بهره صفر درصد نقطه آتش بس در جنگ باخدا (2)

اقتصاددان : بخش سوم: بهره صفر درصد عامل مشترک کشورهای توسعه یافته؛
الف-
نرخ بهره بانکی کشورهایی که اقتصاد آنها توسعه یافته است مانند:
اسپانیا، پرتغال، ایتالیا، آلمان، فرانسه، فنلاند، بلژیک، قبرس، یونان، لیتوانی، لوکزامبورگ  قریب صفر درصد است
و از طرفی بهره بانکی کشورهایی نظیر ژاپن سوئیس و دانمارک  حتی منفی صفر درصد نیز گزارش شده است(خبرگزاری میزان کدخبر: ۷۵۴۵۴۰)

ب- تحلیل و تاکید اقتصاددان آلمانی پرفسور “ولف گانگ برگر” از بهره صفر درصد:
(ایشان در دفتر مرحوم ایت اله حایری شیرازی جلسه مهمی هم با استاد انوری نزاد داشتند که جایشان در جلسه امروز ما بسیار خالیست)
نیمی از درآمد جهانی در وضعیت کنونی به حدود 300 خانواده می‌رسد و بقیه جمعیت 6 میلیارد نفری جهان نیز 50 درصد باقیمانده را به دست می‌آورند.

به گزارش دفتر اطلاع رسانی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی دکتر«ولف گانگ برگر» رئیس موسسه
« رفرامینگ» آلمان و از طراحان و مدافعان نظام پولی بدون بهره که به ایران سفر کرده بود.
طی سخنانی در جمع تعدادی از نمایندگان مجلس، استادان دانشگاه و کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی در مرکز پژوهشهای مجلس با تشریح پیامدهای سوء ناشی از حاکمیت نظام اقتصادی مبتنی بر بهره در سرتاسر جهان مطالب مهمی گفتن که بنده به پنج جمله استثنایی و بی بدیل ایشان بسنده می کنم:
یک- در حال حاضر(یعنی سال ۱۳۸۵) حدود ۵۸۷ نفر میلیادر در جهان وجود دارند که در هر دو سال و نیم ثروت‌‌شان دو برابر می‌شود و به عبارت دیگر جریان پول از فقرا به سوی جیب ثروتمندان سرازیر شده است.
وی افزایش روزافزون ثروت سرمایه داران بزرگ را نتیجه حاکمیت بهره و بهره مرکب در نظام پولی دانست و گفت: در طول ۲۰ سال (۱۹۷۵-۱۹۹۵) بدهی خارجی کشورهای جهان سوم ۱۰ برابر شده که به طور طبیعی این بدهی را همه باید با کارکردن بیشتر بپردازند.
دو- دکتر برگر در بخش دیگری از سخنان خود وضعیت اقتصادی موجود را سبب قطع برنامه‌های حمایت اجتماعی و نیز کاهش دستمزد واقعی کارگران و حقوق بگیران دانست و افزود:

مردم در همه جای جهان، دولتها را تغییر می‌دهند به امید آنکه وضع بهتر شود در حالی که این شرایط ناشی از بد یا خوب بودن دولتها نیست!
و به همین دلیل آنها بدون تغییر نظام پولی حاکم بر جهان قادر به تغییر وضع موجود نخواهند شد.

وی استفاده از سیاست «پول روان» و بدون بهره را که طی سالهای ۱۱۵۰ تا ۱۴۵۰ میلادی در اروپا  رایج بوده و سبب رشد و توسعه وشکوفایی‌ اقتصادی فراوانی شده بود، چاره ساز مشکل بنیادی موجود در نظام پولی و بانکی کشور دانست.
سه دکتر برگر افزود:
دانشمندی به نام «سیلویو» طرحی ارائه داده که بر اساس آن دارندگان “پول” باید به جای دریافت بهره، بابت نگهداری و حبس پول مالیات و عوارضی را تحت عنوان «هزینه نگهداری پول» بپردازند که پیاده شدن این سیاست سبب افزایش تولید و اشتغال و نیز درآمد و رفاه جوامع خواهد شد چرا که در چنین حالتی افراد برای گریز از پرداخت جریمه نگهداری پول ترجیح خواهند داد که حتی با بهره صفر درصد پول خود را سرمایه‌گذاری کنند و از نگهداری آن بپرهیزند.
چهار- بررسیهای به عمل آمده در آلمان نشان می‌دهد که به طور متوسط دستکم ۴۰ درصد قیمت یک کالا با احتساب تمام زنجیره‌ها و چرخه‌های اقتصادی نصیب گیرندگان بهره و بهره مرکب می‌شود
بنابراین در نظام بدون بهره قیمت کالاها کاهش می‌یابد و قدرت خرید افراد بالا می‌رود.
پنج- وی در پایان با اشاره به سیطره قدرتهای پولی بر رسانه‌های مهم جهان گفت: کسانی که از بهره‌های بانکی سود کلان می‌برند مانع از انتشار هرگونه مطلب پیرامون نظام بانکی بدون ربا در رسانه‌های مهم و تاثیرگذار جهان می‌شوند.

