۲ ساعت ۵ بعدازظهر مرد.
عمو واسیا در ۱۳ آوریل ۱۹۴۲ ساعت ۲ صبح مرد.
عمو ایوشا در ۱۰ مه ۱۹۴۲ ساعت ۴ بعد از ظهر مرد.
ماما در ۱۳ مه ۱۹۴۲ ساعت هفت و نیم صبح مرد.
خانواده Sawitschewa مرد.
همه مردند.
فقط تانیا زنده است.”

تانیا گرچه تا شکستِ محاصره‌ی شهرش دوام آورد اما او نیز در اثر عوارض ناشی از گرسنگی در اول ژوئن ۱۹۴۴ بدرود حیات گفت.

حال با گذشت ۸۰ سال از این فاجعه‌ی تاریخی نتانیاهو و کابینه‌ی فاشیستی‌اش با محاصره غزه و بستن راه کمک‌های اولیه به این منطقه دقیقا نقش ارتش نازی را در محاصره‌ی لنین‌گراد ایفا می‌کند.

اوراق خاطرات تانیا در دادگاه نورنبرگ قرائت گردید. پس از آن، خاطرات تانیا از خاطره‌ی جمعی زدوده شد و او بار دیگر با دفتر خاطراتش تنها ماند.

ترديدی نیست که روزهای گرسنگی و نا امیدی این گل‌شیفته‌ی ۱۱ ساله اکنون در وجود هزاران کودک فلسطینی تکرار می‌شود. و باز تردیدی نیست که وصف چنین روزهایی در لابلای برگ‌های دفترچه‌ی کودکی جاری‌ست.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + پنج =

پربازدیدترین ها