بخش چهارم – جمع بندی

حضار عزیز و اساتید بزرگوار، دلبستگان ارمانهای انقلاب اسلامی،

بنده حدود چهل سال است با سیستم بانکی در صف و ستاد و بخشهای تحقیقاتی و مدیریتی از نزدیک زندگی کرده و میکنم. یک روزی به مرحوم دکتر موسویان که شورای فقهی بودند و مدافع قانون بانکداری بدون ربا عرض کردم آیا حتی یک پروژه و پرونده تسهیلاتی را در بانکها طراحی اجرا ،  گشایش و نظارت نموده اید.

بس کنید از نطریه پردازیهای خارج از گود! از نجابت و آستانه تحمل مخاطب ایرانی سوئ استفاده نکنیم!
برادر من قانون عملیات بانکی بدون ربا از الفاظ و عبارات و آرزوهای خوبی برخوردار است!اما بنده به این یقین وباور رسیده ام این قانون در” بازار کالا و خدمات “موضوعیت دارد، لیکن به استثنای عقد قرض الحسنه اصلا در بازار پول یعنی نظام بانکداری (حتی یک پرونده) قابلیت اجرا نداشته و نخواهد داشت! خود رئیس کل بانک مرکزی دکتر سیف گفته اگر نظارتهای مندرج در قانون و مورد نیاز بانکداری اسلامی را بخواهیم اجرا کنیم تسهیلات برای وام گیرندگان گران تمام میشود پس ناچاریم….

امیرالمؤمنین(ع) به نقل از پیامبر اکرم(ص) می فرماید:
صدقه 10 برابر (پاداش)محاسبه می‌شود و قرض 18 برابر و کمک به دوستان و برادران 20 برابر و صله رحم 24 برابر.»
(نوادر راوندی، ص 95)

و شهید مظلوم ایت اله دکتر بهشتی نیز در همان کتاب “بانکداری ربا و قوانین مالی در اسلام” جمله ای طلایی دارند که می فرماید :
“وظیفه خطیرعلما ی اسلامی: واى به روزى كه علماى يك امتى در صدد برآيند بر طبق پسند مردم حرف بزنند! خواه اين مردم، مردمى مرتجع و كهنه پرست باشند ، خواه با نو. ، مردمى نوپرداز و نوپرست. وظيفه عالم، گفتن حق است، خواه حق با كهنه جور در آيد و خواه . حق از آن كهنه هايى است كه هر چه كهنه تر شود قيمتش بيشتر !. وظيفه عالم، حق گفتن است. نكبت دنيا و آخرت نصيب آن جامعه اى مى شود كه عالمانش و آگاهانش ، به خاطر استقبال و ارادت مردم ، شلوغى و رونق و گرمى بازار و مريد بازى شان چه به طرف كهنه و چه به طرف نو بروند، فرق نمى كند. نوپردازى به خاطر گرمى بازار همانقدر زشت است كه كهنه گرايى. عالم بايد چراغ روشنگر باشد، بايد چهره حق را در پرتو علمش بشناسد و بشناساند”
در خاتمه ، طرح سه فوریتی بهره صفر درصد را پس از قرائت، تقدیم مجلس شورای اسلامی می نمایم و امیدواریم به برکت نفسهای قدسی شما عزیزان و خون شهدای گرانسنگ و دعای خیر امام زمان عج هر چه زودتر به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد:

ماده واحده:
“به منظور حذف کامل ربا در عملیات بانکداری جمهوری اسلامی ایران  ، از تاریخ تصویب این قانون ، هرگونه داد و ستد سود، بهره ، ربا و جریمه تاخیر درمراودات و معاملات سیستم بانکی و موسسات اعتباری ، اعم از سپرده گذاری و اعطای تسهیلات و تخصیص اعتبارات ریالی و ارزی در بانکهای کشور(دولتی و خصوصی) ممنوع خواهد بود.
پوشش هزینه های خدمات بانکی تحت حاکمیت کارمزدی قرار می گیرد.
آئین نامه اجرایی بهره صفر درصد، حداکثر سه ماه پس از ابلاغ قانون تنظیم و به بانک مرکزی ابلاغ گردد.”

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
ارادتمند
ناصر کاظمی
۴ بهمن ۱۴۰۳

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − یک =